Een heerlijke gravel route Lage Vuursche

door Aniek

Een heerlijke gravel route Lage Vuursche

Een heerlijke gravel route in de omgeving van Lage Vuursche. Ik volgde deze route tijdens de Canyon Wintergrill Gravel Ride, maar hij is natuurlijk het hele jaar te fietsen. Je kan deze route starten bij Heidezicht in Bussum of bij Buiten in de Kuil in Lage Vuursche.

In december fietste ik de Canyon Wintergrill Gravel Ride 2019, georganiseerd door Canyon, Abloc en Bicycling. Je had de keuze uit twee routes van 50 en 105 kilometer door en rondom het Goois Natuurreservaat. Onverharde paden over de heide, single trails en modderpaden in het bos, een paar stukken asfalt. Kortom een prachtroute voor je gravelfiets of veldritfiets. Zo mooi dat het zonde is om hem maar één keer per jaar te fietsen.

Gelukkig is de gps nog steeds te downloaden. En dus fietste ik de 50 kilometer route deze week nog een keer. Het zal vast niet de laatste keer zijn dit jaar. Het is namelijk echt een prachtige route. Op de heide kan het behoorlijk druk zijn met wandelaars, fietsers en loslopende honden. (een fietsbel is echt geen overbodige luxe) Maar er zijn ook lange stukken bosweg waar je helemaal niets tegenkomt. En hoewel er een paar stukken wat technischer zijn, hoef je nergens van je fiets af. Heerlijk voor een lange duurrit in het bos.

Gravel route Lage Vuursche
Gravel route Lage Vuursche

Geniet van de foto’s van mijn ritten over de gravel route Lage Vuursche en fiets hem zelf ook een keer. Dan mis je de biertjes en de burger van de officiële tocht, maar genieten is het sowieso. En zorg dat je volgende keer bij de Canyon Wintergrill Gravel Ride bent. Maar wees snel, want de kaarten waren dit keer binnen anderhalve dag uitverkocht!

Over de gravel route Lage Vuursche

Ik fietste vanaf Utrecht naar Lage Vuursche en pakte daar de route op. Je kan ook starten bij Heidezicht in Bussum of bij Buiten in de Kuil in Lage Vuursche. Beide plekken zijn een dikke aanrader voor de lunch en je kan er eventueel je auto parkeren. Je kan deze route fietsen op een racefiets met minimaal 28 millimeter banden, al kan het zijn dat je dan soms kleine stukken moet lopen. Beter is een gravelfiets of veldritfiets. Een MTB is ook een optie, maar voor een groot deel van de route een beetje overkill.

De gps-bestanden van de routes kan je downloaden op de website van Bicycling.

De heide bij Hilversum
De heide bij Hilversum
Buiten in de Kuil in Lage Vuursche
Buiten in de Kuil in Lage Vuursche
Heidezicht in Bussum
Heidezicht in Bussum
Offroad in Hilversum
Offroad in Hilversum
De Zanderij Crailoo tussen Bussum en Hilversum is in beheer van Natuurmonumenten
De Zanderij Crailoo tussen Bussum en Hilversum is in beheer van Natuurmonumenten
De Canyon Inflite op de gravelroutes bij Hilversum
De Canyon Inflite op de gravelroutes bij Hilversum
Offroad Hilversum
Offroad Hilversum

Ook leuk om te lezen!

8 comments

Linda januari 5, 2020 - 1:12 pm

Wat een prachtige route, lijkt me heerlijk om daar te fietsen. Als ik echt ga fietsen is mijn max vaak rond de 40km, maar dit zou ik ook wel willen proberen, wel de 50 km dan, dat lijkt me wel weer mans zat :p

Reageren
Aniek januari 13, 2020 - 2:06 pm

Je hebt mooie koffiestops onderweg, dan kan je even uitrusten 😉 En sowieso zijn er veel bankjes en plekken waar je onderweg rustig kan zitten.

Reageren
Kim januari 10, 2020 - 11:39 am

Wauw, wat is het daar mooi zeg! Maar wow, 50 kilometer! Dat is best een afstand 😉

Reageren
Marcella januari 13, 2020 - 9:23 pm

Wat een geweldige omgeving! Lijkt me de ideale omgeving om eens op ontdekking te gaan met onze fietsen en ons fietsenrek.

Reageren
Diana januari 20, 2020 - 1:06 pm

Wat een heerlijke omgeving om daar te fietsen. Sinds dat mijn mountainbike gejat is mis ik het echt. Misschien toch binnenkort maar is eens een mtb huren om daar is te gaan fietsen 🙂

Reageren
citytrip februari 1, 2020 - 9:13 pm

Onontdekte plekjes. Als Belg ben ik nog maar amper in Nederland geweest – zonde blijkbaar!

Reageren
Anouk februari 7, 2020 - 11:35 pm

Dit lijkt mij een heerlijke route! Heerlijk, fietsen… Ik ben geëmigreerd en het ergste vond ik het verkopen van mijn wielrenfiets… Leuk om via jou te kunnen meegenieten van de mooie routes van Nederland.

Reageren
Denise december 27, 2020 - 10:44 am

Ik was donderdag ook in deze omgeving. Voor een crematie helaas, maar het is en blijft een gebied met prachtige natuur. Vroeger vond ik dat al, en nu had ik ook prachtig uitzicht over de heide vanaf het crematorium, aan de zuidkant van Hilversum. Maar ook de Lage Vuursche is prachtig ja. Ik ging daar vroeger vaak wandelen, midgetgolfen en pannenkoeken eten met mijn oma.

Reageren

Laat een bericht achter