Lezen! Mijn wereld van Peter Sagan

door Aniek

Lezen! Mijn wereld, Peter Sagan

Peter Sagan geeft kleur aan de wielerwereld. Letterlijk, want hij mocht drie jaar achter elkaar als wereldkampioen wielrennen in de regenboogtrui fietsen. Figuurlijk, want van koersen weet hij een show te maken, altijd fascinerend om te zien. Nu is daar Mijn wereld van Peter Sagan, een biografie die je een blik laat werpen in de wereld van Sagan.

Honderd verhalen

“Als er honderd renners aan de start van een koers verschijnen, zul je na afloop honderd verhalen horen.” Zo opent Sagan het boek Mijn wereld. En verhalen, die volgen er genoeg. Over zijn persoonlijke leven, de zware trainingen en de toewijding die hij heeft. Ook over ‘Team Peter’, de vaste groep de personen die altijd om hem heen is.

Dat Sagan een autobiografie schrijft, is eigenlijk verwonderlijk. Hij is pas 28. Over een jaar kunnen er waarschijnlijk dus weer een aantal hoofdstukken toegevoegd worden aan het boek. Aan de andere kant is er ook nu al genoeg om over te schrijven.

Sagan werd drie keer wereldkampioen en zijn drie wereldtitels vormen de rode draad van de biografie. Toch belicht het boek niet alleen de mooie momenten uit Sagan’s carrière. Ook de dieptepunten aan bod. Je leest hoe Sagan in 2014 op het punt staat te stoppen, onder druk van trainingen en cijfers, en hoe hij in 2017 uit de Tour wordt gegooid wanneer hij Mark Cavendish volgens de jury in de sprint met zijn elleboog van zijn fiets zou hebben gestoten.

De biografie – overigens geschreven door een ghostwriter – leest van begin tot eind als een trein. Zoals Sagan in een koers weet te vermaken, smul je in mijn wereld van de anekdotes.

Na afloop van een koers zul je honderd verhalen horen. Maar dat van Sagan is wel een bijzonder vermakelijke variant.

Mijn wereld

Mijn wereld | Peter Sagan | Uitgever: HarperCollins | ISBN 978 94 027 2940 5 | paperback € 19,99 | e-book € 13,99 | Bestel Mijn wereld bij bol.com

Ook leuk om te lezen!

1 comment

Sanne oktober 17, 2018 - 12:19 pm

Ik heb het boek toevallig pas gelezen. Ik vind het een intrigerende man, echt een soort rock star van het wielrennen. Het boek had ik dan ook zo uit!

Reageren

Laat een bericht achter