Pinnacles National Park in Californië, verborgen maar o zo mooi

door Aniek

Pinnacles National Park in Californië, verborgen maar o zo mooi

De nationale parken zijn voor veel mensen dé reden om naar Noord-Amerika af te reizen. In één trip reis je door de verzengende hitte van Death Valley, sta je perplex door het natuurschoon van de Grand Canyon en bewonder je de Joshua Trees. Maar zo groot als Amerika is, zoveel nationale parken zijn er ook. En soms zijn de kleinere en minder bekende parken net zo indrukwekkend als hun grotere broers. Zo ontdekte ik net buiten San Francisco het Pinnacles National Park, een weinig bezocht en vrij onbekend, maar o zo mooi park waar je uitdagende hikes kan maken.

Pinnacles National Park

Het Pinnacles National Park rijst op uit de Gabilan Mountains. Het is een overblijfsel van een oud vulkanisch gebied. Geologische krachten – hitte, vorst, water en wind – hebben het landschap in miljoenen jaren gevormd tot het spectaculaire landschap dat je nu kan zien. Ruige rotspartijen torenen hoog boven het landschap uit. Grotten zijn gevormd dankzij aardbevingen, door rotsblokken die naar beneden vielen tussen de rotswanden en een dak vormden boven de smalle canyons. De rotsformaties en grotten zijn al in 1908 uitgeroepen tot nationaal monument.

Pinnacles National Park in Californië
Pinnacles National Park in Californië

Via een slingerende weg rijden we de laatste kilometers naar het park. Welgeteld één auto komen we onderweg tegen en ook op de parkeerplaats is het niet druk. De park ranger bij het visitor centre vertelt ons over het park, de dieren die je er – als je geluk hebt-  kunt zien, maar vooral ook over de trails.

Pinnacles National Park heeft meer dan 30 mijl aan trails, varierend van gemakkelijk tot behoorlijk inspannend. Niet de aangelegde routes die we de komende dagen in veel parken zullen zien, maar echte hikes door de ongerepte natuur. Het zijn zelfgeleide paden, met zo nu en dan een bordje om de route aan te geven. Je kan er een kortere tocht maken, zoals wij van plan zijn, of een langere dagtocht. Populaire trails zijn Bear Gulch Reservoir, High Peaks en natuurlijk een bezoek aan de grotten.

Pittige trails en adembenemende uitzichten

De trails zijn intensief. Lastige paden, waarbij je over de rotsen klautert, door kloven klimt en je vergaapt aan het uitzicht op de Pinnacles die onverwacht na een bocht voor je opduiken. Meest spectaculair is wel de hike over High Peaks, en de Tunnel Trail er naartoe. Hierbij loop je door het hart van de Pinnacles rotsformatie.

Iedere meter kan ik wel stoppen om foto’s te maken, zo mooi is het hier. Maar ik moet doorlopen. De route is nog een aantal mijl, en met het hoogteprofiel en de rotsige paden moet je blij zijn als je een ruime mijl (2 kilometer) per uur kan lopen. Ik neem wel nog de tijd met een zaklamp een paar grotten te verkennen waar je vleermuizen kan zien. De Pinnacles zijn namelijk het leefgebied van de Townsend’s big-eared bats, de California Condor, de California red-legged frog en talloze andere (beschermde) dieren.

Pinnacles National Park in Californië
Klimmen over de rotsen
Pinnacles National Park in Californië
Uitzicht over het Pinnacles National Park in Californië

Onbekend nationaal park in Californië

Houd je ervan om -figuurlijk dan- van de gebaande paden af te wijken, om rustige trails te verkennen en wilde dieren te ontdekken, dan is Pinnacles National Park een aanrader! Je klimt en wandelt er over en rondom de adembenemende spitsen en rotsformaties waaraan Pinnacles National Park zijn naam dankt of gaat op zoek naar de condors in de High Peaks. Je hebt er geen aangelegde wegen of visitor centres met grote restaurants, auto’s komen het park niet in en veel toeristen vind je er niet. Alleen ongerepte natuur, uitdagende trails en schitterende vergezichten. Reis jij af naar de USA, neem dan de tijd om ook Pinnacles te ontdekken. Lees ook over de mooiste trails in Pinnacles National Park.

Welk nationaal park is jouw favoriet?

Pinnacles National Park in Californië
Pinnacles National Park in Californië

Ook leuk om te lezen!

4 comments

Sandra augustus 6, 2015 - 5:05 am

Ik ben het helemaal met je eens eat betreft de kleinere nationale parken. Vaak veel minder druk en daardoor eigenlijk veel leuker. Ik vind state parks om die reden ook altijd leuk. Pinnacles NP ging bij mij niet lukken, omdat ik per se naar Yellowstone wilde. Dat is ook direct mijn favoriete nationale park! Over een maand ga ik naar Shenandoah en Congaree, daar ben ik ook wel heel benieuwd naar!

Reageren
ivonne december 11, 2016 - 2:17 pm

Het ziet eruit als een mooi park. Bergen en wandelen, de perfecte combo!

Reageren
Co januari 15, 2017 - 3:54 pm

Jeetje, ik dacht alle parken in die regio wel een beetje te kennen, maar heb deze helemaal gemist. Ziet er heel mooi uit! Ik vond Capitol Reef NP erg mooi, daar was het ook behoorlijk rustig.

Reageren
Aniek Rooderkerken januari 15, 2017 - 3:59 pm

Als je niet weet dat het er is ga je er ook zo aan voorbij. Terwijl het echt een mooi park is! Capitol Reef staat misschien op de planning voor september… maar ik moet nog even kijken hoe het weer die maand is en daar de planning op afstemmen.

Reageren

Laat een bericht achter