Dubai op duizelingwekkende hoogte: Burj Khalifa bezoeken

door Aniek

Dubai op duizelingwekkende hoogte: Burj Khalifa bezoeken

Een dag eerder twijfel ik nog volop. Ga ik zoveel geld uitgeven om in de lift te stappen? En is er wel iets te zien, met alle smog en het woestijnzand in de lucht? Een dag later hak ik de knoop door. Het is inmiddels wat meer helder en in de daluren is het ticket ook beter betaalbaar. Ik ga naar de Burj Khalifa om Dubai op duizelingwekkende hoogte te bewonderen.

Het hoogste gebouw ter wereld

Eigenlijk kan je niet naar Dubai gaan zonder een bezoek aan de Burj Khalifa. Met zijn 828 meter is het sinds 2017 het hoogste gebouw ter wereld. In Dubai is alles sowieso altijd groter, luxer en duurder. Dus dat het hoogste gebouw ter wereld hier staat, klinkt logisch. Om een beetje in de sfeer te blijven overnacht ik in een van de hoogste hostels ter wereld, At the top hostel Dubai, dat uitzicht heeft op een van de bekende palmeilanden.

Ik neem de tram en metro naar de Dubai Mall, een immens groot winkelcentrum met ruim 1200 winkels en onder andere ook het grootste aquarium ter wereld. Het kost me een kwartier om door het winkelcentrum naar At the top observation desk te lopen, waar de ingang is voor de Burj Khalifa. Wandelen door de Dubai Mall is een beleving op zich. Het stuk wat ik loop is bijna een kilometer, en toch heb ik maar een heel klein deel van de mall gezien. Totaal over the top en niet mijn ding, maar het past wel bij wat voor stad Dubai is.

Dubai Mall
Ik loop van Dubai Mall naar de Burj Khalifa

In no time naar boven

Ik heb vooraf een ticket voor de Burj Khalifa gekocht en kan deze meteen inwisselen. Er zijn twee soorten tickets. De goedkoopste optie (hoewel nog steeds niet goedkoop, zoals niets in Dubai is), brengt je naar de 124e en 125e verdieping. De duurdere optie gaat helemaal naar de sky lounge op 148.

Ik heb gekozen voor de eerste optie en ik ga in de rij staan voor de lift. Die is al een ervaring op zich. De lift gaat met 10 meter per seconde omhoog naar het observation desk op de 124e verdieping. Het duurt amper een minuut en in no time ben ik op het uitkijkplatform. Voor mij ontvouwt zich het uitzicht over Dubai. De stad doemt als een fata morgana op uit de woestijn.

Tip: lees ook deze blogs over Dubai met kinderen én deze met tips over gratis doen in Dubai.

Zo ziet Dubai eruit vanaf de Burj Khalifa
Zo ziet Dubai eruit vanaf de Burj Khalifa

Vanaf het uitkijkplatform kan ik goed zien hoe Dubai nog volop in ontwikkeling is. Overal wordt er gebouwd! Hijskranen steken hoog de lucht in, al lijkt het vanaf hier bijna speelgoed. Het is bijna niet voor te stellen dat hier decennia geleden alleen nog maar woestijn was.

De observatiedekken op de 124e en 125e verdieping worden gezamenlijk At The Top Burj Khalifa genoemd en naast het uiticht wordt er vanalles bedacht om de mensen bezig te houden. Je kan een virtual reality-ervaring krijgen van hoe het is om op het hoogste punt van de Burj Khalifa te staan. Of je loopt over een glazen vloer, met ver onder je de stad Dubai. De vloer barst als je erop loopt.

De Burj Khalifa kijkt uit over de Dubai Fountain, Burj Park, Downtown Dubai en de Dubai Mall.
De Burj Khalifa kijkt uit over de Dubai Fountain, Burj Park, Downtown Dubai en de Dubai Mall.

Mijn bezoek aan Dubai eindigt bij de lichtshow van de Dubai Mall. Mét op de achtergrond de Burj Khalifa en een hoop bouwlawaai. Want Dubai is altijd in ontwikkeling.

Burj Khalifa bezoeken

Ticketprijzen variëren afhankelijk van welke verdieping je kiest en van het tijdstip waarop je de Burj Khalifa wil bezoeken. Probeer van tevoren te reserveren om de wachtrijen te vermijden en geld te besparen. Tickets die je op de dag zelf bij At The Top koopt zijn vaak duurder. De beste tijd om de toren te bezoeken is net vóór zonsondergang, de goedkoopste tickets vind je meestal voor de ochtend en vroege middag. Ik boekte mijn Burj Khalifa ticket via GetYourGuide. Ook leuk om te doen in Dubai is een woestijn safari en sandboarden.

