Leestip! Soigneur Global Cycling Guidebook

door Aniek

Leestip! Soigneur Global Cycling Guidebook

Een waarschuwing: wanneer je dit boek doorbladert krijg je meteen de neiging op je fiets te stappen en het avontuur op te zoeken. Het Soigneur Global Cycling Guidebook geeft je namelijk 224 pagina’s lang inspirerende reisverhalen over de mooiste fietsbestemmingen.

Fietsen is de beste manier om een plaats te leren kennen. Je ontmoet mensen die je anders niet zou ontmoeten en komt op plaatsen die je anders nooit zou bezoeken. Je ziet meer van het landschap dan je ooit te voet zou kunnen doen en krijgt er meer kennis van dan ooit tevoren in een auto. Hemingway zei het het beste. “Je moet de heuvels op zweten en ze afdalen.”

Zo opent het Global Cycling Guidebook en hier ben ik het natuurlijk hartgrondig mee eens. De schrijvers van Soigneur bezochten voor het Global Cycling Guidebook de mooiste plekken op aarde waar je ook nog eens goed kan fietsen.

Over legendarische wegen

Over die plekken krijg je in het boek alle informatie die je nodig hebt. Fietsroutes en gravelroads, dinertips, een beetje culturele achtergrond, local heroes. Mijn favorieten? Fietsen over het Atlasgebergte in Marokko, de Transalpina in Roemenië en Friendship Highway in Nepal. een boek volop inspiratie.

Het Global Cycling Guidebook heeft een fraaie hardcover uitvoering, is gedrukt op stevig papier en gevuld met jaloersmakende foto’s. Een fijn koffietafelboek om je na je fietsrit in te verliezen. Maar eigenlijk is het te mooi om niet met anderen te delen. Een ideaal cadeau voor de feestdagen dus.

Soigneur Global cycling guidebook, Venture to the world’s most interesting cycling destinations | Uitgever: Soigneur | ISBN 9789492175113. Meer informatie op de website van Soigneur.

Ook leuk om te lezen!

2 comments

Yvonne december 4, 2019 - 9:00 pm

Klinkt als het perfecte boek voor wie van fietsen en reizen houdt. En de 3 wegen die je noemt klinken als erg fijne bestemmingen.. krijg er spontaan zin van om op reis te gaan (maar niet op de fiets, hahaha)

Reageren
Marcella december 6, 2019 - 5:56 pm

Klinkt als een gaaf boek! Ik wil ook nog eens een avontuurlijke fietsreis maken. Dat boek levert me vast fijne inspiratie op!

Reageren

Laat een bericht achter