Ontdek de Protest streetwear collectie 2021

door Aniek

Ontdek de Protest streetwear collectie 2021

Deze week maakt wel duidelijk dat de zomer weer in aantocht is. Eindelijk! Want of we deze zomer nu uitgebreid op reis kunnen of we Nederland weer verder gaan ontdekken, aan zon en zomer waren we met zijn allen wel weer toe. En omdat bij de zomer ook een zomergarderobe hoort, deel ik de nieuwe Protest streetwear collectie met je. Tip: voor mijn lezers heb ik een mooie kortingscode, deze vind je onderaan deze blog.

Protest streetwear collectie

En die nieuwe collectie van Protest? Die zit vol met kleur. Zo zijn er volop outfits met bloemenprints. Jurkjes en rokjes met fijne bloemenprints die meteen aan de lente of zomer doen denken. Een andere trend is de ‘tier’ waarbij je met luchtige items zoals een tuniek volume creëert, liefst met verschillende laagjes. Deze items zijn ideaal om in de zomer over je bikini aan te trekken als je naar het strand gaat.

Voor wie écht op wil vallen, zijn er t-shirts met opvallende zomerdesigns en prints. Ik kies voor de dierenprint, maar dan wel subtiel. Dus het wordt de Kiki short met zebraprint en het Marrit singlet met een fijne panterprint, helemaal in wit. Dit past wel bij het merk: ook in de wintercollectie zitten veel dierenprints, een Protest-collectie is niet compleet zonder. 

Tot slot – omdat strepen nooit uit de mode raken – zijn er verschillende items met een yarn-dyed gestreept patroon. Dit patroon ontstaat door het garen eerst te verven voordat het in de stof wordt geweven of gebreid, waardoor het patroon structuur heeft.

Green up

Zomercollecties zijn fijn, maar je wilt liefst wel items die heel wat zomers meegaan. Dat is wel zo duurzaam. Daarom is het fijn dat Protest inzet op duurzaamheid. Zo heeft het merk een PVRE Green wintercollectie die zo duurzaam en ethisch mogelijk vervaardigd is. De PVRE Green lijn komt ook terug in de heren zomercollectie, maar voor alle collecties geldt sowieso dat Protest kijkt hoe producten zo duurzaam en mensvriendelijk mogelijk geproduceerd kunnen worden. Zo is Protest lid van Amfori BSCI, wat betekent dat ze veilige, humane werkomstandigheden en een eerlijk loon bieden voor werknemers die de kledingstukken maken.

En, ook fijn om te weten: de zwemkleding die natuurlijk ook onderdeel is van de zomercollectie, is PFC free. PFC’s worden gebruikt om kledingstukken waterdicht te maken en ze bestand te maken tegen olie en vuil. PFC’s zijn vrijwel niet afbreekbaar in de natuur en breiden zich steeds meer uit in onze voedselketen. Door niet langer PFC’s in onze kleding te gebruiken, maakt Protest een bewuste keuze om de schadelijke effecten van deze chemicaliën op het milieu en de gezondheid van dieren en mensen te beperken.

En wat betreft die kleding die meerdere zomers meegaat? Protest kiest zoveel mogelijk voor duurzame materialen en degelijke constructies, zodat kleding lang mee kan gaan en zo de impact op het milieu vermindert.

CATRINA Jurkje
CATRINA Jurkje

Protest kortingscode

Ben jij ook enthousiast over de collectie? Net als bij de wintercollectie mag ik nu ook een Protest kortingscode aan mijn lezers aanbieden. Met de code 10avontuuropreis krijg je tot en met 31 augustus 2021 10% korting op zowel de nieuwe als oudere collecties!

Ook leuk om te lezen!

5 comments

Linda april 29, 2021 - 9:18 pm

Wat een leuke dingen! Ik vind die jurk met strepen van de foto heel mooi. Ik heb zelf een bikini van protest en die bevalt heel goed

Reageren
Kelly april 30, 2021 - 7:12 pm

Het Catrina jurkje is leuk! Protest is inderdaad een erg leuk merk en heb er zelf ook wel eens naar gekeken. Fijn dat ze ook duurzame materialen gebruiken.

Reageren
Denise mei 1, 2021 - 10:24 am

Toen ik de eerste foto zag dacht ik even dat het om ontharingsprodukten voor gladde benen ging, maar misschien zag ik dat er meteen in omdat ik zelf net op zoek was naar een nieuwe methode ipv scheren, haha.

Dat laatste jurkje en dat streepjes tuniekje vind ik echt SUPER leuk!

Reageren
Janet mei 1, 2021 - 6:27 pm

Heel leuk, vooral dat laatste jurkje vind ik erg tof! Ik vind dat Protest heel vaak wel toffe dingen heeft, koop er regelmatig dingen.

Reageren
Kirsten mei 2, 2021 - 8:08 pm

Leuk, goed dat Protest ook duurzaam bezig is! Dat gestreepte jurkje is erg tof.

Reageren

Laat een bericht achter