Leestip! Het boek Epic Bike Rides of the World

door Aniek

Leestip! Het boek Epic Bike Rides of the World

Ontdek jij de wereld ook het liefst op twee wielen? Dan is het boek Epic Bike Rides of the World een boek voor jou. De reisgids van Lonely Planet onthult de meest epische fietstochten ter wereld. Dwars door Afrika, Patagonië, Mongolië, Wales, Australië, Nieuw-Zeeland en meer. Lonely Planet weet het zeker: dit zijn de mooiste fietstochten ter wereld. Leestip!

De mooiste fietsroutes ter wereld

Het boek is opgezet per continent, met vooral veel aandacht voor Amerika en Europa. Zo fiets je in Amerika de Natchez Trace Parkway en de Pacific Coast Highway in Oregon en Californië, ga je mountainbiken in Moab of verken je New York op de fiets. In Europa vind je rustige tripjes langs de  Donau en de Loire tot coast-to-coast routes in Toscane en Spanje. En uiteraard missen ook de Mont Ventoux en de Ronde van Vlaanderen niet.

Net zo interessant zijn de fietsroutes in het noorden van Thailand, de Indiase Himalaya, dwars door Bhutan of de mountainbike trip door Tasmanië. Inspiratie genoeg voor wie een avontuurlijke fietstocht wil maken. Wel zo fijn is dat het niveau van de tocht wordt vermeld. Zo kan je een fietsreis uitzoeken die jou precies genoeg avontuur biedt.

Epic Bike Rides

Epic Bike Rides is een boek vol adembenemende foto’s, nuttige kaarten en omschrijvingen van vijftig van de mooiste fietsroutes. Elke rit wordt geïllustreerd met prachtige fotografie, een kaart en praktische details die je helpen bij het plannen van je eigen reis.

Een boek dat laat zien waarom fietsen een fantastishce manier is om te wereld te verkennen!

Ook interessant om te lezen

In dezelfde serie lees je ook Epic Drives en Epic Hikes of the World. In de laatste staan vijftig 50 van ’s werelds allermooiste wandeltochten beschreven. Van de Sydney Seven Bridges Walk (27km ) en de Skyline Trail (44 km) in Jasper National Park tot de Via Alpina (5000 km) in het hart van de Alpen.

Of lees jij toch liever over epische fietstochten?

Epic Bike Rides of the World. Explore the Planet’s Most Thrilling Cycling Routes | Lonely Planet | ISBN  9781760340834

Ook leuk om te lezen!

1 comment

Denise januari 11, 2019 - 3:51 pm

Hé, leuk, dat is echt iets voor jou. Ik heb meer boeken uit de serie wel eens gezien, het wandelen en de autoroutes, ook in het Nederlands meen ik.

Reageren

Laat een bericht achter