Hydro Flask flessen in nog meer frisse kleuren

door Aniek

Hydro Flask flessen: Thermosflessen die zijn gemaakt om mee op avontuur te nemen

De Hydro Flask is een van die outdoorproducten waar je – als je er eenmaal een hebt – nooit meer zonder kan. Ik gebruik nu bijna 2 jaar een Hydro Flask isolatiefles en deze gaat altijd mee op pad. Ik heb nog geen ander merk thermosfles ontdekt dat drankjes zo goed warm en koud houdt, en de flessen zijn onverwoestbaar. En zo zeulde ik mijn fles de afgelopen jaren mee van Italië tot Kirgizië.

Naast de fles die ik nu al een tijdlang gebruik, ontving ik een tijdje geleden een nieuwe Hydro Flask waterfles én een koffiebeker in een van de nieuwe kleuren. En deze vind ik stiekem wel heel mooi. Deze lente bracht Hydro Flask namelijk 4 nieuwe kleuren op de markt: Fog (lila), Hibiscus (oranje), Sunflower (geel) en Spearmint (groen). Tinten die trouwens speciaal werden ontwikkeld in samenwerking met het kleurencoderingsbedrijf Pantone. Ik mocht twee fleurige Sunflower flessen testen: Hydro Flask Coffee en de HydroFlask Standard Mouth 621 ml.

Wat maakt Hydro Flask zo bijzonder?

De afgelopen twee jaar heb ik mijn Hydro Flask echt overal mee naartoe gesleept en hij heeft talloze uren in mijn backpack gezeten. Ik heb echt gemerkt dat het een stoere, robuuste fles is die wel tegen een stootje kan. Ik heb hem namelijk wel eens op de rotsen laten vallen. Daar kan hij dus blijkbaar tegen. De flessen van Hydro Flask zijn gemaakt om mee op avontuur te nemen, voor enthousiaste wandelaars of kampeerders. Maar hij doet het net zo goed op je bureau.

Hydro Flask sunflower yellow
Hydro Flask sunflower yellow

Ze isoleren echt goed

De Hydro Flask flessen zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn 100% BPA-vrij. De flessen zijn gemaakt met de TempShield-technologie, die ervoor zorgt dat de inhoud van de flessen 24 uur koud of 6 uur warm blijft. En dat klopt echt. Natuurlijk is het water dat je in de fles giet na een p[aar uur niet meer kokend heet. Maar als ik aan het begin van een lange wandeldag hete thee in de thermosfles giet, is hij bij de lunch bijna nog nét te heet om te drinken. En aan het einde van de dag is het water wel iets afgekoeld, maar nog steeds een fijne temperatuur voor een kop thee of koffie. En vul je de fles met water en ijsblokjes, dan moet je niet verrast zijn als er na 24 uur nog steeds ijsblokjes in de fles drijven.

Ideaal model

Door de brede mond gaat het vullen van deze fles makkelijk, ook als je er koffie in schenkt of ijsblokjes in wil doen. Wel moet je hierdoor even opletten als je drinkt, om geen water over je gezicht te krijgen. De dop sluit de fles goed goed af dus je hoeft niet bang te zijn dat hij gaat lekken, zelfs als je hem ondersteboven houdt of er flink mee schudt. Deze fles kan je dus gerust onder in je backpack doen zonder bang te zijn dat er water lekt. Beter nog kan je hem in het zijvak van je tas doen. De fles heeft aan het deksel een handig hengsel waardoor je de fles snel uit je tas kunt pakken tijdens het wandelen. De dop kun je trouwens inwisselen voor een sport cap met drinktuit.

Hydro Flask sunflower yellow
Hydro Flask sunflower yellow

Stevig en duurzaam

Deze flessen zijn ronduit stevig en gemaakt van roestvrij staal. Hierdoor krijg je niet zo snel deuken als bij andere waterflessen. Hem een keer op de grond laten vallen is dus geen probleem. De poedercoating maakt de Hydro Flask zowel duurzaam als krasvast.

Ik neem de fles mee het bos in of zet hem op mijn bureau, zodat ik de hele dag door blijf drinken. Met 621 ml heeft de fles ook een fijn formaat, zodat ik niet vijf keer per dag hoef op te staan om hem opnieuw te vullen. En omdat de fles zo goed geïsoleerd is, weet ik dat ik de fles uren kan laten staan en het water nog steeds gekoeld is als ik terugkom. Al met al is het een fles die ik bijna dagelijks gebruik.

Hydro Flask sunflower yellow
Hydro Flask sunflower yellow

Hydro Flask Coffee

En wat vind je van deze HydroFlask koffiefles? Zeker als je in de winter op pad ging is het fijn onderweg warme koffie of thee te hebben, dus deze fles komt wel van pas. De fles heeft een robuust uiterlijk en net als bij de reguliere flessen de deksel is lekvrij. Na hem een tijdje te hebben gebruikt vallen een paar dingen op: net als de reguliere fles houdt de TempShield-isolatie van de mok je koffie (of thee) goed warm, bijna te heet zelfs. Ik laat het deksel vaak een klein beetje open voordat ik deze aandraai, zodat mijn koffie of thee een beetje kan afkoelen en een fijne temperatuur heeft om te drinken. De buitenkant van de fles wordt trouwens nooit te heet om met je blote handen vast te houden.

De Hydro Flask flessen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en mondopeningen. In deze nieuwe kleuren Fog, Hibiscus, Sunflower en Spearmint kan je de HydroFlask krijgen in 532 ml, 621 ml, 709 ml en 946 ml. De prijs ligt tussen €34,95 en €45,95.

Hydro Flask koffie thermosfles
Hydro Flask koffie thermosfles

Ook leuk om te lezen!

1 comment

Kelly juni 11, 2020 - 8:20 pm

Fijn dat warm water zo lang ook écht warm blijft…dat vind ik zelf heel erg prettig. Lijkt me zeker een handige thermosfles. Leuk kleurtje ook.

Reageren

Laat een bericht achter