Waar overnacht je tijdens het bikepacken?

door Aniek

Waar kan je overnachten tijdens het bikepacken?

Als je gaat bikepacken moet je natuurlijk ook ergens slapen. Dat kan in een hotel, maar ook buiten onder de sterrenhemel. Er zijn verschillende mogelijkheden om ergens te overnachten en iedere mogelijkheid heeft zijn eigen charme.

Overnachten in hotels

De makkelijkste optie. Aan het einde van de dag ga je op zoek naar een hotel of je boekt deze vooraf via booking.com. Een warm bed en douche wachten je dan aan het einde van iedere dag op. Je vindt op steeds meer plekken bikefriendly hotels, waar je je fiets veilig kan stallen en vaak ook schoon kan maken of zo nodig repareren. Dit is de veilige, maar minder avontuurlijke keuze om te overnachten tijdens het bikepacken.

Kamperen

Ga je kamperen dan ben je dichter bij de natuur, beleef je meer avontuur en kan je op meer afgelegen plekken komen. Als je gaat kamperen moet je wel flink wat meer spullen meenemen. Je hebt je tent of bivi, slaapspullen en misschien ook wel kookspullen nodig. Heb je lichtgewicht materiaal en ben je selectief bij het inpakken, dan is het mogelijk om al deze spullen op je fiets mee te nemen in kleine tassen. Dit betekent wel dat je echt alleen het minimale meeneemt.

In Nederland kan je ook overnachten bij een paalkampeerplaats. Dit zijn plaatsen in een bos, aangegeven door een paal. In een straal van 10 meter rond de paal mogen tenten opgezet worden. Je mag je tent maximaal 3 dagen laten staan. Er is geen stromend water of toilet, maar je kan wel echt genieten van de natuur. In Nederland is het niet toegestaan, maar in andere landen kan je ook wildkamperen.

Warmshowers

Wil je niet graag maar kamperen of in hotels overnachten? En wil je onderweg graag mensen ontmoeten? Dan is Warmshowers een goed alternatief. Warmshowers is een wereldwijde community waar mensen een slaapplek kunnen aanbieden aan andere fietsers. Het leuke van op deze manier reizen is dat je veel mensen ontmoet én dat wanneer je niet op reis bent je ook iets terug kunt doen voor mensen die zelf onderweg zijn. Via Warmshowers kan je relatief eenvoudig onderweg een veilige slaapplaats vinden, en een warme douche.

Op de pagina bikepacking vind je alle informatie voor jouw bikepacking trip!

Ook leuk om te lezen!

5 comments

Yvonne maart 17, 2020 - 5:19 pm

Nog nooit van Warmshowers gehoord, maar klinkt als een hele goede en fijne optie. Ook tof om andere fietsers te ontmoeten zo. Ik vind de meer lokale opties (anders dan de hotels die erop staan) op Airbnb ook fijn, helemaal met kids.

Reageren
Mirre maart 21, 2020 - 12:30 pm

Tijdens fietsvakanties in Nederland is kamperen wel te doen, maar in de bergen ga je de extra kilo’s op je fiets wel ontzettend merken! Het meest relaxt vind ik dan om te slapen in een B&B. Warm Showers Heb ik nog niet geprobeerd. Jij wel? En is het wat?

Reageren
Janet maart 18, 2020 - 5:05 pm

Wat fijn dat er zoiets als Warmshowers bestaat. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het lijkt me een fijne manier om toch wat comfort te hebben en in contact te komen met andere mensen. Als ik ooit een dergelijke soort vakantie wil hebben, dan zou ik comfort toch wel belangrijk vinden, helemaal na een lange dag fietsen. Kamperen zou wat dat betreft toch voor mij afvallen denk ik.

Reageren
Jenny maart 28, 2020 - 12:07 am

Warmshowers klinkt als een leuk initiatief. Ik had er nog nooit van gehoord!

Reageren
Anouk maart 28, 2020 - 12:57 am

Warmshowers is echt een ideaal initiatief! Een hotelovernachting kan natuurlijk erg prettig zijn: een heerlijke douche en een lekker bed. Maar voor mij past het kamperen toch het meest bij het bikepacken.

Reageren

Laat een bericht achter