Backyard cooking: recepten voor een vakantie in je achtertuin

door Aniek

Backyard cooking: recepten voor een vakantie in je achtertuin

Het kookboek Backyard Cooking staat vol recepten die je kan maken op een kampuur, de bbq of zelfs op een eenpitsstelletje. Zo kun je het vakantiegevoel toch een beetje oproepen in je achtertuin, in het bos of op de camping.

Al regent het op het moment dat ik deze blog pijpenstelen, bij het doorbladeren van het boek Backyard Cooking waan ik me toch ergens in de bergen, zittend bij een kampvuurtje. Dat echte zomergevoel dat je bij buitenkoken hebt, krijg ik ook als ik het boek doorblader. Arno en Mireille verzamelden allemaal snelle en minder snelle recepten die je boven een knapperend kampvuur of barbecue maakt. Of wat dacht je van een gezond ontbijt op een eenpits gasstelletje? Dit geweldige outdoor kookboek is perfect voor deze zomer. Maar dan mag het wel even stoppen met regenen, als het aan mij ligt.

Backyard Cooking Hacks

Het boek begint met een aantal backyard cooking hacks. Zo staat er hoe je de bbq snel kunt aansteken en waar je muffinbakvormen allemaal voor kan gebruiken, van een snelle cool down tot het makkelijk serveren van verschillende sauzen en dips.

Tip: koken tijdens het kamperen? Lees de review over de Primus Micron Trail gasbrander.

De recepten in backyard cooking

Het kookboek staat vol verrassende recepten. Van brood bakken in een conservenblik, koffie uit een sinaasappel tot appeltaart van de bbq. Ik ben erg benieuwd naar het wortelbrood, de gesmoorde canellinibonen en de backyard ristotto, dus deze zomer zal ik heel wat avonden met dit boek én de bbq in de tuin zitten. Maar ook wie een keer creatief wil ontbijten of anders-dan-anders picknick recepten zoekt vindt inspiratie in dit prachtige kookboek vol inspirerende recepten en prachtige sfeerfoto’s. Alleen het doorbladeren van het boek brengt je al in vakantiesferen!

Backyard Cooking, Spannende recepten voor een vakantie in je achtertuin | Arno & Mireille van Elst | Uitgeverij Snor | € 21,99

Backyard cooking: recepten voor een vakantie in je achtertuin
Backyard cooking: recepten voor een vakantie in je achtertuin

Ook leuk om te lezen!

4 comments

Kelly augustus 6, 2020 - 7:24 pm

Wat een heerlijk boek om even ‘op reis’ te zijn. Je hebt inderdaad niet veel middelen nodig om lekker te koken. Zo’n boek is wel ideaal…ik ben sowieso dol op kookboeken. Wortelbrood klinkt wel erg goed.

Reageren
Marcella augustus 7, 2020 - 3:06 pm

Wat een fijn boek vol heerlijke inspiratie! Met deze warmte is zo’n boek heel welkom!

Reageren
Linda augustus 14, 2020 - 1:25 pm

Wat een ontzettend leuk boek! Ik had hier nog nooit van gehoord, maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt. We zijn ook begonnen met kookboeken verzamelen en koken nu voornamelijk uit die boeken, zo leuk!

Reageren
Lizette augustus 17, 2020 - 9:01 am

Wat een grappig boek! En nuttig, want wij koken tijdens kamperen vaak maar op 1 of 2 pitten en dan moet je soms net even creatiever zijn. En wel leuk om zo weer nieuwe inspiratie te krijgen voor lekkere dingen.

Reageren

Laat een bericht achter