De mooiste hikes in Pinnacles National Park, Californië

door Aniek

De mooiste hikes in Pinnacles National Park, Californië

Schreef ik in mijn vorige blog al over het indrukwekkende Pinnacles National Park, vandaag schrijf ik over de mooiste hikes die je er kan maken. Even buiten San Francisco heeft Pinnacles National Park meer dan 30 mijl aan trails, bijna 50 kilometer dus. Hiken is de beste manier om de schoonheid van het park van dichtbij te zien. Je klautert over de rotsen of door de grotten en met wat geluk kan je wildlife spotten. En natuurlijk zie je de torenachtige rotsen waar Pinnacles zo beroemd om is.

De hikes in Pinnacles National Park starten vanaf de Pinnacles Campground, de Bear Gulch Day Use Area of vanaf de Westelijke ingang van het park. Of je nu een korte trip of een dagtocht wil maken, er zijn hikes van alle afstanden, van eenvoudig tot een pittige klim.

Trails vanaf de Pinnacles Campground

Pinnacles Visitor Center naar Bear Gulch Day Use Area

De route vanaf het Pinnacles Visitor Center naar de Bear Gulch Day Use Area is zo’n 3,7 kilometer (enkele tocht). Het is een niet al te moeilijk hike van ongeveer 1,5 uur.

Pinnacles Visitor Center naar South Wilderness Trail

De vlakke trail door het eikenbos van 10,5 kilometer loop je in 3 tot 4 uur. Je hebt er een grote kans om vogels en andere wilde dieren te kunnen spotten. Wie weet zelfs de enorme condors!

Pinnacles Visitor Center naar Balconies Cave

De derde optie is een hike naar Balconies Cave. In 15 kilometer hike je langs de Chalone Creek en de oude Pinnacles paden naar de Balconies Grot. Op de terugweg heb je vanaf de Balconies Cliffs trail een prachtig uitzicht op de Pinnacles rotsformaties. Vergeet niet een zaklamp mee te nemen!

Trails vanaf de Bear Gulch Day Use Area

Vanaf de Bear Gulch Day Use Area, ook met de auto te bereiken, heb je keuze uit vijf trails.

Moses Spring naar Rim Trail

Een rondtrip van 3,5 kilometer die dankzij het aantal hoogtemeters zo’n 3,5 uur kost. Je hebt dan wel een prachtig uitzicht op de rotsformaties en ontdekt de grotten. Let wel op; de Bear Gulch Cave is alleen in het hoogseizoen geopend en een zaklamp is noodzakelijk in de grot.

Condor Gulch naar High Peaks

Een pittige hike voert je door het hart van de Pinnacles rotsformaties. Met name de High Peaks trail is bij vlagen erg steil en smal. De 8.5 kilometer rondtrip kost 3 tot 5 uur. Je kan de lus uitbreiden door de Rim en Moses Spring trails toe te voegen.

High Peaks naar Bear Gulch

In ongeveer 5 uur loop je in totaal 10.7 kilometer. Je loopt door de High Peaks en daalt af langs de bergkam naar de Bear Gulch Day Use Area. Voor wie van een langere tocht houdt!

Condor Gulch Trail

In 2.7 kilometer, zo’n 1 tot 1,5 uur, loop je naar de Condor Gulch Overlook op de High Peaks trail, waarbij je een spectaculair uitzicht hebt op de High Peaks!

Chalone Peak Trail

Op het hoogste punt in het park, North Chalone Peak, heb je een prachtig uitzicht op de omliggende valleien. Voor een langere wandeling hike je nog een stukje verder naar Zuid Chalone Peak.

Pinnacles National Park in Californië
Pinnacles National Park in Californië

Trails vanaf Chaparral Ranger Station- West Pinnacles

Balconies Cliffs-Cave Loop

In anderhalf uur loop je de redelijk vlakke ronde van 4 kilometer over de Balconies Cave en vervolgens via de Old Pinn trail dóór de grot. Wanneer er veel neerslag valt, met name in de winter, moet je mogelijk door het water lopen. Ook een zaklamp is noodzakelijk!

Juniper Canyon Loop

Een van de meer pittige, maar ook mooie hikes, loopt 6,9 kilometer lang zigzaggend door het hart van High Peaks. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht en de afdaling over de rotsen en over de steile High Peaks Trail en Tunnel Trail is uitdagend. Drie uur lang prachtig uitzicht.

North Wilderness Trail Loop

Met 15 kilometer is de North Wilderness Trail Loop de langste route. Het kost je zo’n 5 tot 8 uur. De trail klimt over de toppen van de Peaks en daalt af naar de Chalone Creek bed. Je loopt terug via de Old Pinnacles enBalconies Trail.

High Peaks naar Balconies Cave Loop

Na een pittige klim naar de High Peaks daal je af naar de Old Pinnacles en Balconies trails, waar je ofwel over of door de grotten loopt. De 13 kilometer loop je in 4 tot 5 uur.

De mooiste hikes in Pinnacles National Park

Het park in Californië is het gehele jaar door geopend. Het drukst is het van half februari tot vroeg juni, wanneer het weer aangenaam is, maar ook in de winter is het park een aanrader. Alle informatie vind je op de website van Pinnacles National Park.

Ook leuk om te lezen!

5 comments

ivonne december 11, 2016 - 2:14 pm

Van dit park heb ik nog niet gehoord maar het klinkt als een lekker park om te wandelen. Ik onthoud hem voor een eventuele volgende keer want zoals je weet ben ik wel gek op een goede hike door mooie natuur! Jammer dat je er niet iets meer foto’s bij hebt, maar ik zie dat je nog een ander blog hebt geschreven. Ga ik daar even spieken!

Reageren
Yvonne december 11, 2016 - 6:33 pm

Klinkt super! En die Condor Gulch Trail, die zou zelfs met onze kids prima te doen zijn volgens mij. De jongste van 2 loopt zelf inmiddels ook een kilometer of 4-5, die doet niet meer onder voor de oudste, zeker niet als we halverwege een pauze inlassen.

Reageren
Kelly | Dutchie on the Road december 15, 2016 - 8:30 pm

Wat gaaf! Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de Pinnacles gehoord (wel in Australië), maar ziet er mooi uit.

Reageren
Jessica december 16, 2016 - 2:52 pm

Wat zijn er veel verschillende trails waar je uit kunt kiezen, leuk! Jammer genoeg heb ik deze plek deze zomer niet bezocht, maar wie weet ooit nog in de toekomst 😉

Reageren
Carolien december 15, 2017 - 9:51 pm

Nog nooit van gehoord, maar ga ‘m onthouden, missschien een leuke stop als we met camper vanuit SF vertrekken komende zomer. Dan is het er misschien ook minder druk en daar hou ik van 😉

Reageren

Laat een bericht achter