Sportables: maak je eigen sportvoeding

door Aniek
Sportables, on-the-go recepten voor (top)sporters | Karin Lambrechtse en Eline van der Raad

Sportables: maak je eigen sportvoeding

Supermarkten liggen vol met sportrepen en -drankjes, maar heb je deze eigenlijk wel nodig? Zijn de recepten uit “gezonde” kookboeken wel zo goed voor je als je veel sport? En wat voor voeding heeft je lichaam eigenlijk nodig als je veel traint? SPORTables: on-the-go recepten voor (top)sporters geeft je antwoord op al deze vragen, bevat handige recepten en staat bomvol interessante informatie over sportvoeding.

Sportables: maak je eigen sportvoeding

Zonder goede voeding kan je niet optimaal presteren. Dat geldt zeker voor mij, nu ik komend jaar een geweldige sportieve uitdaging aanga, maar het geldt zeker ook voor mensen met een druk leven. Een goede basisvoeding is voor iedereen van belang. De juiste voeding voor, tijdens en na het sporten, of gewoon tijdens je kantoordag, helpt je specifiek om je prestaties te optimaliseren.

Het boek Sportables, on-the-go recepten voor (top)sporters door Karin Lambrechtse en Eline van der Raad, staat vol recepten om zelf je eigen sportvoeding te maken. Recepten die je kan afstemmen op jouw trainingen. Want voor een zware krachttraining heb je andere sportvoeding nodig dan voor een lange duurrit op de fiets. Hiernaast leggen Karin en Eline je uit wat je na het sporten nodig hebt om tekorten zo snel mogelijk aan te vullen voor een goed herstel.

Nu kan je hiervoor genoeg repen, gelletjes en voedingssupplementen op de markt vinden, maar Sportables richt zich op sportvoeding die je zelf kan maken. Omdat dit goedkoper is, gezonder en ook nog eens helemaal op maat te maken. Van sportdrankjes, repen, bananenbrood en snelle ontbijtjes tot sportsnacks.

Weer een kookboek?

Kookboeken met gezonde recepten zijn er genoeg, geschreven door fitgirls tot voedingsdeskundigen. De eerste groep levert inspirerende boeken, maar met recepten waarvan ik soms twijfel of ze daadwerkelijk gezond genoeg zijn voor een sportieve levensstijl. Voedingsdeskundigen weten juist informatie te geven die is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek, maar die voor de leek weer moeilijk te begrijpen en minder inspirerend is.

Sportables heeft the best of both worlds. Ongeveer de helft van het boek bestaat uit recepten, de andere helft geeft je informatie waardoor je direct kan zien waarom deze recepten goed voor je zijn en in welke trainingsfase je ze kan eten. Zo begrijp je beter hoe inspanning werkt en hoe voeding daarbij helpt. Als je weet wat je lichaam nodig heeft kan je hier je voordeel mee doen!

Onmisbaar boek voor sporters

De recepten in Sportables zijn fijn ingedeeld op basis van soort training. De meeste recepten zijn makkelijk en in grote hoeveelheden te maken en de ingrediënten zijn met wat speurwerk eenvoudig te vinden. Voor wie meer wil weten over sportvoeding is het boek een onuitputtelijke bron van informatie. Tegelijkertijd kun je ook snel een simpel en lekker recept klaarmaken. Een onmisbaar boek voor (top)sporters! Na een paar weken heb ik overal bladwijzers en briefjes bij, bij recepten die ik wil gaan maken.

Sportables, on-the-go recepten voor (top)sporters | Karin Lambrechtse en Eline van der Raad | Uitgeverij Loopvis | ISBN 978-94-92206-22-0

Ook leuk om te lezen!

Laat een bericht achter

Nieuwsbrief

Benieuwd naar de reizen die ik maak? Meld je aan voor de nieuwsbrief voor een maandelijkse dosis reisinspiratie!