Getest! Smith Forefront 2 mountainbikehelm

door Aniek

Getest! Smith Forefront 2 mountainbikehelm

In Livigno verken ik de trails met een mooie Smith Forefront 2 helm op mijn hoofd. Ook in Nederland wordt de helm getest en concluderend is de Forefront 2 een veilige, goed ventilerende mountainbikehelm met een fijne pasvorm. En hij ziet er samen met de zonnebril van Smith ook nog eens niet verkeerd uit.

De juiste mountainbikehelm

Helmen zijn bij mij een dingetje. Ik koop al jarenlang Giro helmen en ik ben behoorlijk merkvast. De pasvorm is voor mij perfect, ze zijn veilig en zien er goed uit. Ik heb heel wat andere helmen op mijn hoofd gehad, maar die zaten nooit zo fijn. Ik ben dus meestal ook niet blij met helmen die je huurt (nog afgezien van het feit dat ik dat niet veilig vind, omdat ik niet weet of iemand er ooit mee gevallen is). Ik houd dus vast aan mijn vaste modellen, maar de Forefront 2 heeft mij toch positief verrast.

Comfort

De helm ziet er behoorlijk solide uit, maar is toch verrassend licht. En dat is wat ik zoek in een helm: hij moet goed aansluiten en zo licht voelen dat je eigenlijk vergeet dat je een helm op hebt. De helm sluit goed aan om mijn hoofd en lijkt vrij laag, zonder dat hij als een paddestoel boven op mijn hoofd lijkt te staan. Met het VaporFit-systeem kun je de helm verstellen zodat hij goed aansluit. Bij sommige helmen voel ik een vervelende druk rond mijn slapen, maar de Fortfront sluit gewoon goed aan zonder drukpunten. De kinriem is soepel en irriteert niet.

De Forefront 2 is een veilige, goed ventilerende mountainbikehelm met een fijne pasvorm.
Getest! Smith Forefront 2 mountainbikehelm

Vizier

De helm heeft een vizier dat zon uit je gezicht weghoudt zonder dat deze zo groot is dat het je zicht blokkeert. De vizier heeft drie posities, dus je kunt hem omhoog of omlaag klappen als je dit fijner vindt. De helm is goed te combineren met brillen, al vindt mijn vriend -die de helm ook getest heeft- dat de Oakley Sutro bril bij hem te laag zit. Een kwestie van uitproberen met je eigen bril, dus.

MIPS voering

De helm heeft een MIPS Liner (Multi-directional Impact Protection System). Dit is een soort voering die zich tussen je hoofd en de helm bevindt. Deze kan onafhankelijk van de helm bewegen en zou zo schade aan de hersenen bij valpartijen verminderen. Het maakt de helm een stuk veiliger.

Koroyd

Wat nog meer opvalt aan de Forefront 2 is de honingraatachtige structuur die onder de hardshell van de helm zit. Dit is Koroyd, een materiaal dat bestaat uit aan elkaar gehechte buisjes. De buisjes functioneren als kreukelzone die energie absorbeert bij een crash. Dit voegt nog een stukje veiligheid aan de helm toe. Ik hoop de crashbescherming van deze helm nooit te testen, maar ik vertrouw er op basis van tests en reviews op dat dit een goed beschermende helm is. Het Koroyd voorkomt ook nog eens dat vuil en insecten de helm binnen komen, wat behoorlijk ongemakkelijk kan zijn tijdens het fietsen. Een fijn bijkomend voordeel.

Ventilatie

Bij de bovenste ventielatieopeningen zit overigens geen Koroyd materiaal. Hierdoor ventileert de helm net wat beter. Een heel groot voordeel van deze helm is namelijk dat hij heel goed ventileert. Ook wanneer het 30+ graden is heb je geen zweethoofd omdat de open constructie van de helm en de ventilatieopeningen zorgen voor een constante luchtstroom. Ook beslaat je fietsbril niet, als je even stilstaat. Wel zo fijn als je lange tochten op de fiets maakt.

Getest Smith Forefront 2

Met een verkoopprijs van 230 euro is het een prijzige helm. Maar fietsen en dan zeker mountainbiken is een sport met een hoge kans op ernstig letsel. Een veilige helm die je hoofd beschermt is hierom de beste investering die je kan maken. De Smith Forefront 2 ziet er strak uit, heeft een goede pasvorm, maar het is vooral een veilige helm die je hoofd goed beschermt bij een val. Gezondheid kun je niet kopen, dus ik investeer graag in een helm mij beschermt.

Je bestelt de Smith Forefront 2 onder andere bij wiggle.nl.

Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product koopt via een van deze links, ontvangt Avontuur op Reis een kleine commissie zónder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen!

Laat een bericht achter