Getest: de Osprey Tempest 30 rugzak

door Aniek

Getest: de Osprey Tempest 30 rugzak

Wie de laatste maanden mijn blogs (en dan vooral de foto’s) goed in de gaten heeft gehouden, weet dat ik een nieuwe rugzak heb: de Osprey Tempest 30. De rugzak ging mee op expeditie naar Kirgizië en op rondreis door India, dus hij is volop getest.

Osprey Tempest 30 wandelrugzak review

Om meteen met de deur in huis te vallen: de Tempest 30L rugzak van Osprey is een perfecte all-round rugzak voor dames, of je nu een rondreis maakt of een meerdaagse wandeling. Het is een lichte rugzak van slechts 860 gram, maar toch heeft hij een inhoud van 30 liter en flink wat mogelijkheden om spullen op te bergen.

AirScape rugpand Osprey Tempest 30
AirScape rugpand

Comfort en pasvorm

Ik heb de Osprey Tempest 30 echt op de proef gesteld. In Kirgizië maakte ik lange dagtochten, waarbij ik flink wat spullen moest meenemen. En in India was de Tempest zelfs de enige bagage die ik bij me had. De rugzak is comfortabel genoeg om de hele dag te dragen en de pasvorm is geweldig. 

Het AirScape rugpand is goed instelbaar en dit systeem zorgt ervoor dat er lucht tussen je rug en de rugzak kan komen, waardoor je minder zweet. De heupband geeft voldoende steun om het gewicht van de rugzak op te vangen. Zodra je de heupband en de borstband vastmaakt voel je amper druk op je rug en schouders, omdat het gewicht goed wordt verdeeld. De rugzak zit goed stevig op mijn rug en gaat niet schuiven als ik over riviertjes spring of over rotsblokken klauter.

Lunch in de bergen van Kirgizië
Lunch in de bergen van Kirgizië

Opbergmogelijkheden

De Osprey Tempest lijkt vrij klein maar hij heeft veel opbergmogelijkheden. In India had ik kleding mee voor ruim twee weken, een camera, jas en extra paar schoenen. Plus nog mijn macbook. Voor dagwandelingen is de rugzak misschien wat te groot, maar gelukkig is er ook nog de Tempest van 9, 16 en 20 liter.

Naast het hoofdvak van de rugzak zit er op de voorkant van de rugzak nog een mesh voorvak. Hierin heb ik vaak mijn regenhoes zitten en een extra kledinglaag, waar ik gemakkelijk bij kan komen zonder de hele tas overhoop te halen. Het vak in de klep op de bovenkant van de rugzak is ideaal voor handschoenen, je buff of andere kleine spullen. Aan de binnenkant van de klep zit nog een mesh vak.

Mesh voorvak Osprey Tempest 30
Mesh voorvak Osprey Tempest 30

Op elke zijde van de heupband zit een klein ritszakje, hier kan je een telefoon of snacks in kwijt. Op de schouderbanden zit een Stow-on-the-Go systeem om je wandelstokken snel te kunnen bevestigen. Ook kan je hier een ijsbijl vastmaken en zit er een klein rekbaar zakje op een van de schouderbanden. Op de borstriem zit een noodfluitje.

Aan de zijkanten van de rugzak zitten nog twee diepe zakken. Hierbij is een InsideOut-systeem met compressieriemen gebruikt. Dit betekent dat de riempjes aan de binnenkant én buitenkant van de zakken doorlopen en je zo de spullen in de zakken stevig vast kan maken.

Waterzak

Tussen het rugpand en de rugzak zelf kan je een drinksysteem ophangen. Zo is het makkelijk om de waterzak opnieuw te vullen. En als het drinksysteem gaat lekken worden niet meteen al je spullen nat. De drinkbuis kan je aan een van de schouderbanden vastmaken. Wil je meer water meenemen dan kan je in de vakken aan de zijkant van de rugzak prima nog twee waterflessen kwijt.

Drinksysteem Osprey Tempest 30
Drinksysteem Osprey Tempest 30

Regenhoes

Het enige nadeel dat ik aan de rugzak heb kunnen vinden is dat er standaard geen regenhoes in de backpack verwerkt zit. Je moet dus een losse regenhoes gebruiken. Ik heb een regenhoes van een Deuter rugzak die goed om de Tempest past, maar ik moet er dus iedere keer over nadenken dat ik deze niet vergeet want de tas zelf is niet niet waterdicht.

Conclusie

Sinds ik hem een ​​paar maanden geleden kreeg heb ik de Osprey Tempest 30 liter rugzak constant gebruikt. Het is een lichtgewicht en comfortabele rugzak, die wat mij betreft een goed formaat heeft om meerdere dagen of zelfs een paar weken op pad te gaan. Het is ook een mooie rugzak, die er niet te massief uitziet. Hij is comfortabel om te dragen en door alle zakken, ritsen en lussen is het echt een multifunctionele rugzak met veel mogelijkheden om je spullen op te bergen.

De Osprey Tempest 30 kost €129,95 en is te verkrijgen bij Osprey Europe en Bever.

Osprey Tempest 30 rugzak voor vrouwen
Osprey Tempest 30 rugzak voor vrouwen

Ook leuk om te lezen!

2 comments

Manon Ruitenberg oktober 30, 2019 - 8:47 pm

Ziet er uit als een degelijke en stevige rugzak! Zelf ben ik helemaal fan van mijn deuter, maar ieder zijn smaak denk ik.

Reageren
Marcella november 1, 2019 - 10:25 pm

Lijkt me een ideale rugtas! Mijn Deuter begint kuren te geven, dus ik overweeg nu ook Osprey. Ik ben fan van het systeem op de rug waardoor er ruimte ontstaat en je minder zweet. Osprey heeft dat ook.

Reageren

Laat een bericht achter