Getest! Op de Hanwag Banks Winter Lady GTX wandelschoenen loop je de hele winter door

door Aniek

Getest! Op de Hanwag Banks Winter Lady GTX wandelschoenen loop je de hele winter door

Langzaam maar zeker doet de winter haar intrede. Of het echt een koude winter wordt met veel sneeuw, is nog even afwachten. Maar met de Hanwag Banks Winter Lady GTX wandelschoenen ben ik in ieder geval klaar voor winterse omstandigheden.

Hanwag Banks Winter

De Hanwag Banks is een echt klassieker onder de wandelschoenen. Voor koude en winterse dagen is deze schoen er nu ook in een volledig wintervaste uitvoering. Zo is het bovenwerk van nubuck leer iets hoger uitgesneden om sneeuw of koude wind buiten te houden, en is de schoen gevoerd. Fijn, want goede wandelschoenen zijn een must als je de natuur in trekt, en in de winter wordt er net iets meer van ze gevraagd.

Eerst over Hanwag. Het Duitse merk Hanwag uit Beieren maakt al sinds 1921 innovatieve berg- en wandelschoenen. Ze hebben een sterke focus op pasvorm, robuustheid, hoogwaardige materialen en flink wat handwerk. Zelf draag ik mijn Hanwag Tatra II Lady vaak, zeker als er een pittige tocht op me wacht of ik een huttentocht maak. De Hanwags zitten ontzettend fijn en kunnen ruig Terrin goed aan (ik liep ermee over bergpassen en gletsjers). Ik ben benieuwd of ik net zo’n fan word van deze winterschoenen.

Hanwag Banks Winter Lady GTX wandelschoenen
Winters warme wandelschoenen

Winters warm

Wat erg belangrijk is, zijn de schoenen warm genoeg? Zoals ik eerder al aangaf is het leer van de schoen iets hoger uitgesneden. Dit houdt sneeuw buiten de schoen. De schoenen zijn gevoerd, dit maakt de schoen van binnen heerlijk zacht en ook nog eens een stukje warmer.

Waterdicht en ademend

Dankzij het Gore-Tex membraan in de binnenvoering zijn de schoenen waterdicht en ademend, ook bij inspannende tochten. In combinatie met een speciale inlegzool zorgt dit ervoor dat de schoen isolatie biedt tot temperaturen van maar liefst -15 ° C. De kou van de grond wordt gereflecteerd en de warmte van je voet wordt opgeslagen. Koude voeten wanneer je door de sneeuw wandelt zijn dus verleden tijd!

Hanwag Banks Winter Lady GTX wandelschoenen
Zool van de Hanwag Banks Winter

Profiel en zool

Onder de schoen zit een Vibram Endurance Pro zool die zorgt voor flink wat grip. De PU tussenzool is schokabsorberend. De Hanwag Banks Lady GTX is een categorie A/B wandelschoen, dus geschikt voor een pittige hike. In Nederland hebben we natuurlijk nog geen sneeuw gehad, dus het testen van de schoenen gebeurde vooral in de modder, maar ik merk nu al dat ik veel grip heb. Ik ben benieuwd hoe het wandelen door de besneeuwde bergen gaat zijn.

Hanwag Banks Winter Lady GTX wandelschoenen
Wandelschoenen voor de winter

Onderhoud is verre van overbodig

Zeker wanneer je veel van je schoenen vraagt, wandelingen door sneeuw, regen en modder maakt, is onderhoud ontzettend belangrijk. Borstel de schoenen na iedere tocht af, impregneer de schoen regelmatig met een spray en gebruik een wax om het leer van de schoenen soepel te houden. Zo blijven je schoenen langer mooi. Hier lees je binnenkort een uitgebreide blog over.

Conclusie Hanwag Banks winter wandelschoenen

Goede wandelschoenen zijn een must en zeker ook als je in de winter over besneeuwde bergpaden wilt lopen. De Hanwag Banks Winter Lady GTX wandelschoenen zorgen een winter lang voor warme voeten! Ze zijn heerlijk warm en ook bij natte omstandigheden blijven je voeten droog. Ik kan niet wachten om deze schoenen aan te doen tijdens een winterse wandeling! De Hanwag Banks Winter Lady GTX wandelschoenen zijn te verkrijgen in de kleuren navy/asphalt en asphalt, kosten €249,95 en zijn te bestellen bij Hanwag en Bever.

Disclaimer: ik ontving deze schoenen voor een review.

Hanwag Banks Winter Lady GTX wandelschoenen
Hanwag Banks Winter Lady GTX wandelschoenen

Ook leuk om te lezen!

6 comments

Kelly november 19, 2020 - 8:26 pm

Ik heb ook wandelschoenen van Hanwag gehad en deze liepen echt heerlijk. Fijn ook om wandelschoenen voor de winter te hebben. Mijn huidige wandelschoenen zijn volgens mij niet echt geschikt voor de winter.

Reageren
Marcella november 21, 2020 - 5:45 pm

Ik zie dit merk steeds vaker voorbij komen, dus dat maakt me best nieuwsgierig! De schoenen klinken erg goed!

Reageren
Kirsten december 21, 2020 - 3:03 pm

Hee wat zien ze er leuk uit! Mijn huidige wandelschoenen zijn ook dringend aan vervanging toe (gelukkig loopt het water er nog niet in haha) 🙂 Maar ik zou eigenlijk graag vegan wandelschoenen willen. Dus mocht je daar tips voor hebben! 🙂

Reageren
Yvonne december 28, 2020 - 11:15 pm

Ik heb mijn Hanwag wandelschoenen al 12 jaar.. gebruik ze niet intensief, maar toch al heel wat kilometers op gelopen.. blijven fijne schoenen. deze zien er wel veel leuker uit dan die van mij. Mooie materialencombi!

Reageren
Jacoba december 29, 2020 - 3:19 pm

Die zien er echt uit als lekker warme wandelschoenen voor in de winter! Ik sla deze winter de winter even over (indien mogelijk ;)), maar ik ga ze zeker even onthouden voor volgend jaar!

Reageren
Linda januari 9, 2021 - 5:41 pm

Na lang twijfelen hadden wij ook wandelschoenen aangeschaft en ik ben er zo blij mee! Ik gebruik ze echt vaak 🙂 Ik heb zelf wandelschoenen van Lowa, maar deze zien er ook goed uit!

Reageren

Laat een bericht achter