Naar de Burj Khalifa in Dubai
Naar de Burj Khalifa in Dubai

Ook leuk om te lezen!

13 comments

Linda oktober 21, 2019 - 11:11 am

Mocht ik Dubai ooit bezoeken zou ik hier ook echt wel omhoog willen eigenlijk. hoe vaak ben je er nou eenmaal? Ik hou helemaal niet van hoogbouw, maar zo’n uitzicht ziet er toch wel heel indrukwekkend uit!

Reageren
Aniek oktober 21, 2019 - 12:50 pm

Ik ben ook niet per se fan van Dubai, maar een uitzicht vanaf deze hoogte is wel gaaf.

Reageren
Eva oktober 21, 2019 - 4:46 pm

Voordat dit het hoogste gebouw ter wereld werd stond ik op het toenmalige hoogste gebouw (Taipei 101). Beiden indrukwekkend, elk op een eigen manier

Reageren
Janet oktober 23, 2019 - 5:52 pm

Het is voor mij alweer een jaar of zeven dat ik op dezelfde plek stond. Ik vond het ook een tof uitzicht, zo gaaf ook dat je goed de scheidingslijn kunt zien tussen hoge wolkenkrabbers en dorre woestijn.

Reageren
Yvonne oktober 25, 2019 - 5:10 pm

Toch hebben wij het gedaan: Dubai bezocht zonder de Burj Khalifa. Haha, er waren 2 gezinsleden die het niet zo zagen zitten. We maakten wel de vergissing om de kids een ijsje te laten kopen in die Mall.. we waren 20 euro armer! Gave foto van jou daar bovenin trouwens.

Reageren
Kim oktober 27, 2019 - 9:30 pm

Dubai lijkt me echt een gave stad om eens te bezoeken. Echt bizar dat je binnen een minuut boven op het uitkijkplatform van de Burj Khalifa staat! ^^

Reageren
Jenny oktober 31, 2019 - 9:42 pm

Wat een bizar snelle lift! Ik kan me voorstellen dat je voor de ‘lage’ optie bent gegaan, dat zou ik ook doen.

Helaas heb ik de Burj Khalifa alleen vanuit de verte zien liggen, ik ben nog niet erin geweest.

Reageren
Lizette november 4, 2019 - 8:45 pm

Wat ontzettend gaaf! En helemaal over de top, zoals alles in Dubai. Na meerdere overstappen gaan we in januari eindelijk een paar dagen Dubai zelf bekijken. En een bezoek aan de Dubai Mall en Burj Khalifa staan op mijn wensenlijstje. Eerder heb ik een van de hoogste gebouwen ter wereld in Hong Kong bezocht en ik vond het uitzicht magnifiek. Maar ik vind deze opeens wel heel erg hoog! Is het daar koud?

Reageren
Aniek november 4, 2019 - 8:55 pm

Haha het is overal bloedheet in Dubai. Behalve in de malls, waar de airco flink hoog staat.

Reageren
Ann - reisblog wANNderful november 9, 2019 - 12:10 am

Lijkt me inderdaad wel over the top 😄. Maar het is natuurlijk zo’n icoon dat je toch wel een ticket naar de topfloor neemt. Een belevenis waarschijnlijk!

Reageren
Kelly januari 9, 2020 - 8:11 pm

Ik baalde als een stekker dat ik geen kaartjes meer kon krijgen. Ik probeerde twee weken voor vertrek kaartjes te reserveren, maar toen was alles al uitverkocht! Balen! Ook heeft mijn schoonzus enorme hoogtevrees dus zij wilde uiteindelijk ook niet naar boven. Ik had het toch wel graag willen zien.

Reageren
Aniek januari 11, 2020 - 11:58 am

Oh wij konden via getYourGuide op de dag zelf nog tickets kopen. Dan hebben we geluk gehad!

Reageren
Wouter januari 9, 2020 - 9:35 pm

Staat ook om mijn todo lijst … hoe kan het ook anders als je naar Dubai reist, in februari is het zover ! Yihaaw, hoogtevrees here i come 🙂

Reageren

Laat een bericht achter