Canyon Inflite CF SLX getest

door Aniek

Canyon Inflite CF SLX getest tijdens de Canyon cyclocross clinic!

Dit seizoen fietste ik mijn veldritten met de Inflite AL 9.0. Het was mijn eerste seizoen overigens, dat ik in januari afsloot met het NK Veldrijden. Afgelopen maand nodigde Canyon mij uit om de nieuwe Inflite CF SLX te testen. In het Brabantse Alphen mocht ik door de bossen racen, sprong ik over balken en crosste ik door het mulle zand. De Canyon Inflite CF SLX getest!

Canyon Inflite Cyclocross Clinic
Canyon Inflite Cyclocross Clinic

Canyon Inflite veldrit clinic

Zodra er gefloten wordt spring ik van mijn fiets, ren een rondje om mijn fiets heen en probeer al rennend weer in het zadel te springen. Spontaan knal ik tegen het frame van de fiets aan lig ik in het gras. Niemand heeft ooit gezegd dat veldrijden makkelijk is.

We zijn halverwege de cyclocross clinic van Gerben de Knegt, bondscoach veldrijden en mountainbike. Als afsluiter van het crossseizoen leert hij ons alle fijne kneepjes van de cross. En dat gaat in mijn geval met vallen en opstaan. In het seizoen geeft Gerben iedere week crosstraining in Alphen, aan de wedstrijdrenners van de KNWU. Vandaag mogen wij een training bijwonen en worden we flink aan het werk gezet. Op en af de fiets springen, over balken en door mul zand fietsen. Kriskras door het bos sturen en snel afdalen. Alles wat je tijdens een training of wedstrijd tegen kunt komen.

Cyclocross training van Gerben de Knegt
Cyclocross training van Gerben de Knegt

Canyon Inflite CF SLX

Mijn eigen Canyon mag ik hierbij in de schuur laten staan, want van Canyon mag ik vandaag de nieuwe Canyon Inflite CF SLX testen. Deze heeft een carbon frame en dus niet alleen een stukje lichter dan mijn eigen fiets, maar ook wendbaarder, waardoor ik makkelijk door de scherpe bochten heen stuur. “Hangen in de bochten”, wordt me ondertussen wel toegeroepen. Zo verlies ik minder snelheid in de bochten.

Even later is het tijd voor balken. In iedere wedstrijd kom je ze wel tegen: houten balken die een paar meter uit elkaar liggen. Kun je goed bunnyhoppen, dan spring je er op je fiets zo overheen. Ik spring van mijn fiets af en ren zo snel mogelijk over de strook met de balken.

Over de balken springen
Over de balken springen

Hier merk je het voordeel van de nieuwe Inflite. De knik in de bovenbuis zorgt dat je meer ruimte hebt om je arm door het frame te steken, waardoor je de fiets makkelijker op je schouder kunt nemen. Bijvoorbeeld wanneer je over de balken springt of lopend een helling op moet.

Ik mocht een maat XS testen, wat nét een maat te klein is voor mij. Dus zie je op de foto’s dat ik de fiets niet altijd goed vasthoud. Maar heb je de juiste framemaat, dan kun je hier optimaal gebruik van maken en gooi je de fiets in no time op je schouder.

Rennend door het zand
Rennend door het zand

N+1?

Ik ben fan van de Inflite. Hij is wat duurder dan mijn eigen crosser, dus op dit moment kan ik allen maar dromen om hiermee mijn wedstrijden te rijden. Maar met alle tips van Gerben de Knegt kan ik komend seizoen misschien wel wat meer concurrenten achter me laten. Laat het veldritseizoen maar weer beginnen!

Nog meer foto’s zijn te vinden in het verslag dat racefietsblog.nl maakte van de clinic. En ben jij ook benieuwd geworden naar de Inflite CF SLX?

Alle foto’s in deze blog door Björn Olminkhof van racefietsblog.nl.

Best zwaar, dat crossen
Best zwaar, dat crossen
Canyon Inflite CF SLX Cyclocross
Canyon Inflite CF SLX Cyclocross
Canyon Inflite CF SLX Cyclocross
Door het mulle zand
Canyon Inflite Cyclocross Clinic, foto door Björn Olminkhof van racefietsblog.nl
Canyon Inflite CF SLX getest tijdens de Cyclocross Clinic, foto door Björn Olminkhof van racefietsblog.nl

Ook leuk om te lezen!

Laat een bericht achter