Wild! Indrukwekkend boek en film over de Pacific Crest Trail

door Aniek

Wild! Indrukwekkend boek en film over de Pacific Crest Trail

Afgelopen maand las ik eindelijk het boek Wild. De gelijknamige film zag ik al eerder, tijdens mijn laatste vlucht naar San Francisco. In Wild besluit Cheryl Strayed in haar eentje een deel van de Pacific Crest Trail af te leggen, een langeafstandswandeling van de grens met Mexico tot aan de grens met Canada. Een ontroerend en inspirerend verhaal, over de ontberingen en ontmoetingen van een moedige vrouw die zichzelf leert kennen. 

Pacific Crest Trail

De film Wild vertelt (net als het gelijknamige boek van Creryl Strayed waarop de film geïnspireerd is) hoe de zesentwintigjarige Cheryl haar meest impulsieve beslissing ooit neemt. Ze is vastgelopen in haar leven, ze is net gescheiden en haar moeder is overleden. Ze vlucht in heroïne en te veel seks. Tot ze besluit om alles en iedereen achter te laten om zichzelf terug te kunnen vinden.

In haar eentje begint ze aan een wandeltocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Drie maanden lang loopt Cheryl door intense hitte en meters sneeuw. Ze wordt onderweg geconfronteerd met beren en ratelslangen. Ze gaat helemaal alleen op pad, heeft geen enkele ervaring met wandelen, of overleven in de natuur, en zeult naast een veel te zware rugzak ook flink wat emotionele bagage mee. Het maakt de loodzware tocht nog moeilijk.

De toch zal haar leven voorgoed veranderen.

“I’m a free spirit who never had the balls to be free.”

Wild is een ontroerend en inspirerend waargebeurd verhaal, over de ontberingen en ontmoetingen van een moedige vrouw die tijdens de tocht zichzelf leert kennen. Het boek is verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Het boek lees je in één ruk uit en de film laat je wegdromen bij immense landschappen. Je bestelt het boek in de Nederlandse vertaling hier en in het Engels hier. Leuke cadeautips voor wandel- of reisliefhebbers!

Tip: Inspirerende blogs over het lopen van de PCT lees je op reiske.nl. Lees ook De ultieme roadtrip Westkust USA.

Ook leuk om te lezen!

12 comments

Daphne de Vries maart 4, 2018 - 10:53 pm

Ik heb noch de film gezien, noch het boek gelezen. Maar het lijkt me een bijzonder verhaal en zeker de moeite waard op de film te zien en het boek te lezen. Eens kijken of ik die hier kan vinden, en anders maar een e-book, altijd handig op de e-reader 🙂

Reageren
Gabrielle maart 7, 2018 - 8:51 am

Dit lijkt een prachtig en emotionele film. Ik hoop dat ik hem binnenkort in het vliegtuig ook tref, dan ga ik hem zeker kijken. Is de film ook te zien op Netflix?

Reageren
Jessica maart 7, 2018 - 7:10 pm

Ik ben ooit aan de film begonnen maar ik vond het te traag op gang komen, maar ik denk dat het boek wel leuk is om te lezen. Vond je het boek of de film eigenlijk beter?

Reageren
Danique maart 8, 2018 - 6:09 am

De film staat al zo lang op mijn lijstje met films die ik écht graag wil zien, maar tot nu toe heb ik hem nog nooit bekeken. Toch maar eens verandering in brengen, want het lijkt mij een indrukwekkend verhaal. Het boek lijkt mij ook goed om te lezen.

Reageren
Eva maart 8, 2018 - 10:31 am

Jaaaaa, ik heb gekeken. Heftig, maar zo mooi!

Reageren
Jenny maart 9, 2018 - 8:41 am

Leuk tip! Wat vond jij leuker, boek of film?

Mijn tv is gestolen, maar we gaan een nieuwe kopen. Dan kan ik weer kijken 🙂

Reageren
Martin maart 9, 2018 - 2:25 pm

Leuk! Ik denk dat ik eerst het boek ga lezen. Indrukwekkend hoor…lopen van Mexico tot Canada en dat zonder ervaring…

Reageren
Diana maart 9, 2018 - 7:26 pm

Ooit wilde ik deze film gaan kijken maar is er nooit van gekomen. Toch maar is doen want de trailer is al mooi. Ook ben ik op de website van Reiske.nl gaan kijken en wat gaaf te zien dat zij ook die trail heeft gelopen. Inspiratie ten top!

Reageren
Marcel maart 9, 2018 - 8:16 pm

Heftig verhaal, en indrukwekkende tocht om van Mexico naar Canada te lopen! Ik zou als eerste het boek willen lezen. Vaak vind ik boekverfilmingen minder.

Reageren
Britte maart 9, 2018 - 8:59 pm

Geheel tegen m’n eigen principes in, heb ik bij Wild ook eerst de film gekeken, het boek moet er nog steeds een keer van komen… Verhaal in de film was al super en ik kan me zo voorstellend dat het boek misschien nog wel beter is 🙂 Is de ‘filmversie’ van het boek anders dan het originele boek of heeft het alleen een andere cover?

Reageren
Amber maart 20, 2018 - 5:57 pm

Persoonlijk had ik nooit verwacht dat boek evengoed ging zijn als de film. Ik had het langdradiger verwacht omdat het wandeltocht was van drie maanden. Natuurlijk gaat een boek meer op details in dan een film en dat maakte het boek ook leuker om te lezen. De schrijfster heeft het goed gecompenseerd door middel van flashback doorheen de wandeltocht te schrijven waardoor er meer afwisseling ontstond. Het boek is een echte aanrader!

Reageren
nicole maart 23, 2018 - 12:13 pm

Ik ben aan dit boek begonnen, maar heb het helaas niet uitgekregen… De film wil ik nog wel graag zien.

Reageren

Laat een bericht achter