Getest! Vaude Escape pro jacket II WMS

door Aniek

Getest! Vaude Escape pro jacket II WMS

Voor ik naar Kirgizië reisde stond ik nog voor een uitdaging. Ik had een nieuwe jas nodig, die veelzijdig genoeg was voor de warme momenten in het dal en de ijskoude omstandigheden in de bergen. Na heel wat speurwerk vond ik de Vaude Escape pro jacket II. En wat ik ervan vond? Dat lees je in deze blog.

Vaude Escape Pro

Een waterdicht regenjack dat warm genoeg is op de berg en goed genoeg ademt tijdens zware hikes. Dat is de jas waar ik deze zomer naar op zoek ga. Ik ben erg blij met de wandelkleding die ik heb van Vaude dus ik kijk al snel rond bij dit merk. Mijn oog valt uiteindelijk op de Vaude Escape Pro Jacket II.

Wanneer het pakket op de deurmat valt begin ik te twijfelen. De jas voelt licht en dun aan. Beschermt hij wel voldoende tegen gure omstandigheden? Ik besluit het erop te wagen en een paar weken later heb ik het antwoord: ja! In Kirgizië raak ik verzeild in sneeuwstormen, ellenlange regenbuien en slechte omstandigheden maar de jas blijk lekker warm en waterdicht.

Review Vaude Escape pro jacket II WMS
Review Vaude Escape pro jacket II WMS

2-in-1 jas

Want hoewel de jas an sich niet heel warm is, hij is niet gevoerd, kan je in de jas een middenlaag ritsen. Bijvoorbeeld een fleece vest of een binnenjas. Zo maak je een 3-in-1 systeem en krijg je een lekker warme jas. En je kan tijdens het wandelen steeds wisselen. In de sneeuwstorm gebruik ik beide items, is het zonnig maar koud dan loop ik in het fleece vest rond. En word ik in het warme dal overvallen door een regenbui dan trek ik snel het regenjack aan. Zo ben ik voorbereid op alle weersomstandigheden.

Waterdicht

De jas heeft een milieuvriendelijke waterdichte coating, waardoor de jas ademend en winddicht is. Hiermee is de jas bestand tegen een waterdruk van minimaal 10.000 mm. De ritssluiting aan de voorkant heeft een dubbele flap en de zakken in de jas zijn afgedekt. Zo komt er geen water door de ritsen heen. Ook zijn de manchetten verstelbaar met klittenband en voorkom je dat water via je polsen de jas in druppelt. Goed bestand tegen alle regen en sneeuw in Kirgizië. Je hoeft niet bang te zijn dat de jas niet ademt. Onder de oksel zitten ritsen waarmee je de jas kan ventileren.

Vaude Escape pro damesjas
Vaude Escape pro damesjas
De rivier waaruit we iedere dag water halen
In Kirgizie met mijn Royal Robbins broek en Vaude jas en fleece.

Veelzijdig

Al met al blijkt het een veelzijdige jas voor in de bergen. Het jack kan klein verpakt worden als je het niet draagt. Door de mogelijkheid van het inritsen van een fleecejack is hij veelzijdig en warm. Fijn is ook de mogelijkheid de jas te ventileren door de ritsen onder de arm. En een van de grootste pluspunten: de jas is milieuvriendelijk geproduceerd onder het VAUDE Green Shape-label.

Je bestelt de Vaude Escape pro bij Bever voor €179,95 . Als alternatief is er nog de Vaude Kintail 3-in-1 IV Jas Dames voor €209,95 of de Vaude Escape Light Jas Dames voor €99,95.

Vaude Sunbury Fleece vest Dames
Vaude Sunbury Fleece vest Dames

Vaude Sunbury Fleece vest Dames

Een van de grote voordelen van de jas is dat je er een fleece vest in kan ritsen. Zo maak je er een heerlijk warme jas van. Ik vond het Vaude Sunbury fleece vest, een lichtgewicht fleece jack dat ideaal is tijdens het wandelen. Is het niet te koud en regent het niet, dan is het fleece vest warm genoeg om als bovenlaag te dienen tijdens het wandelen. En ziet het eruit dat het gaat regenen, dan trek je het jack er over aan.

Het vest is heerlijk warm een heeft een capuchon. Er zijn twee steekzakken met ritssluiting, waar je kleine spullen veilig in kan opbergen. Er zit een trekkoord in de taille die verstelbaar is via de zakken. Zo zorg je ervoor dat het vest bij je taille goed aansluit en de kou niet bij je buik komt.

Het Sunbury Fleece vest Dames kost €77,95 en is te bestellen bij Bever.

Mijn conclusie?

De jas en het vest zijn comfortabel en veelzijdig te gebruiken. Door het fleecevest dat je in de jas kan ritsen, is de jas geschikt voor verschillende klimaten en seizoenen. Tijdens het hiken kan je lagen aan- of uitdoen om je kleding zo snel mogelijk aan te passen aan de omstandigheden. Beide items hebben het VAUDE Green Shape-label en zijn milieuvriendelijk geproduceerd uit duurzame materialen. Letterlijk en figuurlijk een groene keuze dus!

Review Vaude Escape pro jacket II WMS
Review Vaude Escape pro jacket II WMS

Ook leuk om te lezen!

5 comments

Marcella november 9, 2019 - 1:15 pm

Koop je de jas en het vest los? Vaak koop je het ook in-een dacht ik. Mooie jas, ik vind het kleurpatroon erg mooi.

Reageren
Aniek november 9, 2019 - 1:57 pm

Bij sommige jassen heb je standaard een binnen en buitenjas inderdaad. Maar ik ben ook gevallen voor de kleur, dus ik had een model waar ik zelf een fleece bij moest kopen.

Reageren
Linda november 9, 2019 - 2:40 pm

Wat een leuke jas! Hij klinkt perfect. Zelf hebben wij voor onze reis uiteindelijk een jas die waterdicht en winddicht was gekocht, en deed ik daaronder een los vest mocht het koud zijn (net zoals jij eigenlijk), werkt perfect! Deze jas ziet er wel mooier uit, leuke kleur ook!

Reageren
Manon Ruitenberg november 11, 2019 - 8:16 am

Handig een jas die van alle markten thuis is. Staat ook nog eens leuk.

Reageren
Kelly november 21, 2019 - 9:14 pm

Ideaal dat je een vest in de jas kunt ritsen! Ik ben een ontzettende koukleum. Ik heb een prima waterdicht windjack van Northface, maar warm is anders. Dit zou een goed alternatief zijn.

Reageren

Laat een bericht achter