Pro minitool 15 functies review

door Aniek

Pro minitool 15 functies review

Neem jij een minitool mee als je gaat fietsen? Een minitool of multitool is altijd handig voor onderweg. Dit kleine stukje gereedschap heeft meestal inbussleutels, torx sleutels en andere handige kleine tools. Als er onderweg dus iets niet meer werkt aan je fiets, kan je dit snel repareren. De Pro minitool 15 is een kleine maar handige minitool om mee te nemen tijdens je fietstochten.

Wat is een multitool?

Een minitool (ofwel multitool) is een van die dingen die altijd handig zijn om mee te nemen als je een fietstocht maakt. Voor fietsers is een minitool namelijk een soort van Zwitsers zakmes, maar dan eentje met schroevendraaiers, inbussleutels en andere handige dingen. Veel kleine problemen aan je fiets kan je met wat hulp van een minitool makkelijk oplossen.

Maar welke minitool heb je nodig? Je hebt hele simpele minitools tot ontzettend uitgebreide, met talloze inbussleutels en schroevendraaiers. Maar die grote, zware multitools zijn niet altijd even makkelijk om mee te nemen. En ze zijn vooral veel te zwaar. Kijk dus vooral welke inbussleutels je nodig hebt voor jouw fiets en zorg dat die op de minitool zitten. En kijk of de multitool een kettingpons heeft waarmee je ook je ketting kan repareren.

Pro minitool 15 functies review
Een minitool neem je makkelijk mee als je gaat fietsen.

Pro minitool 15 functies

De pro minitool 15 functies is een fijne middenweg. De tool heeft een kettingpons om je ketting te repareren. Verschillende torx- en inbussleutels om de plaatjes onder je schoenen wat te verplaatsen, het balhoofd vast te zetten, de hoogte van je zadel te verstellen of onderdelen van je fiets onderweg vast te draaien. Eigenlijk kan je met deze minitool dus de meest voorkomende problemen oplossen die je tegen kan komen tijdens je fietstocht. De minitool is lichtgewicht, compact en klein van formaat. Hij past gemakkelijk in een jersey zonder te merken dat je hem bij je hebt. Je neemt hem dus makkelijk mee op de fiets, zodat je hem altijd bij de hand hebt. En hij gaat je vast en zeker een keer uit de brand helpen.

Wat zit er allemaal in de tool?

  • Body van aluminiumlegering met verchroomd gereedschap
  • 7 inbussleutels in de maten 2 / 2.5 / 3 / 4 / 5 / 6 / 8 (pedaal)
  • 4 spaaksleutels in de maten 3,6 / 3,75 / 4,0 / 4.4
  • 2 Torx sleutels in de maten T10 en T25
  • Kruiskopschroevendraaier PH2
  • Kettingpons

Neem jij een minitool of een multitool mee als je gaat fietsen?

Pro minitool 15 functies review
Pro minitool 15 functies review

Ook leuk om te lezen!

3 comments

Diana december 24, 2019 - 9:25 am

Dit lijkt mij een heel fijn alternatief voor de tools die je normaal snel mee neemt. Klein en fijn. In Zambia had ik wel een aantal stuks gereedschap bij en dat was maar goed ook. Want niet alles paste wat ze daar hadden.

Reageren
Manon Ruitenberg Fotografie januari 7, 2020 - 8:33 am

Lijkt me een ideale tool voor onderweg. Klein en daardoor handig mee te nemen. Je zou maar iets nodig hebben!

Reageren
Marcha januari 12, 2020 - 8:38 pm

Hartstikke fijn, wij hebben ook altijd zulke handigheidjes mee op reis. Ik wist niet dat het ook bestond voor op de fiets, maar ik ben dan ook niet thuis in de fietswereld 🙂 Heel logisch natuurlijk, en handig om bij je te hebben!

Reageren

Laat een bericht achter