Review Hydro Flask isolatiefles

door Aniek

Review Hydro Flask isolatiefles

Wil je op reis altijd koel water bij je hebben en zoek je een duurzame waterfles? De Hydro Flask is een dubbelwandige geïsoleerde, roestvrijstalen, BPA-vrije én uiteindelijk ook 100% recyclebare waterfles. Perfect voor op reis!

Bye bye plastic

Op reis neem ik altijd hervulbare waterflessen mee, zoals je kan lezen in de blog over duurzaam reizen. Wanneer je zelf een steentje wil bijdragen aan het verminderen van plastic afval op reis, is de makkelijkste (en meest efficiënte) manier om niet langer plastic tasjes te gebruiken. Met stip op twee staat het vervangen van plastic flesjes door herbruikbare flessen. Jaarlijks worden er namelijk wereldwijd 89 miljard flessen gekocht. Bizar veel als je hier over nadenkt. Zeker als je weet dat iedere fles 400 jaar nodig heeft om biologisch af te breken. Aangezien kraanwater op veel bestemmingen prima drinkbaar is, neem ik hierom altijd een hervulbare fles mee. (Tip: Lees ook de blog over plasticvrij op reis)

Hydro Flask

Tijdens mijn roadtrip door Zweeds Lapland mag ik een Hydro Flask waterfles testen. Net voor ik op reis ga krijg ik de olijfgroene fles thuisgestuurd. Zo heb ik altijd gekoeld water tijdens de lange ritten in de auto, maar ook bijvoorbeeld tijdens het hiken. Wel zo fijn, nu het in Zweden behoorlijk warm is voor deze tijd voor het jaar.

Het grootste voordeel van de Hydro Flask over andere herbruikbare flessen is namelijk dat de Hydro Flask waterflessen gemaakt zijn van dubbelwandig roestvrijstaal. De ruimte tussen de lagen is vacuümgeïsoleerd. Hierdoor moeten ze ijsgekoelde drank tot 24 uur ijskoud houden, terwijl warme dranken tot zes uur lang goed warm moeten blijven. Dat mag ik in Zweden gaan testen.

Hydro Flask isolatiefles
Review Hydro Flask isolatiefles

Constante temperatuur

De Hydro Flask belooft heel wat, maar maakt het ook waar. Wanneer ik de fles in de ochtend vul blijft het water inderdaad de hele dag ijskoud. Nu is de fles bij mij tegen het middaguur meestal al leeg, maar wanneer ik de fles bijvoorbeeld ‘s middags vul met koud water, dan is deze de ochtend erna nog steeds heerlijk koel. Ook al ligt de fles de hele dag in een warme auto of een paar uur in de volle zon op het strand, je merkt eigenlijk geen temperatuurverschil in het water. Getest en goedgekeurd, dus. Warme dranken houdt hij iets minder lang warm, maar nog steeds zeker een uur of zes. Ga je op een ijskoude dag hiken, dan kan ik me voorstellen dat je heel blij wordt als je na zes uur nog steeds warme thee kan drinken.

Geen rare smaken

Over thee gesproken. Door het roestvrij staal blijven er geen smaken in de fles achter. Dus het water smaakt niet metaalachtig en je kan de fles gerust een keer vullen met thee, zonder het risico te nemen dat je voortaan water met een thee- (of, nog erger) koffiesmaakje moet drinken.

Makkelijk schoon te maken

Door de wijde opening is de Hydro Flask makkelijk schoon te maken. De flessen mogen niet in de vaatwasser, maar de binnenkant kan je eenvoudig uitspoelen en met een afwasborstel schoonmaken. Vergeet hem niet zo nu en dan met afwasmiddel schoon te maken, om hem echt fris en schoon te houden.

Duurzaam

Gebruik je de Hydro Flask voor langere tijd, dan heb je zoals bij alle metalen flessen kans dat er deuken of krassen in de fles gaan komen. Hier heb ik nog geen last van. De fles heeft al heel wat hikes overleefd en kan dus wel tegen een stootje. Overigens biedt Hydro Flask zelfs een levenslange garantie op de constructie, dus ik verwacht dat hij nog heel wat jaren mee gaat.

Geen condensatie

Nog een voordeel: Door de dubbelwandige constructie is er geen sprake van condensatie aan de buitenkant van de fles. Je hoeft dus niet bang te zijn dat andere spullen die ook in je tas zitten, doorweekt raken. De grove poedercoating van de Hydro Flask zorgt hiernaast ook voor een soort antislip, zodat je de fles niet snel uit je handen laat vallen.

Hydro Flask isolatiefles
Review Hydro Flask isolatiefles

Veel opties

De Hydro Flask is verkrijgbaar in verschillende maten van 0,5 tot 1,9 liter (18 oz tot 64 oz), in wide Mouth en Standard Mouth, en de kleuren Black, White, Graphite, Cobalt, Pacific, Mint, Lava, Lemon, Flamingo, Blueberry, Olive, Kiwi, Mango en Plum. Daarnaast kan je nog kiezen voor een Sport Cap. Keuze genoeg dus.

Nadelen?

Zijn er nadelen aan de Hydro Flask? De Hydro Flask is wel iets zwaarder dan een plastic fles van dezelfde grootte, en hij is ook wat prijziger dan andere isolatieflessen. Toch zou ik de Hydro Flask aanraden om mee te nemen op reis, voornamelijk omdat het een duurzame optie is en de isolatiefunctie een groot voordeel is. De fles houdt water of andere dranken urenlang koel, of juist warm. Zo hoef je je zelfs op warme bestemmingen geen zorgen meer te maken over verfissende drankjes. De kwaliteit van de producten is goed en de leuke kleuren zorgen voor genoeg opties om uit te kiezen. Ik ben fan!

Meer lezen kan op de website van Hydro Flask, je bestelt ze onder andere bij Bever of of bij bol.com.

Ook leuk om te lezen!

Laat een bericht achter