Bikepacking: een 9 tot 5 avontuur met Rapha

door Aniek

Rapha Mini bikepacking adventure

De meesten van ons moeten er toch aan geloven. Een baan van 9 tot 5. Is dat een belemmering om avontuurlijke tochten te maken? Zeker niet. Met Rapha ging ik op een 5 tot 9 avontuur. Een heerlijk avondje fietsen, kamperen bij een kampvuur en vroeg weer op de fiets stappen om op tijd op kantoor te zijn.

Overnight bikepacking

Het idee van overnight bikepacking is simpel: na je werk fiets je naar een kampeerplek en de volgende ochtend stap je weer vroeg op de fiets om op tijd weer op je werk te zijn. Even weg van de dagelijkse beslommeringen en op zoek naar avontuur. Een goed idee vond Rapha, en zo organiseerden zij een ‘5 tot 9 avontuur’ voor wie gewoon van 9 tot 5 moet werken.

Bikepacking: een 9 tot 5 avontuur met Rapha
Vertrek vanuit Amsterdam

Het lijkt mij een mooi concept. En dus bevestig mijn fietstassen op mijn racefiets, stop mijn slaapzak en slaapmat erin en ga op pad. We verzamelen bij de Rapha winkel in de Amsterdamse Wolvenstraat. Voor mij betekent dit dat ik er vanuit Utrecht al heel wat kilometers op heb zitten. Ik ontmoet de andere deelnemers en eerst drinken we nog een flat white. Een mooi moment om fietsen te bewonderen en te zien welke spullen iedereen meegenomen heeft. Ga je bikepacken of vakantiefietsen, dan gaat er namelijk een hele wereld van fietstassen en lichtgewicht materiaal voor je open.

Dan stappen we op de fiets. Wanneer we Amsterdam eenmaal achter ons laten is de route een aaneenschakeling van mooie plekken. Durgerdam aan het IJmeer en Uitdam. Vervolgens Monnickendam en het iets minder charmante Purmerend. Uiteindelijk stoppen we vlak voor Wormer om het kamp op te zetten.

Bikepacken in Nederland
Bikepacken in Nederland
Mini-bikepacking avontuur
Mini-bikepacking avontuur

Slapen onder de sterren

Omdat we niet met een groep midden in het bos kunnen kamperen én een kampvuur kunnen aansteken, slapen we bij mensen in de tuin. Het is een heldere avond. We zitten bij een kampvuur met marshmallows in onze handen en gitaarmuziek op de achtergrond. Iets verderop staat een koelkast gevuld met koude biertjes. ” Het is meer glamping” wordt er gegniffeld.

Dat het niet zo is blijkt al waneer we gaan slapen. Omdat je al je spullen mee moet nemen op de fiets, heb je waarschijnlijk geen luxe tent bij je. Iedereen rolt een slaapmatje uit. Sommigen slapen in een tent, anderen hebben een bivi. Dit is een soort regenhoes die om je matje en slaapzak heen gaat. Zo slapen we recht onder de sterren.

Kamperen onder de sterren
Kamperen onder de sterren

Vroege vogels

De keerzijde van de medaille is dat je bij het ochtendgloren al wakker wordt. Dauw ligt op mijn bivi en mist hangt over de velden. Wat stijf van het slapen op de lichtgewicht-maar-niet-altijd-comfortabele slaapmat stap ik uit mijn bivi. Via Landsmeer fietsen we weer richting het Rapha Clubhouse, voor koffie en ontbijt. We hebben in ieder geval een sterk verhaal te vertellen op het werk!

Ook leuk om te lezen!

3 comments

Manon juni 9, 2018 - 8:00 am

Wat een ontzettend cool concept dit zeg!

Reageren
Perry augustus 18, 2018 - 6:04 am

Zat ik ook weleens over te denken, leuk!
Volgende week het idee als ik een weekje vrij ben om bikepacking langs de Noordezeeroute te gaan doen. Als je genoeg lichtgewicht spulletjes hebt dan is het inderdaad leuk om er een weekje, weekend of zelfs nacht op uit te trekken!

Reageren
Aniek Rooderkerken augustus 18, 2018 - 8:45 am

Oh wat leuk! Deze staat inderdaad ook op mijn wensenlijstje. Fiets je vanaf Den Helder naar beneden? Ik ben benieuwd wat je van de route vindt!

Reageren

Laat een bericht achter