Mijn favoriete podcasts over avontuurlijk reizen

door Aniek

Mijn favoriete podcasts over avontuurlijk reizen

Houd jij ook van podcasts over reizen? Tijdens het luisteren van een podcast is het heerlijk wegdromen bij avontuurlijke reisbestemmingen en kan je meegenieten met bijzondere reisavonturen van anderen. En misschien raak je zelf ook wel geïnspireerd voor nieuwe reizen. Dit zijn mijn favoriete podcasts over avontuurlijke reizen.

Nederlandse podcasts over avontuurlijk reizen

Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen

In de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen interviewt Antonette Spaan vrouwen die avontuurlijk reizen en leven. Zo sprak ze met Miriam Lancewood die de Achterhoek verruilde om in de verlaten bergen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland te gaan wonen. Antonette bespreekt ook praktische onderwerpen met experts, zoals hoe je omgaat met angst of hoe je zorgt voor veiligheid als je alleen wandelt.

Reisgenoten

Radiomaker Niels de Jager en reisjournalist en filmmaker Daisy Scholte maken samen de podcast Reisverhalen. Daisy ken je misschien van haar reisblog All Day Every Daisy. Net als op haar blog laat ze je in deze podcast kennismaken met bijzondere bestemmingen én met duurzaam reizen en leven. Fijne gesprekken tussen Daisy en Niels om een uurtje bij weg te dromen.

BNR Goede Reispodcast

De Goede Reispodcast wordt gepresenteerd door Geert-Jan Hahn en is een samenwerking tussen BNR en Columbus Travel. Je luistert naar gesprekken als Liften naar Antarctica, maar ook onderwerpen als skischaamte.

Engelse podcasts over avontuurlijk reizen

She Explores

De podcast She Explores van Gale Straub is een podcast voor en over vrouwen die zich laten inspireren door de tijd die ze buiten doorbrengen. Van hiken, fietsen, wandelen tot kamperen, backpacken, de podcast inspireert je om er ook op uit te trekken en de natuur in te gaan op zoek naar avontuur. Luister bijvoorbeeld naar het gesprek met Grizel Williams over haar honderden kilometers wandelen over de Appalachian Trail.

Travel Tales

Podcasts van mensen die je kent zijn éxtra leuk. Zo ook Travel Tales van Mike Siegel. Mike woont in Los Angeles en ik ontmoette hem een paar jaar geleden tijdens een van mijn reizen. Mike nodigt mensen uit in zijn podcasts om te vertellen over de gekke of bijzondere reizen die ze hebben gemaakt. Hij geeft ook aanbevelingen van plaatsen waar hij zelf is geweest. Memorabele reisavonturen gegarandeerd, en ze worden verteld met een flinke dosis humor.

The Journey

KLM maakt podcasts in het Engels onder de naam The Journey. Verschillende mensen vertellen een bijzonder reisverhaal dat hun leven heeft veranderd. Het zijn echt podcasts met waargebeurde en persoonlijke reisverhalen. Zo luister ik nu naar Morten Hilmer die met sledehonden door Groenland trok. Spannend vanaf de eerste seconde, waarin hij vertelt hoe hij ijsberen tegenkomt.

Wild Ideas Worth Living

Soms heb je even een schop onder je kont nodig om op pad te gaan, en deze podcast helpt je daarbij. Shelby Stanger interviewt voor Wild Ideas Worth Living mensen die niet voor de standaard weg hebben gekozen, maar het avontuur hebben opgezocht en hun dromen achterna jagen.

Adventure Bound

Het is even wennen aan de echt Amerikaanse intro van de podcast Adventure Bound, maar je wordt al snel in de verhalen getrokken. Rob Roy spreekt met mensen die avontuurlijke dingen doen en een beetje risco nemen along the way. Denk aan mensen die de berg Denali in Alaska of de Mount Everest beklommen, maar ook ultrarunners en mountainbikers of families die met hun kinderen fulltime reizen. Vooral fijn als je plannen hebt om een (avontuulijke) reis naar Amerika wil maken.

Hoe kun je naar podcasts luisteren?

Podcasts kan je online op je smartphone luisteren, waar en wanneer je maar wilt. De laatste weken heb ik volop podcasts geluisterd. Heerlijk in de zon in de tuin, tijdens een wandeling, of onderweg in de trein. Ik heb een iPhone en gebruik hiervoor Apple Podcasts, voor Android kan je Castbox gebruiken. Vaak zijn de podcasts ook direct via een website te beluisteren, via Spotify of Soundcloud.

Wat is jouw favoriete podcast over reizen?

Ook leuk om te lezen!

3 comments

Manouk maart 28, 2020 - 7:42 pm

Ik houd heel erg van podcasts, ik luister er elke week best veel. Maar ik luister dus bijna niks over reizen! Ik kan dus al deze tips goed gebruiken. Ken je Zero To Travel al? Die heb ik weleens geluisterd. Ik ga zelf die van BNR als eerste uitproberen denk ik.

Reageren
Veerlez april 11, 2020 - 12:00 pm

Ken je de podcast Van Verhalen al? Dat is mijn favoriete reispodcast. Het gaat over Thijs en Florine die in een bus leven.

Reageren
Anouk april 16, 2020 - 9:44 pm

Wat een leuke verzameling. Ik moet er nog steeds aan beginnen, ik heb nog nooit een podcast geluisterd maar die van Reisgenoten en van Avontuurlijke Vrouwen spreken me zeker aan.

Reageren

Laat een bericht achter