De beste uitzichtpunten van de Grand Canyon

door Aniek

De beste uitzichtpunten van de Grand Canyon

De meeste mensen die de Grand Canyon bezoeken, vaak als onderdeel van een langere roadtrip, nemen niet de tijd om de Canyon echt te ontdekken. Ze rijden langzaam langs de South Rim en stoppen zo nu en dan voor een foto. Zonde! Eerlijk is eerlijk, zelfs dan is de Canyon nog indrukwekkend en groots, het uitzicht vanaf de South Rim spectaculair dankzij het weidse panorama, maar neem écht de moeite en de tijd om naar een aantal indrukwekkende uitzichtpunten te rijden en loop ook (in ieder geval delen) van hikes, zodat je ook kleinere details kan bewonderen; de rotsformaties, de pine trees die er groeien, de kleuren die steeds lijken te veranderen met de zon. Hierom geef ik de mooiste uitzichtpunten van de Grand Canyon, met tips voor hikes!

North Rim & Horseshoe Bend

Je kan de Grand Canyon ontdekken vanaf de South Rim, Grand Canyon West, Grand Canyon East en North Rim. Vanaf de ‘year round’ goed bereikbare South Rim heb je het enorme, uitgestrekte, panoramische uitzicht waar de Canyon zo bekend om is. Maar waar? Je vindt er talloze uitzichtpunten, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Eigenlijk zijn ze allemaal indrukwekkend, met uitzicht op de Colorado River.

Veel mensen vinden dat de North Rim opvallend anders, maar misschien nog wel mooier, rustiger en stiller is. Alleen open van half mei tot half oktober als gevolg van zware sneeuwval tijdens de wintermaanden en minder goed bereikbaar, trekt de North Rim veel minder bezoekers. En dan heb je nog Horseshoe Bend, een ware hidden secret bij Grand Canyon East, waar je een spectaculaire foto kan maken vanaf de Rim met de Colorado River op de achtergrond.

Tip: hier kan je goedkoop overnachten dichtbij de Grand Canyon

Grandview Point

Met 7,400 voet (2250 meter) is Grandview Point één van de hoogste punten op de South Rim. De smalle paden die naar de top lopen zijn avontuurlijk en verraderlijk, vooral bij regen of sneeuw. Maar heb je eenmaal de top bereikt dan heb je het meest prachtige uitzicht op de Canyon, met zicht op de dichte bossen en de Horseshoe Mesa die via de Grandview Trail kunnen worden bereikt.

Point Imperial

Zoals de naam al verraad heb je vanaf Point Imperial een bijna koninklijk uitzicht over de Canyon, vanaf het hoogste punt op de North Rim. Met uitzicht op de oostelijke Grand Canyon en Painted Desert is het de beste plek om een adembenemende zonsopkomst te bewonderen en fotograferen, wanneer de eerste stralen van de zon op het vermiljoen landschap van de Canyon vallen.

Vermilion Cliffs – Marble Canyon

De smalle wanden van de Marble Canyon, deel van de Vermillion Cliffs National Monument, bestaan uit lagen rode en zwarte Precambrium rotsen. Bij zonsondergang komen de rotsen tot leven in alle kleuren oranje, vermiljoen, paars en rood!

Tuweep Overlook

3000 feet, zo’n 900 meter, boven de Colorado River bevindt zich Toroweap Overlook. Je kijkt uit over een adembenemend steile afgrond en het afgelegen Tuweep gebied met vulkanische kegels en verharde lavastromen, aan de noordwestelijke rand van de Canyon, waar de Paiute woonden. Een geweldig uitzicht moet je hier hebben, maar het kost wat meer moeite om dit uitzichtpunt te bereiken. De moeilijke, stoffige wegen vol scherpe rotsen, zijn alleen geschikt voor SUV’s, maar zelfs deze komen geregeld vast te zitten in de modder wanneer de zomerse moessons en winterse regen het gebied onbegaanbaar maken.

Wil je nog meer spektakel; loop dan de Tuweep hike, die is gemarkeerd met steenmannetjes (stapels stenen). Let wel op; schaduw en water zijn schaars, je telefoon heeft er geen bereik en je bent in een extreem afgelegen gebied. Alleen geschikt als je goed voorbereid bent dus.

