Goedkoop overnachten dichtbij de Grand Canyon South Rim: Grand Canyon Inn

door Aniek

Overnachten dichtbij de Grand Canyon South Rim

Wil je goedkoop overnachten dichtbij de Grand Canyon South Rim en is overnachten in het park te duur, of was je te laat met boeken, dan heb ik een goede tip; de Grand Canyon Inn. Deze Inn ligt in Valle, midden tussen het National Park Grand Canyon en het leuke stadje Williams. Ideaal voor wie overdag het National Park wil verkennen en ‘s avonds iets wil gaan eten in Williams. Maar ik heb nog meer overnachtingstips voor je.

De beste uitzichtpunten van de Grand Canyon
De beste uitzichtpunten van de Grand Canyon

Overnachten dichtbij de Grand Canyon

Op 20 minuten rijden van de South Rim ingang van het nationale park Grand Canyon ligt de Grand Canyon Inn. Voordat we inchecken slaan we nog snel water en lunch in, voor ons bezoek aan de Canyon, en gaan uit eten in Williams. Iets te laat rijden we de laatste kilometers naar Valle. De receptie is inmiddels al gesloten.

Gelukkig is het een familiehotel en zijn ze relaxed; op de deur van de receptie is een envelop geplakt met onze naam erop geschreven. In de envelop vinden we een welkomstbericht, de kamersleutels en een plattegrond. Een late aankomst is dus geen probleem. Wij verblijven twee nachten in de Inn en dit kan ik ook iedereen aanraden. De Grand Canyon Inn is een goed alternatief voor overnachten in het park zelf.

Grand Canyon National Park South Rim
Grand Canyon National Park South Rim
Grand Canyon National Park Desert View, Visitor Center
Grand Canyon National Park Desert View, Visitor Center

Overnachten bij de Grand Canyon Inn

De Grand Canyon Inn is een comfortabel hotel, met ruime kamers die zijn voorzien van airconditioning (een must in de zomer), een tv en een goede WiFi verbinding. Verder kan je in de zomer heerlijk relaxen in het buitenzwembad en zijn er ruim voldoende parkeerplaatsen. Ik kan iedereen aanraden naar Williams te rijden om hier in één van de typisch Amerikaanse restaurants uit eten te gaan. Voor wie dat niet wil, zijn er bij de Inn ook een restaurant en bar in Western stijl, waar je ‘s avonds nog iets kan eten en een biertje kan drinken.

Overnacht je bij de Inn, breng dan zeker een bezoek aan de Valle Travel Stop en vooral ook ‘Rocks en More’. De eigenaar heet je enthousiast welkom, zoals vaak in Arizona met een vervaarlijk uitziend revolver aan zijn riem, en toont je tal van mineralen, versteend hout en kleine stukken van de meteoriet die verderop is ingeslagen.

Mijn tips voor overnachtingen bij de Grand Canyon

Grand Canyon National Park, Arizona
Grand Canyon National Park, Arizona

Ook leuk om te lezen!

Laat een bericht achter