Wandelen in Girona: hierom wil jij de wandel4daagse van Girona lopen

door Aniek

Wandelen in Girona

Over onverharde paden in de bossen rondom Girona of over de oude treinroute tussen Girona en Olot. Wandelen in Girona is prachtig! Dit najaar wordt de eerste wandel4daagse van Girona georganiseerd en ik loop alvast de eerste etappe: een vlakke en onverharde route door weelderige bossen en langs de rivier de Ter.

De wandeling start op Plaça de la Independència in de oude middeleeuwse binnenstad van Girona
De wandeling start op Plaça de la Independència in de oude middeleeuwse binnenstad van Girona

Wandelen over een oude treinroute

Eigenlijk ben ik deze week in Girona om er te gaan fietsen. Maar omdat Bregje van Wandelvrouw al zo enthousiast schreef over de wandelingen die je hier kan maken en ik nog wat vrije tijd heb, loop ik vandaag de eerste etappe van de Wandel4Daagse van Girona die in november plaats gaat vinden. De routes zullen dan met pijlen worden uitgezet, maar ik loop hem vandaag aan de hand van een gps-route die ik heb gekregen van Paul die de 4daagse organiseert. Wel zo fijn; let ik even te veel op de omgeving en mis ik mijn afslag, dan begint de Garmin meteen te piepen. Zo weet ik in ieder geval zeker dat ik niet verkeerd loop.

De eerste etappe van de wandel 4 daagse loopt vrij vlak over grotendeels onverharde paden door het bos. Je blijft steeds in de buurt van de rivier Ter. De wandeling start op Plaça de la Independència in de oude middeleeuwse binnenstad en loopt al snel door het park Devesa. Via een aantal volkstuintjes kom je uit bij de Ruta del Carrilet, de oude treinroute waar 50 jaar geleden een treinverbinding was tussen Girona en Olot. Dit pad is nu een fietsroute van Olot naar Girona, maar je kan er ook prachtig wandelen.

Bescanó

Het is nu – begin augustus- behoorlijk warm. De 4 daagse van Girona wordt gehouden in november, wanneer het heerlijk zacht weer is in Spanje. Nu moet ik zelf nog even op zoek naar een lunchplek, maar tijdens de 4daagse staat er op de verzorgingsposten halverwege de routes een echte lunch met heerlijke Spaanse broodjes op je te wachten. Ik loop in Bescanó naar een waterpunt bij Carrer Santa Anna, en voorbij het hoofdplein van het dorp waar je bij de bar Les Voltes nog een kopje koffie kan drinken of een broodje kan eten. 

Terug naar Girona ga je via de noordkant van de rivier Ter. De lange route maakt nog een lus richting het dorp San Gregori, om weer in het centrum van Girona uit te komen. Ik drink nog iets op het Plaça de la Independència. Wat een heerlijke wandelroute!

De 4 daagse van Girona

Wil jij deze wandeltocht ook lopen en nog meer van de omgeving van Girona verkennen? Van 8 tot en met 11 november vindt de 4 daagse van Girona plaats. Je hebt de keuze uit 19 of 25 kilometer en ontdekt te voet de stad en de provincie Girona in het mooie Catalonië. De omgeving is heuvelachtig, dus een goede conditie is een vereiste. Je loopt grotendeels over rustige, onverharde paden m’et iedere dag start en finish in het historische centrum van Girona. Zo ontdek je de mooiste stukjes van Girona, zoals de oude stadsmuren en andere mooie plekken waar ik eerder al over schreef, en kan je na de wandeling aanschuiven op een van de terrassen van Girona!

Meer lezen kan op de website van de 4 daagse van Girona of lees de blog van Bregje die alle vier de routes al een keer liep. De organisatie is in handen van Paul en Wilma Kneppers en ik ben er van overtuigd dat zij een geweldige eerste editie van de wandel4daagse neer gaan zetten. Wil jij mee lopen, dan moet je snel beslissen. Deze eerste keer kunnen er namelijk maar 50 deelnemers op elke afstand meedoen.

Wandelen in Girona: de Wandel4Daagse van Girona!
Wandelen in Girona: de Wandel4Daagse van Girona!

Ook leuk om te lezen!

4 comments

Bregje augustus 14, 2018 - 11:34 am

Niets te veel gezegd hé. Leuk om te lezen dat jij het ook een mooie route vond. Dank voor de verwijzingen naar mijn blog. ?

Reageren
Elly Kooijman augustus 16, 2018 - 9:37 am

Volgend jaar ben ik er graag bij ( nu al andere plannen) hoe blijf ik op de hoogte?

Reageren
Aniek Rooderkerken augustus 16, 2018 - 11:12 am

Volgens mij is er (nog) geen nieuwsbrief, maar als je een mailtje stuurt naar info@de4daagsevangirona.nl word je vast op de hoogte gehouden.

Reageren
Hoe ik van nul kilometer wandelen naar een vierdaagse toe trainde | Wanda Wandelt september 17, 2018 - 8:18 pm

[…] Ben jij van plan een vierdaagse te wandelen dit jaar? Er zijn er verschillende in Nederland zoals de Nijmeegse 4Daagse, de 4Daagse van Apeldoorn en de Sallandse Wandelvierdaagse. Maar ze worden ook in het buitenland georganiseerd. Zo wandelde Aniek een stuk van de Wandel4daagse van Girona. […]

Reageren

Laat een bericht achter