Yavapai Point

Dichtbij het South Rim Visitor Centre kijk je hier uit over de slingerende Colorado River, North Kaibab, en kan je de Phantom Ranch spotten. Yavapai Point is een populair uitzichtpunt want het biedt een van de mooiste panorama’s van de Canyon. Maar toch… zelfs tijdens de drukste maanden kan je hier de massa vermijden door een stuk te gaan hiken. Zo liep ik hier een deel van de Bright Angel Trail, en wil ik terugkeren om de hele trail (12 mijl) te lopen! Een lange en diverse hike die eindigt bij een geweldig uitkijkpunt over de rivier.

Grand Canyon National Park, Arizona
Grand Canyon National Park, Arizona

Havasu Falls

Turquoise water tegen donkerrode rotsen en een helderblauwe lucht. De Havasu Falls is een spectaculair vertoon van de natuurkrachten! De waterval ligt in het Havasupai Indian Reservation, ten zuiden van de Colorado River net buiten het Grand Canyon National Park. Heb je een “trail permit” aangevraagd dan maak je vanaf Supai Village een spectaculaire 10 mile hike in de Havasu Canyon.

Havasupai betekent “mensen van het blauw-groene water” en de Havasupai zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met het water dat heilig voor hen is. Een bezoek aan het reservaat en de waterval is een bezoek meer dan waard!

Yaki Point

Yaki Point is het eerste gemarkeerde uitzichtpunt op de East Rim en hier kan je dan ook een onbelemmerde blik werpen op de oostzijde van de Grand Canyon. Niet voor niets heb je hier het “Ooh-Aah Point”, een naam die al verraad welke uitroep je ontlokt wordt wanneer je hier staat. Vanaf Yaki Point vertrekt ook de South Kaibab Trail die afdaalt naar de Colorado River en de Phantom Ranch. Kijk of je Wotan’s Throne en Vishnu Temple kan ontdekken!

Mather Point

Ook vanaf Mather Point kan je de Vishnu Temple Pinnacle bewonderen, maar omdat alle tourbussen stoppen bij Mather Point kan het hier nogal druk zijn. Laat het weer het toe, ga hier dan vroeg naartoe voor een spectaculaire zonsopkomst! De spitse rotsformatie The Temple of Zoroaster is hier ook te ontdekken.

Tips:
– Zelfs tijdens de drukste maanden ontloop je de massa door te gaan wandelen; zelfs wanneer je slechts de eerste paar honderd meter van een hike loopt, ontdek je er rust, en de meest prachtige uitzichten!
– Kijken naar de zonsondergang is prachtig. De Canyon, die langzaam oplost in de duisternis, op welk uitzichtpunt je ook bent!

Ook leuk om te lezen!

4 comments

Marcella februari 12, 2015 - 8:53 am

Wat een onwijs mooooie foto’s! Wij hebben ook iets minder van de Grand Canyon gezien, achteraf heel jammer. Als ik ooit nog eens terug ga… 😉

Reageren
Co oktober 5, 2016 - 7:35 am

Prachtige foto’s! Afgelopen zomer was ik ook de Grand Canyon tijdens zonsondergang, magisch moment. Ook heb ik een niet aangegeven uitzichtpunt bezocht (net voorbij Yaki point, te bereiken via een zandweg), waar bijna niemand was. Heel bijzonder.

Reageren
Aniek oktober 5, 2016 - 11:44 am

De niet aangegeven punten zijn vaak de mooiste. Want wat kan het druk zijn bij de Canyon! Zeker de makkelijk bereikbare punten. We hebben zo vaak gezien dat mensen er met de auto naartoe reden en vanuit het raampje wat foto’s namen. Zonde! Het is zover mooier als je een stukje de natuur in loopt. Wel fijn voor ons dat het hierdoor op de mooiste punten minder druk is. 😉

Reageren
Janet januari 10, 2020 - 8:11 pm

Horseshoe Bend vond ik echt heel mooi, dat is zo’n mooi uitzichtpunt… Ik had heel graag naar Havasu Falls willen gaan, maar die hebben wij dus overgeslagen. Dat wil ik dus heel graag een volgende keer doen!!

Reageren

Laat een bericht achter