Yoga op een bergtop in Livigno

door Aniek

Yoga op een bergtop in Livigno

Ik voel de warme zonnestralen op mijn gezicht en buiten mijn eigen ademhaling hoor ik helemaal niets. Ik open mijn armen naar de zon en voel me één met de bergen om mij heen. Deze ochtend breng ik in stilte door met een meditatieve wandeling en yoga in Livigno. Zo maak ik mijn gewrichten, spieren en vooral ook mijn geest wakker.

Om 6 uur ‘s ochtends sta ik aan de voet van de Carosello 3000 kabelbaan in Livigno, gehuld in een warme jas. Nu de zon nog niet is opgekomen is het best koud in het Italiaanse bergdorp. Ik heb me aangemeld voor de Yoga Experience en heb de instructie gekregen om niets te eten en drinken voordat we op pad gaan. Vooral de koffie mis ik, maar de frisse bries maakt me al snel wakker. Inmiddels is de gondel opgestart. Tijd om de berg omhoog te gaan.

Zonsopkomst in Livigno, foto door Fabio Borga
Zonsopkomst in Livigno, foto door Fabio Borga

Één zijn met de bergen

Eenmaal boven staat instructeur Laura Liduma ons al op te wachten. Ik ben niet de enige die zich heeft aangemeld voor de meditatieve wandeling met yoga oefeningen. “Meestal is het een kleinere groep”, vertrouwt Laura me toe. Ze richt zich tot de hele groep. “Willen jullie je telefoon en camera opbergen? Als je bent afgeleid door je telefoon kan je niet aanwezig zijn in het moment en je volledig bewust zijn van de emoties die je voelt.” Zonder telefoon kunnen we ons in alle rust focussen op de meditatieve wandeling en de yoga.

Wandelen in Livigno, foto door Fabio Borga
Wandelen in Livigno, foto door Fabio Borga

We volgen een smal pad over de bergrug. Langzaam komen de eerste zonnestralen over de bergen heen. Zo nu en dan stoppen we om Asana Yoga oefeningen te doen, met uitzicht op de vallei of de bergen. Laura vraagt ons te ontspannen, te luisteren naar de geluiden om ons heen en ons bewust te zijn hoe de zon langzaam opkomt. “Focus op je ademhaling, om de geest te concentreren en het lichaam te ontspannen.”

Ook tijdens het wandelen vraagt Laura mij te focussen. Op mijn ademhaling, op de grond waarover ik loop, me te richten op hoe de zon aanvoelt op mijn gezicht. Alles om de dagelijkse beslommeringen achter me te laten en één te zijn met de elementen om me heen.

Yoga tijdens het ochtendgloren

Ik open mijn armen richting de zon die inmiddels is opgekomen. Langzaam gidst Laura ons naar de Madonon, met een van de mooiste uitzichtenpunten in de vallei. Bij het standbeeld van de Madonna delle Rezze stoppen we voor ademhalingsoefeningen en een mok natuurlijke thee met lokale kruiden. Een tijdlang doen we niets anders dan uitkijken over de vallei, ontspannen en in het nu zijn.

Na een paar uur wandelen en yoga komen we weer terug bij restaurant Carosello 3000. Een heerlijke brunch wacht op ons!

Yoga in Livigno, foto door Fabio Borga
Yoga in Livigno, foto door Fabio Borga

Yoga in Livigno

Tijdens een meditatieve wandeling over de bergrichels, met de yoga oefeningen erbij, word je helemaal een met de natuur. Weg van alle drukte, met alle aandacht voor jezelf en de bergen om je heen. Het is echt een wandeling waar je in het moment bent en waar het uiteindelijk niet om de bestemming, maar om de reis zelf gaat.

Iedere dinsdag en donderdag in juli en augustus wordt de lift extra vroeg geopend, zodat je deel kan nemen aan de Yoga Experience. De prijs van de Yoga Experience is € 29,00. Dis is inclusief retourkaartje voor de Carosello 3000-kabelbaan, een Carosello 3000-mok voor de kruidenthee bij de Madonon-hut, de yogalessen en tot slot een wellnessbrunch.

Lees meer over mijn reis naar Livigno:

Ik maakte deze reis op uitnodiging van Livigno.

Groet aan de zon, foto door Fabio Borga
Groet aan de zon, foto door Fabio Borga

Ook leuk om te lezen!

12 comments

Jenny oktober 3, 2019 - 12:05 pm

Ow, wat heerlijk om de dag te beginnen met yoga met een mooi uitzicht. Ik kan me goed voorstellen dat je je een voelt met de berg.

Doe je thuis ook veel aan yoga?

Reageren
Aniek oktober 4, 2019 - 9:42 am

Nee, ik zat dit jaar met een schouderblessure waardoor ik amper kon sporten. Dus dat beperkt me bij yoga wel enorm. Nu wil ik het wel gaan oppakken.

Reageren
Kelly oktober 4, 2019 - 8:25 pm

Wat een bijzondere locatie zeg! Zou ik ook wel willen doen met zo’n uitzicht. Ik wil al heel lang yoga gaan doen maar het komt er iedere keer niet van. Volgend jaar ga ik het echt doen want ik ben zo’n stijve hark, haha.

Reageren
Aniek oktober 6, 2019 - 1:40 pm

Iedere keer als ik yoga voel ik me ook een stijve hark 😉

Reageren
Kim oktober 4, 2019 - 9:41 pm

Wauw, wat een heerlijke plek om yoga te doen zeg! Midden in de natuur en dan zo’n geweldig uitzicht!

Reageren
Marcella oktober 4, 2019 - 9:48 pm

Wat een leuke ervaring lijkt me dit! Ik doe sinds kort een yogabreak op het werk, wil meer met yoga gaan doen!

Reageren
Aniek oktober 6, 2019 - 1:41 pm

Dat is een goed idee! Ik ga vaak wandelen in de pauze, maar een yogabreak is natuurlijk ook goed je.

Reageren
Linda oktober 5, 2019 - 11:37 am

Ik doe niet aan yoga (nooit geprobeerd, wil het eigenlijk wel eens proberen), maar door deze plek zou ik er spontaan aan beginnen. Wat een prachtige plek zeg. Dat uitzicht is echt geweldig mooi! Wat een goed begin van de dag heb je dan

Reageren
Lizette oktober 5, 2019 - 7:57 pm

Wauw, wat een heerlijke ervaring! Lijkt me fantastisch om in zo’n mooie omgeving yoga te kunnen beoefenen.

Reageren
Danny oktober 8, 2019 - 8:23 pm

Yoga is niet mijn ding, daar heb ik het geduld en de rust totaal niet voor. Ik zou alleen maar om me heen kijken in zo’n omgeving en foto’s maken, haha. Zal het wel eens aan mijn vriendin laten zien, want zij is de afgelopen 2 jaar al op yoga-reis geweest in Spanje.

Reageren
Aniek oktober 21, 2019 - 12:53 pm

Daarom is het juist goed. Dan leer je om soms ook de rust te nemen 😉

Reageren
Manon Ruitenberg oktober 9, 2019 - 7:12 pm

Wat heerlijk om op deze plek Yoga te kunnen doen. Daar kom je toch vroeg je bed voor uit!

Reageren

Laat een bericht achter