Protest FW20/21 collectie. Klaar voor de wintersport!

door Aniek

Protest FW20/21 collectie. Klaar voor de wintersport!

Hoe het er dit seizoen allemaal uit gaat zien qua wintersport…. dat is nog even afwachten. Maar met mijn nieuwe outfit uit de Protest FW20/21 collectie ben ik in ieder geval klaar om op wintersport te gaan. Want wat heeft Protest een mooie wintersportcollectie!

Kleurrijk

Ik kan me mijn eerste wintersportoutfit nog herinneren. Een zwarte broek en een donkergrijze jas. Ook van Protest overigens, dus het was echt wel goede kleding, maar op een gegeven moment wilde ik toch een outfit met wat meer kleur. En wat dat betreft word ik op mijn wenken bediend met de nieuwe Protest FW20/21 collectie. Neonkleuren, panterprint, retro designs met veel coulour blocking in de winterjassen en alle andere items. Als je opvallende wintersportkleding zoekt ben je bij Protest dus aan het goede adres.

Ik mag van Protest de nieuwe wintersportcollectie testen en bestel meteen nog een aantal andere items mee, zodat ik helemaal klaar ben voor de wintersport. Want ik hoop nog steeds dat ik dit jaar weer naar Livigno kan gaan, mits dit veilig is natuurlijk. Uiteindelijk kies ik voor de Protest Kelis Ski-jas, de witte Cinnamon Seashell skibroek en een matching muts en mid layer. Een lekker frisse combinatie.

Protest FW20/21 collectie
Protest FW20/21 collectie

Technische details

De Protest Kelis ski-jas valt qua kleuren echt wel goed op: de jas is donker- en lichtblauw met fluo-oranje accenten. De jas is zowel geschikt voor skiën als snowboarden, dus misschien kan ik komend seizoen ook het snowboarden eens proberen.

Omdat ik meestal lange dagen op de piste maak is het wel zo fijn dat het een warme en waterdichte jas is. De jas heeft namelijk 10 g ademend vermogen. Dit betekent dat water van buitenaf wordt tegengehouden en transpiratievocht van binnenuit door de stof naar buiten kan. Dus ik kan lekker warm blijven in de kou maar tegelijkertijd zweet ik niet te veel. Bij slechter weer is juist de 10.000 mm waterdichtheid erg fijn, zeker in combinatie met de gesealde naden. Zo blijf ik goed droog. Onder de armen zitten ventilatieritsen zodat ik nog wat frisse lucht kan binnenlaten.

Ook de skibroek die ik heb gekozen heeft 10.000 mm waterdichtheid en 10 g ademend vermogen. De stof is bovendien PFC-vrij. Ook voor heren heeft Protest overigens fijne ski-jassen en skibroeken.

Protest wintersportkleding getest
Protest wintersportkleding getest

Mid layers

Ik vind zelf mid layers echt ideale ski kledingstukken. Een dunne fleece trui of een pully zit heerlijk onder mijn skijas en deze zorgt ervoor dat ik het niet koud krijg op de piste. Omdat deze meestal van fleece zijn gemaakt, kan ik er lekker in bewegen. Ik koos nu voor een simpele blauwe versie, maar wil je iets opvallenders dan heeft Protest genoeg keuze uit wat meer opvallende truien. En ‘s avonds is een hoodie of sweater juist heel fijn.

Duurzaamheid

Wat ik zelf erg goed vind is dat Protest een visie heeft op duurzaamheid. Zo is Protest lid van Amfori BSCI. Dit betekent dat Protest veilige, humane werkomstandigheden en een eerlijk loon biedt aan hun medewerkers. Bij de productie worden geen textielverf of PFC-behandelingen gebruikt die schadelijk zijn voor mens en dier. Ook wordt er nooit bont gebruikt en zijn de items met het GeoGreen-label gemaakt van stoffen met een minimale impact op het milieu. Denk aan polyestervezel gemaakt van 100% gerecyclede plastic PET-flessen, duurzame bamboe en organisch katoen.

Kortingscode Protest FW20/21 collectie

Fijne wintersportkleding, daar kun je bijna niet genoeg van hebben. Ik kan niet wachten om mijn Protest outfit te gaan testen komende winter. Nu nog wachten op een goede winter en de mogelijkheid om op pad te gaan. Want om eerlijk te zijn kijk ik wel erg uit naar de wintersport!

Ben jij ook enthousiast over de Protest FW20/21 collectie? Avontuur op Reis mag in samenwerking met Protest 10% korting geven op jouw bestelling. Zoek je nieuwe outfit uit op de site van Protest en gebruik de kortingscode avontuuropreis10 voor 10% korting op je bestelling. De code is geldig tot en met 28 februari 2021, op zowel de nieuwe als de oudere collecties.

Disclaimer: dit artikel bevat gesponsorde producten.

Protest FW20/21 collectie
Protest FW20/21 collectie

Ook leuk om te lezen!

3 comments

Linda november 1, 2020 - 12:18 pm

Wat heb je een prachtige jas uitgekozen! Heel mooi met die kleuren en fijn lekker warm. Ik heb zelf al 2 winterjassen en dat is voorlopig even genoeg, maar anders had ik zeker even een kijkje genomen op de website!

Reageren
Lizette november 9, 2020 - 10:02 am

Ik ga echt nooit op wintersport, dan is niks voor mij. Maar wintersport kleding vind ik dan wel weer heel tof . Ik hou wel van de kleurrijke patroontjes. En de kleding is ook super handig voor thuis, tijdens wandelingen en zo. Een wintersport jas ademt vaak veel beter dan een gewone.

Reageren
Aniek november 10, 2020 - 11:18 am

Ja, op winterse dagen in Nederland vind ik een skijas ook heerlijk. Is inderdaad een prima jas om aan te trekken als je gaat wandelen of een lang stuk op je stadsfiets maakt.

Reageren

Laat een bericht achter