Getest! Met de Osprey drysack houd ik mijn spullen droog

door Aniek

Getest! Met de Osprey drysack houd ik mijn spullen droog

Wat was ik in Kirgizië tijdens het hiken blij met de Osprey drysack. Op sommige dagen viel de regen met bakken uit de hemel en meer dan eens belandde ik in een sneeuwstorm. Maar mijn spullen? die bleven perfect droog.

Zo houd je je gear droog

Er zijn weinig dingen meer vervelend dan om na een lange dag hiken in de regen te merken dat de spullen in je rugzak kletsnat zijn geworden. Of dat een shampoofles is gaan lekken en al je kleding nu vies is. Dat voorkom je natuurlijk het liefst. Drysacks zijn hier ideaal voor. Lichtgewicht tassen die waterdicht zijn. Zo kan je waardevolle spullen zoals je camera, paspoort of portemonnee veilig bewaren. In Kirgizië test ik de Osprey Drysack in twee verschillende maten.

Osprey drysack sluiting
Osprey drysack roll-top sluiting

Eenvoudig inpakken

Ik kies twee maten, een van 3 liter en een met een inhoud van 20 liter. In de kleine tas bewaar ik mijn camera, telefoon, powerbank en paspoort. In de grote tas kleding die ik droog wil houden. Omdat de drysacks rechthoekig zijn kan je ze makkelijk inpakken. Heb je verschillende drysacks, dan kan je ze goed stapelen in een grote tas. Door tassen in verschillende kleuren te kiezen kan je jouw spullen ook fijn ordenen. De 20 liter tas blijkt hiernaast ideaal om mijn laptop in op te bergen.

Wanneer ik de zakken niet gebruik rol ik ze op waardoor ze amper ruimte innemen. Het enige lastige bij het inpakken is dat je bij het oprollen van de sluiting moet opletten dat er niet te veel lucht in de zak blijft zitten. De lucht eruit persen is geen gemakkelijke opgave.

Waterdicht

De drysacks van Osprey zijn gemaakt van gesiliconiseerd ripstop nylon. Een ultralichte materiaal dat desondanks ontzettend stevig aanvoelt. Door het materiaalgebruik en de getapete naden laat de zak geen water door. Je sluit de zak door de bovenkant een aantal keer op te rollen en dicht te klikken. Hierdoor is ook de opening volledig waterdicht. Zelfs wanneer ik de drysack ga testen en hem een tijdje onder water houd. Alle spullen die erin zitten blijven droog.

Waardevolle spullen in een Osprey Drysack
Waardevolle spullen in een Osprey Drysack

Stevig

Het materiaal lijkt stukken steviger dan je zou verwachten voor het gewicht. Je moet er natuurlijk geen scherpe voorwerpen in stoppen, dan gaat de zak wel kapot. Maar ik pak de tassen constant in en uit, prop ze in mijn rugzak en vul ze met zware spullen. Het materiaal heeft nog geen krasje. Het houdt ook stof en vuil tegen, wat in de bergen ideaal is.

Getest! Osprey drysack 3L en 20L
Osprey drysack review 3L en 20L

Osprey drysack review

Ik kan er kort over zijn. Deze waterdichte tassen gaan voortaan mee op reis, of ik nu ga hiken of bikepacken. De Osprey Drysack is een fijne waterdichte zak om je spullen op reis veilig in op te bergen. En heb je hem even niet nodig, ingevouwen neemt de drysack nauwelijks ruimte in. Ideaal voor wie gaat hiken in de bergen of voor wie tijdens een backpacking trip alle spullen droog wil houden.

Je vindt alle modellen op de website van Osprey.

Waardevolle spullen in een Osprey Drysack 3L of 20L
Waardevolle spullen in een Osprey Drysack 3L of 20L

Ook leuk om te lezen!

6 comments

Michelle september 21, 2019 - 12:45 am

Ik gebruik zelfs dry sacks als ik mijn koffer inpak.. Super handig! En nooit meer flesjes die op je kleren lekken of een stinkende koffer door vuile was.

Reageren
Aniek september 21, 2019 - 4:39 pm

Precies, zo kan je mooi je kleding ordenen.

Reageren
Linda september 21, 2019 - 1:32 am

Een drybag is zo handig! Ik heb er in de Filipijnen een gekocht om tijdens de tours mijn camera droog te houden. Deze zien er wel uit alsof je ze wat kleiner kan opbergen en dat zou handig zijn. Die ik heb is echt groot en neemt zoveel ruimte in beslag

Reageren
Aniek september 21, 2019 - 4:38 pm

Ja, deze zijn echt superlicht.

Reageren
Manon Ruitenberg september 27, 2019 - 5:07 pm

Handig zo’n drypack. Lijkt me niks vervelender dan natte spullen…. krijg je bijna niet droog.

Reageren
Kelly oktober 8, 2019 - 8:11 pm

Ik heb ze wel eens gezien op reis en het lijkt me wel handig. Ik heb ook wel eens in een situatie gezeten dat ik er eentje had willen hebben. Kom ik dan uiteraard pas achter op het moment zelf, haha.

Reageren

Laat een bericht achter