Apenkooien voor volwassenen in het Larix Park Livigno

door Aniek

Apenkooien voor volwassenen in het Larix Park Livigno

Klimmend en klauterend vind ik meters boven de grond mijn weg tussen de hoge bomen. Het bos hangt vol spectaculaire parcoursen met loopbruggen, ziplines, touwen en netten. Ook al ben ik gezekerd, het parcours is een echte uitdaging. 20 meter boven de grond verken ik het Larix Park Livigno.

Larix Park Livigno

Aan het einde van de middag kom ik aan bij het Larix Park, net buiten Livigno. Ik krijg een helm aangereikt en hijs mezelf in een klimgordel. Bij het oefenparcours legt de instructeur uit hoe ik mijzelf moet zekeren en hoe ik met hulp van de karabijnhaken het hele parcours doorloop. Bij het tokkelen is het toch even spannend. Heb ik mijn harnas goed gezekerd en val ik zo meteen niet meters omlaag? De instructeur stelt me gerust. “Je bent altijd gezekerd dus je kan niet vallen.” Even later zoef ik omlaag. “Wat is dit gaaf!” En dit is nog maar het oefenparcours.

Gezekerd aan het parcours
Gezekerd aan het parcours
Larix Park Livigno
Larix Park Livigno

De echte parcoursen in het lariksbos hebben volop obstakels. Beweeglijke touwbruggen, ladders die me hoog in de bomen brengen en netten waarover ik van boom tot boom klim – en waarbij mijn armspieren flink branden. Dan kom ik uit bij de oranje route, waarbij een flink aantal ziplines is aangelegd. Heerlijk zweven tussen de bomen.

Uitleven

Het Larix Park ligt in een groot lariksbos op 10 minuten afstand van het centrum van Livigno. Het klimpark heeft 8 routes, die hoog in de bomen zijn uitgezet. Qua moeilijkheidsgraad en hoogte verschillen ze behoorlijk van elkaar. Zo heb je een tokkelbaan voor kinderen, en voor volwassenen routes met flink wat obstakels waarbij je moet balanceren, springen en klauteren. Want ook al ben je gezekerd, het is toch best spannend. Via de ziplines zoef je door het bos. Het meest uitdagende is de quickjump waarbij je een vrije val maakt. Ik kan me heerlijk uitleven in het bos. Het is een soort apenkooien voor volwassenen.

Loopbruggen, ziplines en touwnetten, meters boven de grond en tussen de bomen. Een echte aanrader voor jong en oud!

Lees ook over Livigno voor outdoorliefhebbers, yoga in Livigno en over wandelen in Livigno.

Ik maakte deze reis op uitnodiging van Livigno

Larix Park Livigno
Hoog tussen de bomen

Ook leuk om te lezen!

5 comments

Manon Ruitenberg september 15, 2019 - 7:44 am

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo van hoogtes houd dus ik zou er niet aan beginnen. Mocht je hier dol op zijn dan lijkt het me een heerlijke uitdaging.

Reageren
Kelly september 19, 2019 - 8:14 pm

Dit heb ik een paar jaar geleden gedaan met mijn petekinderen en ik dacht dat ik dat klusje wel even zou klaren 😉 Ik heb geen hoogtevrees maar vond het uiteindelijk toch tegenvallen. Was toch hoger dan verwacht en heb ook niet alles gedaan. En spierpijn dat ik had, haha.

Reageren
Michelle september 20, 2019 - 8:58 pm

Hoe tof is dit! Avonturieren tussen die schitterend hoge bomen.. Die vrije val lijkt me supertof!

Reageren
Janet oktober 3, 2019 - 7:20 pm

Ja tof! Vroeger vond ik dit te gek, maar heb het al jaren niet meer gedaan. Ik probeerde het vorig jaar even snel tijdens een schoolreis, maar vond het gewoon eng joh haha.

Reageren
Aniek oktober 4, 2019 - 9:41 am

Ik had het ook al tijden niet gedaan, maar zo leuk!

Reageren

Laat een bericht achter