Paragliden in Zuid-Tirol: Zweven boven de bergen

door Aniek

Paragliden in Zuid-Tirol: Zweven boven de bergen

In totale stilte zweef ik boven Merano. Alleen de wind hoor ik zachtjes door de lijnen van het scherm suizen. Kilometers ver kijk ik uit over het landschap. In de verte ligt Bolzano, tussen kleine dorpjes die willekeurig over het landschap gestrooid lijken te zijn. De toppen van de Dolomieten zijn zo nu en dan zichtbaar achter de wolkpartij waarachter ze zich verschuilen. Paragliden in Zuid-Tirol is een onvergetelijke ervaring!

Zweven boven de bergen

“Ben je er klaar voor? Ik tel af vanaf 3 en bij 1 start je met rennen.” legt Peter uit. Amper een paar seconden later is het zover en ren ik zo hard ik kan naar de rand van de berg. Ik voel ineens geen grond meer onder mijn voeten en dan zweven we. Een windvlaag trekt aan het scherm en we worden opgetild. Ik vlieg vrij door de lucht! Ik kijk om me heen en geniet van het uitzicht. Ver onder me zie ik een hotel met een helderblauw zwembad. En stelletje dat op een ligbed ligt, staat ineens op. De jongen wijst omhoog, naar ons. “Wauw, dat wil ik ook doen”, hoor je hem bijna zeggen.

Paragliden in Zuid-Tirol: Zweven boven de bergen
Klaar voor de start?

De huizen en bomen onder ons worden steeds kleiner en langzaam zweven we in de richting van het Parco Naturale Gruppo del Tessa. Morgen start ik hier met het lopen van de Alta Via di Merano, ofwel de Meraner Höhenweg. Hoog in de lucht zien de afstanden die ik ga lopen er indrukwekkend uit. Evenals de bergen die ik ga beklimmen.

Uitkijken over de Dolomieten

Met hulp van de thermiek cirkelen we door de lucht en zweven we steeds hoger. Moeiteloos worden we opgetild en ik heb het idee dat we uren kunnen blijven zweven. “Kijk, de Dolomieten liggen daar achter die wolkenpartij.” verbreekt Peter de stilte. “En daar ligt het veld, waar we gaan landen.”

Veel te snel is de vlucht alweer voorbij. We vliegen in de richting van het landingsterrein en binnen een paar seconden sta ik weer met beide benen op de grond. Terwijl Peter na de landing het scherm opvouwt zie ik hoe mijn vriend ook de landing inzet. Ik kijk nog een keer omhoog naar de lucht waar ik even daarvoor nog vloog. Ik wil nog een keer!

Paragliden in Zuid-Tirol: Zweven boven de bergen
Uitkijken over de Dolomieten

Paragliden in Zuid-Tirol

De bergstations in Zuid-Tirol zijn het perfecte uitgangspunt voor paragliding. Ik maakte een tandemvlucht vanaf Lana, in de buurt van het Parco Naturale Gruppo del Tessa en de Alpi Venoste of Ötztaler Alpen. Met uitzicht op Merano, Bolzano en de rotsformaties van de Dolomieten heb je uniek zicht op Zuid-Tirol!  Ik boekte de tandenvlucht via Tandemflüge FLY 42 in St. Martin. Paragliden kan vanaf 80 euro per persoon, inclusief ticket voor de kabelbaan, plus eventueel 25 euro voor de SD-kaart met foto’s en video’s.

Paragliden in Zuid-Tirol: Zweven boven de bergen
Hoog in de lucht

Ook leuk om te lezen!

8 comments

Denise - Follow my footprints augustus 25, 2016 - 1:18 pm

Brrrr… het lijkt me prachtig, maar ook doodeng! Stoer hoor!

Reageren
Gabriëlle ~ GlobeGirl augustus 26, 2016 - 9:24 am

Geweldig! Ik ben echt een adrenaline junkie en zou hier gelijk voor tekenen. Wat kun je prachtig ver kijken als je daar zo hangt!

Reageren
anto augustus 27, 2016 - 12:44 pm

Cool zou ik ook nog wel een keer willen doen! Lijkt me heerlijk om zo in de stilte rond te zweven 🙂

Reageren
Marcella augustus 29, 2016 - 8:44 pm

Ziet er indrukwekkend uit, wauw!

Reageren
Sanne augustus 31, 2016 - 10:29 am

Wat een onwijs coole foto’s! Wat stoer dat je dat durfde!

Reageren
Sanne oktober 7, 2016 - 2:37 pm

Wat gaaf om te doen!

Reageren
Emmy januari 11, 2018 - 1:22 pm

Echt hele mooie foto’s ook. Dit zijn van die dingen die ik me al zo lang voorneem en die er nooit van komen

Reageren
Gabrielle augustus 14, 2018 - 6:43 am

Gaaf! Paragliden vind ik echt een gave manier om de omgeving te leren kennen!

Reageren

Laat een bericht achter