Bikepacking

door Aniek

Bikepacking

Fietsen door prachtige landschappen, volop natuur en avontuur. Door onbekend gebied of over gravelpaden. ’s Avonds je tent opzetten en (wild)kamperen, met een lichtgewicht tent, slaapzak en mat, om ’s ochtends weer op je fiets te stappen. Dat is bikepacking in een notendop. In mijn blogs leg ik uit hoe je je kunt voorbereiden op een bikepacking tocht, welke fiets je mee neemt, en wat de mooiste bikepacking tochten zijn.

Beginnen met bikepacken

Bikepacking tochten

Tips

Ook leuk om te lezen!

2 comments

Paul juni 19, 2020 - 9:44 am

Hoi Aniek. Leuke site en zeer informatief !
Ik ben aan het kijken naar de Apidura tassen voor een meerdaagse gravelride. Twijfel tussen de Expedition of Backcountry serie.
Welke tassen gebruik jij en welke zou je me aanraden?

Reageren
Aniek juni 20, 2020 - 7:58 am

Hi Paul, ik heb zelf de Backcountry tassen gekocht. Mede omdat deze wat goedkoper waren dan de Expedition. Het grote verschil is volgens mij dat de Expedition tassen helemaal waterproof zijn en er bij de Backcountry nog water door de naden zou kunnen lekken. Ik heb er zelf al flink wat in de regen mee gefietst en mijn spullen blijven gewoon droog, al heb ik de belangrijke spullen we in een drybag gestopt. Welke serie je kiest hangt dus vooral was van het terrein en het weer van jouw fietsbestemming. Kan het daar echt flink regenen dan kan je overwegen toch voor de Expedition te gaan. Ik gebruik de Saddle Pack 14L, Handlebar Pack 9L, Top Tube Pack 1L, Accessory Pocket 4.5L en Food Pouch plus 1.2L+. Tot nu toe heel blij mee. Alleen op de Saddle Pack zit een schuurplek omdat ik een Saddle Bag Stabilizer gebruik zodat de tas niet zo veel heen en weer slingert, maar bij veel offroad ritten waarbij de tassen bewegen beschadig je de tas hier wel mee.

Reageren

Laat een bericht achter