Getest! Hanwag Tatra II GTX heren: wandelschoenen die thuishoren in de bergen

door Aniek

“Dit is echt Hanwag terein!” Dat mijn vriend enthousiast is over de Hanwags moge duidelijk zijn. Wanneer we op reis zijn in Zuid-Tirol laat hij geen gelegenheid onbenut om zijn Hanwags aan te trekken. Wanneer we op pad zijn worden de moeilijkste paden uitgezocht en hij klimt en klautert overal op. Zijn conclusie: “Robuuste schoenen die thuis zijn in de bergen.”

Hanwag

Hanwag is een Beiers merk dat al even aan de weg timmert. Sinds 1921 om precies te zijn. Hanwag maakt berg- en wandelschoenen waarbij ze uitgaan van traditioneel Beiers handwerk in combinatie met innovatie en zo milieuvriendelijk mogelijke materialen. Maar hoe bevallen de schoenen in de praktijk?

Review Hanwag wandelschoenen
Review Hanwag wandelschoenen

Robuuste wandelschoenen

Meteen valt op dat de schoenen comfortabel zijn. In Nederland trekt mijn vriend de wandelschoenen aan en ze zitten vanaf dag een als gegoten. Hij heeft er direct kilometers op gelopen. Inlopen is blijkbaar niet nodig. Ook in Zuid-Tirol wordt er volop gehiked.

We gaan op pad en even later wijst mijn vriend mij op de veterogen die een kogeltje hebben zodat je de veters makkelijker en zo strak mogelijk aan kan trekken. Een mooi detail. Dankzij de haakbevestigingen kan je de schoen ook bij de hak goed aantrekken.

Review Hanwag wandelschoenen
Review Hanwag wandelschoenen

Geen lichtgewicht

Met zo’n 1600 gram is het paar niet bijzonder licht van gewicht, maar het is een redelijk gewicht voor zo’n stevige schoen. De Hanwag Tatra II is gemaakt met een bovenwerk van Nubuckleer. De neus en de hiel zijn met rubber afgewerkt en de schoen heeft een ademend Gore-Tex membraam. De stevige materialen en de hiel- en teenbescherming zorgen ervoor dat de schoenen een lang leven in de bergen beschoren zijn. Wanneer de zolen toch op zijn, kan je de schoenen laten verzolen en kunnen ze weer een paar jaar mee.

De zolen zelf lijken geschikt voor elk terrein, maar vooral voor wandelen op rotsig terrein. We hiken over stenen, bergpaden in het bos met flink wat modder, nat gras. Wanneer we een mooie hike maken naar de waterval van Barbiano blijkt dat de schoenen ook verrassend veel grip op gladde rotsen bieden.

Review Hanwag Tatra II GTX

Met de solide materialen, de dikke Vibram-zool en de beschermende rand bij teen en hiel, ziet de Hanwag Tatra II GTX eruit als een traditionele wandelschoen. Een robuuste en stoere schoen voor bergvakanties met lange tochten over ruwere paden en rotsachtig terrein. De Hanwags geven goede grip en stabiliteit, over wat voor ondergrond je ook loopt. Ideaal voor stevige wandelingen over ruw en onvoorspelbaar terrein. In Nederland heb je deze schoen misschien niet nodig, maar juist wel als je de bergen in gaat. Daar voelt de Hanwag zich thuis.

We ontvingen een paar Hanwag schoenen voor deze review. De Heren Hanwag Tatra II GTX, in de kleur Erde Brown, is te bestellen op de website van Hanwag of bij Bever. Hanwag heeft ook een brede en smalle versie van de Tatra II en een damesversie van dit model.

Hanwag Tatra II GTX review van de dames- en herenschoen
Hanwag Tatra II GTX review van de dames- en herenschoen

Ook leuk om te lezen!

3 comments

Kelly mei 17, 2019 - 8:10 pm

Ik ben ook een fan van Hagwag en heb inmiddels al mijn tweede paar. Twee jaar geleden nieuwe wandelschoenen gekocht en meerdere merken gepast, maar de Hanwag past gewoon het beste bij mijn voeten. Loopt geweldig! 1600 gram is wel zwaar…ik heb nu lichtgewicht schoenen en dat vind ik best prettig want mijn eerste paar was ook erg zwaar.

Reageren
Jenny mei 26, 2019 - 5:06 pm

Dat ziet er uit als een fijne schoen! Mijn vriend heeft nieuwe stappers nodig, ik heb deze blog gelijk laten lezen.

Reageren
Aniek Rooderkerken mei 27, 2019 - 2:15 pm

Mijn vriend is in ieder geval groot fan.

Reageren

Laat een bericht achter