Getest! Sea To Summit Ultra Light Self Inflating R Slaapmat

door Aniek

Getest! Sea To Summit Ultra Light Self Inflating R Slaapmat

Op zoek naar een betaalbare lichtgewicht slaapmat kwam ik uit bij de Sea To Summit Ultra Light Self Inflating R Slaapmat. Een mat die 550 gram weegt en opgerold iets meer dan 10 bij 23 cm is.

Als ik ga bikepacken of kamperen neem ik het liefst een lichtgewicht slaapmat mee. Ik wil mijn fiets of rugzak namelijk zo licht mogelijk houden. Helaas voor mijn portemonnee zijn lichtgewicht items vaak ook extra prijzig, dus het blijft altijd zoeken naar een goede middenweg tussen betaalbaar en licht. Na lang zoeken kwam ik uit bij een Sea To Summit slaapmat.

Lichtgewicht

De Sea To Summit Ultra Light Self Inflating R slaapmat weegt 550 gram. Uitgerold is hij 51 bij 181 centimeter, en opgerold iets meer dan 10 bij 23 centimeter. Hij neemt dus niet al te veel ruimte in en het gewicht is prima.

Self-inflatable

De slaapmat is self-inflatable. Je opent het ventiel en de maat blaast zichzelf op. Dat is het idee in ieder geval. Wil je voldoende lucht in de mat dan moet je toch nog wat lucht erbij blazen. Om de lucht uit het matje te laten draai je het dopje op het ventiel om, waardoor de lucht alleen nog uit het matje kan. Door de mat nu op te rollen gaat alle lucht eruit. De mat opblazen en leeg laten lopen is een kwestie van een paar minuten. Eenvoudig te gebruiken, dus.

Comfort

Opgeblazen is de mat ongeveer een centimeter dik. Verwacht dus geen enorm comfortabele slaapmat, daar is deze mat eenvoudig te dun voor. Bij ultralicht materiaal lever je vaak wat in op comfort, en dat is helaas bij deze slaapmat ook het geval. Wanneer ik maar een nacht kampeer is het comfort goed genoeg. De slaapmat isoleert iets van de kou van de grond. Maak je langere tochten waarbij je iedere nacht op een slaapmat ligt, dan zou ik een dikkere slaapmat aanraden.

Wat vind ik ervan?

De Sea To Summit Ultra Light Self Inflating R Slaapmat is vooral geschikt voor wie pakvolume en gewicht erg belangrijk zijn. Voor bikepacking tochten waarop je weinig bagage mee kan nemen, of als reserve matje bij een huttentocht waarbij je soms ook buiten wilt overnachten. Maak je langere tochten waarbij je iedere nacht op een slaapmat ligt, dan zou ik investeren in net wat meer comfortabele slaapmat. Voor korte trips is deze lichtgewicht slaapmat van Sea to Summit een prima optie.

De Sea To Summit Ultra Light Self Inflating R Slaapmat kost € 99,95 en is onder andere te bestellen bij Bever.

Ook leuk om te lezen!

5 comments

Manon Ruitenberg Fotografie juni 18, 2019 - 11:45 am

Wat bijzonder zo’n slaapmatje! Het lijkt me heel praktisch mee te nemen, maar ik vraag me ook af of het zo geweldig ligt voor een aantal nachten.

Reageren
Kelly juni 21, 2019 - 8:19 pm

Wat een handig slaapmatje. Lekker licht ook. Voor een langere periode zou mijn voorkeur toch een dikkere slaapmat zijn. 1 cm dik is niet heel veel. In Afrika sliep ik bijna 4 weken op een slaapmat…wat was ik blij met mijn eigen bed 😉

Reageren
Maaike juni 25, 2019 - 9:32 am

Alles wat lichtgewicht is, is echt ideaal! Vet handig 😀

Reageren
Janet | thatonetime juni 27, 2019 - 8:54 pm

He bah.. maar een centimeter!? Ik ben mijn rondreis door Australië begonnen met een matje in mijn tentje.. ik vond het niet te doen (al helemaal niet met die rugklachten van mij haha)… dus ik was al snel overgegaan op een soort luchtbed.

Reageren
Marcella Molenaar juli 12, 2019 - 5:59 pm

Vroeger sliep ik vaak op een matje, maar ik kampeer eigenlijk nooit meer met een tent. Toch ben ik wel benieuwd hoe dit matje ligt. Handig, zo lichtgewicht!

Reageren

Laat een bericht achter