Review: Giro Scale skihelm & Giro Cruz skibril

door Aniek

Review: Giro Scale skihelm & Giro Cruz skibril

Een goede skihelm kan je eigenlijk niet meer wegdenken van de piste. Het eerste wat ik dan ook kocht voor mijn reis naar Viehhofen was een skihelm. Het werd de Giro Scale skihelm, met daarbij de Giro Cruz skibril.

Draag altijd een helm op een piste

Praktisch iedereen draagt tegenwoordig op de piste een helm, zeker de jongere generaties. Als je nadenkt over welke snelheden je haalt en hoe groot de kans is om te vallen, is dat ook niet vreemd. Al kan je bij de skiverhuur naast ski’s en boards ook prima een helm huren, toch koos ik ervoor om een eigen helm te kopen. Zo weet ik zeker dat ik een nieuwe en vooral veilige helm heb.

Alleen welke helm dat moest gaan worden, daar ging eerst nog een flinke zoektocht aan vooraf. Want een skihelm moet vooral goed passen en dat luistert nauw. Na het proberen van flink wat skihelmen bleken de helmen van Giro mij goed te passen. Toeval of niet, ook mijn fietshelmen zijn overwegend van Giro.

Review Giro Scale skihelm

Het werd uiteindelijk de Giro Scale. De skihelm heeft een In Form Fit System. Een draaiknop aan de achterzijde van de helm zorgt ervoor dat ik de helm makkelijk kan afstellen zodat deze goed op mijn hoofd past. Zowel zonder maar – zeker ook op koude dagen – ook mét een muts past de helm dus goed, zonder dat deze te strak of te los zit. De helm is warm en comfortabel. Een groot voordeel is dat de padding die aan de binnenkant van de helm zit afneembaar en wasbaar is. Zo kan je deze uitwassen na een dag op de piste te hebben geskied en blijft de helm fris.

De pistes in Saalbach zijn pittig. Ik ben dan ook vaak gevallen en de helm heeft flink wat klappen opgevangen. De helm blijft goed zitten en de klem houdt ook de goggle op zijn plek als je een flinke duik in de sneeuw maakt.

De Osprey rugzak tijdens de wintersport in Oostenrijk
De Giro Scale tijdens de wintersport in Oostenrijk

Wat vind ik van de helm?

Tussen skihelmen zitten kleine verschillen wat betreft het model, pasvorm, gewicht of aanpassingssystemen. Maar het belangrijkste blijft dat je een stevige en veilige helm koopt. Toch was ik op de piste blij dat ik zoveel helmen heb gepast voor ik er uiteindelijk een kocht. De Giro Scale skihelm is warm maar ook comfortabel. Je vergeet dat je een helm op hebt, omdat hij zo goed aansluit en nergens knelt. Het blijkt een helm waar ik heel erg tevreden over ben.

De Giro Scale skihelm heeft een simpel en strak ontwerp en is te verkrijgen in verschillende kleuren. Ik bestelde de Matte White versie, zo past de helm bij al mijn skikleding. De skihelm is onder andere verkrijgbaar bij Bever via deze link en bij bol.com via deze link. Een skihelm dragen tijdens je wintersport is een must en met deze helm krijg je voor een klein prijsje een veilige en comfortabele helm die er ook nog eens goed uitziet op de piste.

Giro Cruz skibril

Bij de helm kocht ik een Giro Cruz skibril. Het grote voordeel hiervan is dat de Giro brillen naadloos aansluiten op de helmen van hetzelfde merk. De Giro Cruz is een medium-fit goggle met een breed gezichtsveld. Zo beperkt de goggle je niet in je zicht. De Cruz heeft verschillende kleuren categorie 2 lenzen die geschikt zijn voor bewolkt en matig zonnig weer. Dankzij de anti-fog coating beslaat de bril niet. Al met al is het een fijne allround lens voor een vriendelijke prijs. (Via deze links bestel je de google bij Bever of bij bol.com)

Dit artikel bevat affiliate links. Weet dat als je een product koopt via een van de links in dit artikel, travelwriter.nl een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen!

Laat een bericht achter