De leukste fietscafés in Utrecht: de ultieme combinatie van fietsen en koffie

door Aniek

De leukste fietscafés in Utrecht: de ultieme combinatie van fietsen en koffie

Wat is er mooier dan een plek waar fietsen en goede koffie elkaar vinden? Ze kunnen niet zonder elkaar. Hierom deel ik de drie leukste fietscafés in Utrecht met je: de ultieme combinatie van fietsen en koffie.

FREEM bikes&coffee: duurzame koffie en fietsen zonder ketting

Bij fietsenwinkel FREEM, op de hoek van de Gansstraat en Albatrosstraat in de Watervogelbuurt, kan je in alle rust een fiets uitzoeken. Of een kopje koffie drinken. Of beter nog, zoek een nieuwe fiets uit terwijl je een espresso of cappuccino drinkt. Bij FREEM bikes&coffee ontdek je bijzondere fietsen, zoals de fietsen zonder ketting van het Nederlandse merk BRIK. De koffie is net zo apart: gezet met koffiebonen van Goppion; een Venetiaans familiebedrijf dat in 1859 begon in een klein koffiebarretje in een dorpje naast Venetië. Goppion is biologisch en eerlijk geteeld, dus je fietskoffie is ook nog eens verantwoord en duurzaam.

freem.nl Gansstraat 60, Utrecht

CycleWorks: voor fietsfanaten

Wielrenners kennen CycleWorks als de beste plek in Utrecht om reparaties uit te laten voeren of om je fiets te laten onderhouden. Of dat nu een racefiets, mountainbike, fixie of baanfiets is, maakt niet zoveel uit. CycleWorks is echter meer dan een fietsenmaker. Je vindt er ook De Fietskoeriers Utrecht, er starten en finishen vaker fietstochten en je kan er altijd terecht voor een heerlijke cappuccino. Een aantal keer per jaar organiseert het Wielerplatform Utrecht hier een wielercafé, met sterke verhalen over fietsen en bijzondere fietstochten.

CycleWorks Utrecht Weerdsingel Westzijde 18, Utrecht,

Blackbird Coffee & Vintage: flexwerken en vintage racefietsen aan de Oudegracht

Blackbird Coffee & Vintage is erg geliefd als flexwerkplek in Utrecht. Hier kan je heerlijk wegzakken in de bank met leren kussens of je MacBook openklappen aan een van de tafels. Het langgerekte koffiecafé aan de Oudegracht is goed gevuld met een combinatie van vintage, fietsen en koffie. Veel meubels en vintage items zijn overigens te koop: van lampen en tafels tot een mooie collectie vintage racefietsen.

blackbirdcoffee.nl, Oudegracht 222, Utrecht

Ook leuk om te lezen!

Laat een bericht achter