De mooiste fietsroutes in Utrecht!

door Aniek

In de provincie Utrecht kan je prachtig fietsen. Van het Nationale Park De Utrechtse Heuvelrug tot aan de Soester Duinen, over dijken en door polders. De mooiste fietsroutes in Utrecht: dit zijn mijn favorieten!

De zandverstuivingen van de Soester Duinen

Genieten van gravel

Fietsen door de bossen van Lage Vuursche, de zandverstuivingen van de Soester Duinen en de heide tussen Hilversum en Bussum. Ik ontdek de gravelpaden tussen Utrecht en Huizen en ontdek een paar van de mooiste plekken bij Utrecht.

Jan Blanken Fietsroute Utrecht

Fietsen langs de waterwerken van Jan Blanken

Een fietsroute langs forten, historische vestingsteden, de eeuwenoude Diefdijk en polders met prachtige vergezichten! In het spoor van de waterwerken van ingenieur Jan Blanken ontdek ik het landschap tussen Nieuwegein en Gorinchem. Een mooi stukje Utrechts landschap met een bijzondere geschiedenis.

Fietsroute Tour de Kromme Rijn: fietsen door de Kromme Rijnstreek

Stap op de fiets en ontdek de Kromme Rijnstreek!

Ken je de Kromme Rijnstreek? Hier komen het rivierenlandschap en de Utrechtse Heuvelrug samen. Bovenal is het een prachtig fietsgebied. Dus stap op de fiets en ontdek de Kromme Rijnstreek! En heb ik al gemeld dat deze route extra lekker is tijdens het kersenseizoen?

Fietsen naar Fausto: fietsrondje Utrecht naar Schoonhoven

Fietsen naar Fausto: fietsroute Utrecht naar Schoonhoven

Het fietsrondje Fausto. Voor wie in Utrecht woont en fietst is dit een échte klassieker. Een rondje waarbij je lekker kan doorrijden en genieten van afwisselende landschappen. Door de polder of over de Lekdijk fiets je naar Fietscafé Fausto in het historische plaatsje Schoonhoven, waar de koffie en taart al op je wachten.

Fietsen over de Utrechtse Heuvelrug

Kom op adem op de Utrechtse Heuvelrug

Hoe mooi Utrecht ook is, soms is het fijn even de drukte van de stad achter je te laten. Daarom fiets ik over de Utrechtse Heuvelrug. Door Woudenberg en Austerlitz, maar vooral door het bos. Heerlijk even de natuur in en tot rust komen!

Vanaf Rhenen begint de zon te schijnen

Klimmen bij Veenendaal! 

Kan je niet kiezen tussen fietsen langs de Nederrijn en fietsen door de bossen van de Heuvelrug? Geen probleem! Bij de fietsroute Klimmen bij Veenendaal kan het allebei! In 32 kilometer fiets je door Veenendaal, het middeleeuwse Rhenen en Elst. Met mooie natuur, een beetje klimmen en een fijne koffiestop in Rhenen.

Museum Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn

Langs de Romeinse Limes

Je kan prachtig fietsen langs de Romeinse Limes tussen Utrecht en Woerden. Er zijn verschillende fietsroutes uitgezet, vaak langs de Oude Rijn en via de oorspronkelijke loop van de Limes. Deze fietsroute brengt je langs tal van Romeinse archeologische vindplaatsen en door het mooie Utrechtse landschap.

Welke van deze fietsroutes in Utrecht is jouw favoriet? Wil je een fietsroute met me delen? Neem dan contact met me op.

Ook leuk om te lezen!

6 comments

Yvonne van der Laan juni 15, 2019 - 8:47 pm

Mooie fietsroutes. Meteen antwoord op mijn vraag op IG trouwens: je woont in de STAD Utrecht. De route door het bos van de Utrechtse Heuvelrug spreekt mij het meeste aan.

Reageren
Denise juni 17, 2019 - 8:54 am

Utrecht heeft inderdaad mooie fietsroutes. Ik heb van mijn 8e t/m mijn 20e (min 1 jaar Barcelona) in de provincie Utrecht gewoond en kan vooral ook het noordwesten van de provincie aanraden, op de grens met Noord-Holland.

Reageren
Linda juni 21, 2019 - 3:00 am

Wat een handig en leuk overzicht met prachtige fietsroutes. Ik heb op de stad na nog niks gezien van Utrecht, heel jammer, want zo te zien is er genoeg leuks te zien.

Reageren
Sanne juni 21, 2019 - 9:20 am

Pas nu ik in Nederland ben merk je hoe plat het hier is. Rondom Veenendaal heb je inderdaad wel wat meer klimmetjes. Ik vind het zelf bij Soest erg mooi!

Reageren
Dewi juni 21, 2019 - 4:44 pm

Wat een gave routes! Ik woon inmiddels 9 jaar in Utrecht, maar ben van plan snel te verhuizen. Voordat ik wegga misschien nog maar eens een van deze routes fietsen!

Reageren
Jenny juni 21, 2019 - 10:20 pm

Wat een fijn overzicht! Ik wist niet dat er in Utrecht zo veel interessante routes liggen.

Ik mis de route langs de Limes – die had jij toch ook gefietst?

Reageren

Laat een bericht achter