Doen! Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug in de herfst

door Aniek

Doen! Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug in de herfst

Op een herfstige zondagochtend ontdek ik Boswachterij Austerlitz en het noordelijke deel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De bossen kleuren oranjerood en de fietspaden zijn bedekt onder een dikke laag knisperende bladeren. Misschien is de Utrechtse Heuvelrug nu wel op zijn mooist. Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug in de herfst. Een aanrader!

Fietsen door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in de herfst
Fietsen door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in de herfst

Knisperende herfstbladeren

Misschien is de herfst vandaag wel op zijn mooist. De bomen zijn gehuld in rood en geel en tussen de laatste bladeren door schijnt een waterig zonnetje. Ik kan het niet laten om een herfstrondje op de racefiets te maken. Bestemming Utrechtse Heuvelrug. Ik fiets naar Fort Blauwkapel en laat dan Utrecht langzaam achter me. Door De Bilt, Bosch en Duin en Huis ter Heide en al snel ben ik bij Soesterberg, midden op de Utrechtse Heuvelrug.

Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug

Ik fiets over een smal bospad, dat nog net zichtbaar is onder een dikke laag bladeren. Eikels liggen op de grond, de eerste paddenstoelen zijn zichtbaar en zo nu en dan dwarrelt er een blad omlaag. Soms vang ik een glimp op van de mountainbikeroutes van Zeist en Austerlitz, die hier zijn uitgezet in de bossen.

Tussen de bomen zie ik het Henschotermeer. In de zomer kan je hier midden in de bossen een duik nemen in het meer of lekker ontspannen op het zandstrand. Mij is dat nu te koud. Ik maak mijn rondje af. Om Zeist heen en weer terug naar Utrecht. Wat mij betreft is dit een van de mooiste rondjes die je in de herfst kan fietsen. De bomen die langzaam verkleuren zien er met het lage zonlicht bijna magisch uit.

Landgoed Den Treek, Utrechtse Heuvelrug
Landgoed Den Treek, Utrechtse Heuvelrug. Lees ook over de mooie wandelroute die over dit landgoed loopt.

Fietsroute Go East Go Green

Ik startte de fietsroute in Utrecht, om precies te zijn het Domplein. Maar je kan ook perfect starten vanaf NS station Driebergen-Zeist. De route Go East Go Green is 61 kilometer lang. Je kan dit een stuk inkorten, maar dan mis je wel een mooi deel van de Heuvelrug. Op de pedalen dus! De routebeschrijving en de gps vind je op de website van routesinutrecht.nl.

Leestip! De mooiste fietsroutes in Utrecht en de mooiste wandelroutes in Utrecht.

Ook leuk om te lezen!

3 comments

Michal oktober 31, 2019 - 12:04 am

Jaaaa, de Utrechtse Heuvelrug is zo mooi in deze tijd van het jaar. Ik heb er weliswaar nooit gefietst, maar ik wandel er graag. Zo’n mooi en divers gebied!

Reageren
Linda november 1, 2019 - 8:53 pm

De herfst maakt plekken zo mooi! Dit lijkt me een prachtige plek om te bezoeken, ik ben er dus nog nooit geweest, stom eigenlijk! 61 km vind ik wel iets teveel, dus ik zou een kortere route kiezen om te fietsen

Reageren
Janet november 2, 2019 - 11:34 am

Ik ben gewoon nog nooit bij de Utrechtse Heuvelrug geweest, maar het lijkt me een heerlijke plek om rond te wandelen.

Reageren

Laat een bericht achter