De beste fietsnavigatie voor bikepacking

door Aniek

De beste fietsnavigatie voor bikepacking

Wil je de mooiste routes fietsen en nieuwe gebieden ontdekken dan is goede fietsnavigatie een must. Je zoekt fietsnavigatie die makkelijk te gebruiken is, tegen een stootje kan, een lange batterijduur heeft en duidelijk navigeert. Dit zijn mijn keuzes voor fietsnavigatie voor bikepacking.

Wahoo Elemnt Bolt

Wahoo Elemnt Bolt

Een kleine maar fijne fietscomputer die eenvoudig met de Wahoo app in te stellen is, maar tijdens je rit ook zonder de app werkt. De navigatie is duidelijk en het apparaat werkt heel intuïtief. Vooral fijn zijn de lange batterijduur, de lage prijs en alle kaarten die standaard beschikbaar zijn. En Elemnt Bolt is een betrouwbare fietsnavigatie, die je niet snel in de steek zal laten. De Wahoo Elemnt Bolt Stealth edition kost € 221,00. Bestel hier.

Wahoo Elemnt Roam

Wahoo Elemnt Roam

Met een kleurenscherm dat net iets groter is dan de Elmnt Bolt en met slimme navigatiefuncties is de Roam net iets uitgebreider dan de Bolt. Fijne feature: Back On Track. Moet je afwijken van de route, dan word je automatisch teruggebracht naar de oorspronkelijke route. De Roam geeft je dus net iets meer opties voor navigeren dan de Bolt, maar is net zo fijn in gebruik. De Wahoo Elemnt Roam is ook als bundel te koop voor € 429,99. Bestel hier.

Garmin Edge 830

Garmin Edge 830

De Garmin Edge 830 heeft een touchscreen, een betere batterijduur dan de voorganger 810 en een Find My Edge functie zodat je traceerbaar bent bij een crash. Een compacte fietsnavigatie die eenvoudig is in gebruik. Bestel hier.

Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus

De Garmin Edge 1030 heeft een flink groot kleuren-touchscreen dat goed af te lezen is. Routes maken kan met de 1030 zelf, op basis van een gewenste locatie, points of interests, een surprise me functie of popularity routing: een route selecteren op basis van de populariteit. Hiermee is hij vooral geschikt voor trainingen op de fiets, maar hij doet het ook goed als bikepacking fietscomputer. Fijn: de accu gaat lang mee, maar wil je de accuduur nog verder uitbreiden dan is het apparaat compatibel met het Garmin Charge powerpack. Bestel hier.

Garmin eTrex 32x

Garmin eTrex 32x

De Garmin eTrex 32x is een compact en stevig navigatiesysteem dat wel tegen een stootje kan. Het apparaat heeft uitgebreide topografische kaarten waarmee je ook buiten de gebaande paden prima je weg kan vinden. Een betrouwbare fietsnavigatie voor bikepacking als je meer offroad in afgelegen gebieden gaat fietsen. Het gebruikersgemak is wat minder, je moet een tijdje oefenen voor je helemaal gewend bent aan het apparaat. De Garmin eTrex 32x kost € 249,99. Bestel hier.

Disclaimer: deze pagina bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links, ontvangt Avontuur op Reis een kleine commissie, zónder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen!

3 comments

Yvonne mei 13, 2021 - 10:53 pm

Ik pruts altijd met m’n telefoon, maar kan me voorstellen dat een echte fietsnavigatie zo veel fijner is. Deze lijken me stuk voor stuk prima geschikt en een hele vooruitgang vanaf een telefoon!

Reageren
Aniek mei 17, 2021 - 8:28 am

Ik kan niet meer zonder.

Reageren
Jacoba mei 19, 2021 - 6:56 am

Wat een handig overzicht! Mijn ouders gaan steeds vaker op pad op de fiets, dus dan is dit wel een leuk cadeau om te geven 🙂

Reageren

Laat een bericht achter