Jadav Payeng staat bekend als de Forest Man of India. Sinds 1979 plant hij bomen op een zandbank van de rivier de Brahmaputra in Assam, India. Waar dit ooit een braakliggend terrein was, is het nu een bos groter dan Central Park. Dankzij deze herbebossing kon het leven er weer terugkeren en leven er nu Bengaalse tijgers, Indiase neushoorns, apen, reptielen en verschillende vogels. Het ongelofelijke is dat Jadav dit allemaal in zijn eentje deed.
Ontbossing is een van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde. Het behoud van bestaande bossen en het aanleggen van bossen als deze helpt klimaatverandering te bestrijden en is van het grootste belang voor de biodiversiteit. Stel je eens voor dat er meer Jadav Payengs in de wereld waren… Al kun je zelf in het klein natuurlijk ook een bijdrage leveren.
Bekijk de volledige documentaire van Forest Man:
Interessant denk ik! Toevallig moest mijn dochter van de week ook over ontbossing leren, maar dan in Zuid-Amerika. En inderdaad ook over herbebossing.
Er zouden meer mensen als Jadav moeten zijn.
Werd aangetrokken door de titel van dit blog. Heb laatst de docu van David Attenborough – A life on our planet – gekeken (aanrader!). En sindsdien denk ik ook na over hoe ik ervoor kan zorgen dat er meer bomen op aarde komen. Mooi om te lezen dat je als persoon het verschil kan maken. Ga deze documentaire dus even kijken ter inspiratie…
Wauw, dat klinkt inderdaad als een bijzondere uitdaging die heel goed uitgepakt heeft. Goeie kijktip Aniek!
Wat ontzettend boeiend! En wat goed dat hij dit heeft gedaan. Hopelijk wordt die ontbossing snel minder! Ik ga hem zeker eens kijken.
Wat een bijzonder verhaal! En dat er dan ook zulke bijzondere dieren leven, heel bijzonder. Lijkt me ontzettend boeiend om te zien.