Odlo fietskleding getest tijdens een fietsvakantie

door Aniek
Van Figueres naar Girona

Odlo fietskleding getest tijdens een fietsvakantie

Deze zomer fietste ik op een mountainbike door de prachtige omgeving van Girona. Iedere dag zat ik op de fiets. Het perfecte moment om een nieuwe outfit te testen! Van de webshop fietstoebehoren.nl mocht ik namelijk een set van het merk Odlo uitproberen. Na flink wat kilometers in de Spaanse zon kan ik zeggen dat het een fijne outfit is die zowel voor het mountainbiken als het vakantiefietsen geschikt is. 

Over Odlo fietskleding

Eerst iets over Odlo. Dit merk kende ik al van de thermokleding die ik in de winter aantrek. Maar het van oorsprong Noorse merk heeft ook hardloopkleding, fietskleding en nog veel meer in het assortiment. En dan niet alleen voor racefietsers, ze hebben ook fijne producten voor wie liever het bos in gaat. Ik kies hierom een mountainbikebroek en een nauwsluitend fietsshirt uit. Dit lijkt mij een fijne combinatie voor een langere fietstocht op een mountainbike.

Odlo fietskleding getest
Odlo fietskleding getest

Fietskleding van Odlo

Het fietsshirt dat ik kies is de Odlo Womens Stand-Up Collar Full Zip Fujin Crystal Teal Dubarry. Zoals je op de foto’s kan zien is het een nauwsluitend shirt, met een doorlopende rits aan de voorzijde. Hierdoor kan je het shirt open ritsen als het erg warm is. Wel zo fijn in de Spaanse zon. De 2 zakken op de rug bieden voldoende ruimte voor een banaan of mueslirepen. Het shirt is fel blauw, met een brede roze baan onder aan het shirt. Frisse kleuren, die perfect zijn voor de zomer. En – zo blijkt in Spanje – ook nog eens perfect bij mijn Bianchi fiets kleuren.

Het shirt voelt licht aan, is ademend en sneldrogend. Dit is een must tijdens mijn fietsvakantie. Zo kan ik ‘s avonds in het hotel de kleding wassen en is deze ‘s ochtends weer droog. Zo hoef ik minder kleding mee te nemen. Maar ook wanneer ik tijdens mijn rit een duik neem in de zee, of zoals deze tocht in de prachtige Gorga de Santa Margarida (waarover binnenkort meer), is de kleding snel weer opgedroogd.

Over de broek gesproken; dat is de Odlo Womens Shorts Morzine Crystal Teal. De kleur is praktisch hetzelfde als het shirt. Het is een los model en hierom geschikt voor het mountainbiken en om te dragen tijdens een fietsreis. De fietsbroek is wat meer casual en hierom kan je tijdens een tussenstop prima een rondje door de stad lopen. Op de rechterpijp zit een met een rits afsluitbaar zakje. Ideaal om een fietssleutel op te bergen of wat je tijdens de rit dan ook binnen handbereik wil hebben. De fietsbroek is gemaakt van elastisch materiaal en draagt prettig. Bij de taille is de broek op maat in te stellen met behulp van klittenband. Waar je wel van moet houden is dat de broek geen bretels en geen zeem heeft. Voor korte ritten is dit prima, maar zeker bij langere ritten draag ik er nog een broekje met een dunne zeem onder.

Odlo mountainbike kleding getest
Odlo mountainbike kleding getest

Getest op de mtb en de crossfiets

Zoals gezegd, na mijn ritten in Spanje en een tocht op mijn mountainbike in Nederland, ben ik overtuigd. En ook op mijn cyclocrossfiets is het een fijne kledingset die wel tegen een stootje – en zo nu en dan een valpartij in het bos – kan.  De kleding van Odlo is gemaakt om te ventileren. Hierom voelde de set ook wanneer het 35-40 graden was nog licht en fris aan. Dat de kleding sneldrogend is, is een must tijdens een fietsreis. En omdat je dan ook nog een beetje stijlvol op de fiets wil zitten, heeft Odlo mooie designs en frisse kleuren. Het shirt kost € 70,00 en de broek € 100,00.

Ik ontving de fietskleding van de webshop fietstoebehoren.nl. Je leest zoals altijd in deze review alleen mijn eerlijke mening.

Ook leuk om te lezen!

Laat een bericht achter