Getest! Dames Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen

door Aniek

Getest! Dames Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen

De bergen roepen! En dus ben ik in mei weer te vinden in de Noord-Italiaanse bergen om er hopelijk weer een aantal prachtige wandelingen te maken. Aan de schoenen zal het in ieder geval niet liggen. Ik mocht de Berghen Bornand Waterproof Anthracite/Red wandelschoenen testen en deze mogen mee naar Italië.

Berghen wandelschoenen

Ik heb een aantal paar lage wandelschoenen, waar ik erg tevreden mee ben. Maar nu er weer een reis naar Noord-Italië op de planning staat waar flink wat gewandeld gaat worden in de bergen, wilde ik eigenlijk ook een paar hoge en wat zwaardere wandelschoenen hebben. Toen Berghen mij benaderde of ik een paar schoenen wilde testen en reviewen wist ik het dus meteen: Ja! Maar dan wel een paar schoenen dat geschikt is voor de bergen.

Getest! Dames Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen
Getest! Dames Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen

Berghen wandelschoenen zijn afkomstig uit buurland België. Het is een echt familiebedrijf dat sinds 1993 wandelschoenen, laarzen en kleding ontwikkelt. Na wat speuren op de website welk model het beste bij mij past kies ik de Berghen Bornand Waterproof Anthracite/Red bergschoenen. Een paar dagen later brengt de bezorger een pakket met hierin een paar stevige wandelschoenen. Ze hebben een stoere uitstraling, met mooie stiksels en rode details. De schoenen zitten goed. Even wennen alleen, omdat ik lage wandelschoenen gewend ben. Maar toch: de schoen sluit goed aan om mijn enkel en voelt vooral erg stevig aan. Ik ben klaar voor wat testwandelingen.

Categorie B-schoen

De schoenen mogen meteen mee voor twee wandelingen over Park Vliegbasis Soesterberg. De wandeling is afwisselend verhard en onverhard. In het begin voelen de schoenen nog wat stug. Ik moet er wat langer aan wennen, maar na een paar keer kort inlopen heeft de wandelschoen zich al mooi om mijn voet gevormd. Het is een categorie B-schoen met middelhoge tot hoge schacht. Dat betekent dat de schoenen van iets zwaardere kwaliteit zijn dan A-schoenen. Ze zijn wat steviger en geven hierdoor meer steun bij het meerdaagse wandelingen in de bergen, of over moeilijk terrein. Precies wat ik nodig heb dus.

Getest! Dames Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen
Getest! Dames Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen
Getest! Dames Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen
Getest! Dames Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen

Waterdicht

De schoen is uitgerust met een Vibram zool die veel grip geeft op ruw terrein en een goede demping op het asfalt. Rotsen, zand en kleine stenen. Het moet allemaal geen probleem zijn met deze schoen. De schoenen zijn versterkt bij de tenen en hierdoor zijn deze goed beschermd als je ze ergens tegen stoot. Wel zo fijn!

Het regenachtige weer van de afgelopen dagen leent zich ook mooi om de Berghen wandelschoenen meteen te testen in het natte bos en door diepe plassen. Een goede test voor de waterdichtheid van de schoen en hier ben ik ook erg tevreden over. Aan de binnenkan zijn de schoenen waterdicht gemaakt door ze te voorzien van een ademend en waterdicht membraan. Hierdoor kan je ook bij natte omstandigheden prima lopen. Regen of niet, mijn voeten blijven droog en blaarvrij. Net als bij alle wandelschoenen moet je bij deze schoenen wel echt goede sokken dragen, anders zijn blaren gegarandeerd.

Getest! Dames Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen
Getest! Dames Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen

Berghen wandelschoenen getest

De Berghen schoenen zien er niet extreem zwaar uit. Mijn vriend, die ook een paar Berghen schoenen testte, wil het liefst zware schoenen, die eruit zien alsof je er de Mount Everest mee kan beklimmen. Ik ben dan juist weer van de iets lichtere wandelschoen, in frisse kleuren. Het oog wil ook wat. Toch zien vrouwenschoenen van categorie B of C er vaak vrij lomp en zwaar uit. Bij deze Berghen wandelschoenen valt dat erg mee. Ze hebben rode details waardoor ze er stoer uitzien. Alleen de zool ziet eruit wat hij ook biedt: stevig en van zware kwaliteit.

Tot nu toe ben ik blij met de Berghen Bornand Waterproof wandelschoenen. Goed gemaakt, stevig, waterdicht, met een goede pasvorm en geschikt voor ruig terrein. Precies wat ik nodig heb in Italië. De bergschoenen geven goede steun aan je voeten en omsluiten je enkels goed. Ondanks dat het een stevige schoen is, is hij relatief licht. De zool is stug, geeft veel grip en je glijdt niet uit op natte stenen. Een goede B-wandelschoen voor een fijne prijs. Mijn schoenen staan klaar voor het echt werk, in de bergen!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Berghen. Meer weten over Berghen schoenen? Mijn vriend testte de Berghen Morillon mannenschoenen.

Ook leuk om te lezen!

5 comments

Linda maart 18, 2019 - 8:48 am

Ik heb speciaal voor onze wereldreis wandelschoenen aangeschaft en heb er nog geen seconde spijt van. Ik heb lowa Locarno schoenen en ze zitten heerlijk en zijn waterdicht. Maar ze zijn voor wandelschoenen ook serieus mooi. Deze vallen ook heel erg mee, ook al blijven het natuurlijk altijd wandelschoenen. Ik kende berghen verder nog niet als merk. Veel plezier op je wandel trip naar Noord Italië, hopelijk bevallen deze super goed

Reageren
Sarah maart 18, 2019 - 7:18 pm

Ik kende dit merk helemaal niet (zelfs al ben ik Belgische), maar ze zien er stevig en degelijk uit! Ik blijf wel fan van Lowa. Het hangt natuurlijk allemaal van je voeten, manier van stappen en voorkeur af. 😉

Reageren
Aniek Rooderkerken maart 22, 2019 - 11:33 am

Mijn lage wandelschoenen zijn inderdaad ook van Lowa, een fijn merk vind ik het.De Berghen zijn inderdaad echt stevige schoenen die wel een flinke wandeling aan kunnen.

Reageren
Yvonne maart 21, 2019 - 10:24 pm

Nog nooit van dit merk gehoord. Wij wandelen zo weinig dat ik al jaren met mijn wandelschoenen doe.. en nu met de kinderen zijnde wandelingen vaak zo kort en makkelijk dat ik ze op sneakers loop, haha. Maar voor een flinke wandelaar lijken me dit fijne schoenen, zeker omdat ze waterdicht zijn.

Reageren
Aniek Rooderkerken maart 22, 2019 - 11:31 am

Korte tochten gaan inderdaad vaak prima op sneakers, maar voor lange wandelingen zijn deze wel echt erg fijn!

Reageren

Laat een bericht achter