Wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: Oostenrijkse charme!

door Aniek

Wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: Oostenrijkse charme!

Een veelal strakblauwe lucht en iedere nacht een dik pak verse sneeuw. Dit is wintersport zoals wintersport hoort te zijn. Al lijkt het soms alsof bij het intekenen van de pistekaarten de zwarte en rode stiften op waren en ze er maar een blauwe piste van hebben gemaakt. Skiën in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is uitdagend, dat is een ding dat zeker is.

Oostenrijk: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Oostenrijk: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skiën in Oostenrijk

We hebben flink wat getwijfeld over de bestemming. Want waar zouden we gaan skiën? Het werd Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het Oostenrijkse skigebied strekt zich uit van Viehhofen, waar de blauwe afdaling nummer 68 eindigt en waar wij een appartement boekten, naar Vorderglemm, Saalbach en Hinterglemm tot de liften van de Hochalm aan het einde van het dal. In totaal maar liefst 270 km aaneengesloten piste. En dus stapten we in de Alpen Express en treinden naar Oostenrijk.

Het skigebied is uitgebreid en alles behalve saai. Was ik de blauwe en rode pistes in Frankrijk wel gewend, in Oostenrijk blijken de pistes een stuk pittiger. De dalafdalingen die hier als blauw worden bestempeld hadden volgens mij best rood mogen zijn. Voor beginners is het gebied dus zeker niet makkelijk.

Wintersport in Saalbach: uitzicht vanaf het Schönleitenbahn Bergstation
Wintersport in Saalbach: uitzicht vanaf het Schönleitenbahn Bergstation

Vroeg op de piste

We staan iedere dag al vroeg op de piste. Daar is het bij het open gaan van de liften één keer dringen geblazen, maar verder valt het ons erg mee: geen wachtrijen bij de liften en de drukte is redelijk verspreid. Verder zijn de liften in het gebied mooi aaneengesloten en kun je gemakkelijk tochten maken. Alleen in Saalbach zelf moet je een stukje lopen. Hier maken veel skiërs de oversteek van Kohlmais/Bernkogel naar de andere kant van Saalbach om de Schatberg Xpress lift te nemen.

Uitzicht vanaf het Schönleitenbahn Bergstation
Uitzicht vanaf het Schönleitenbahn Bergstation

Blauw met een rood randje

Ons ‘vaste rondje’ begint bij het Talstation Schönleitenbahn. We nemen de lift naar het bergstation en maken de afdaling naar de Magic 6er lift. De lift en de blauwe piste brengen ons vanaf hier naar Saalbach. De lange afdaling 2b vervolgens is mooi, maar de piste ligt er in de middag vaak veel te slecht bij om er relaxed te kunnen afdalen. Blauw met een flink rood randje wanneer het op sommige gedeeltes wel erg snel erg hobbelig wordt. Ik ben blij met mijn skihelm!

De blauwe 46 Bernkogel naar Saalbach daarentegen is een brede en lopende afdaling, een fijne beginnerspiste. Uitdagender is de blauwe dalafdaling 68 naar Viehhofen. Een aanrader, zeker als je halverwege een tussenstop maakt bij de Hecherhütte. Let wel op dat het venijn hier in de staart zit, met een flink steil stuk aan het einde van de afdaling.

Lege skiliften
Lege skiliften

Saalbach en Hinterglemm

We skien naar het gezellige Saalbach en het wat rustigere dorp Hinterglemm. We ontdekken weidse en brede blauwe pistes tot knusse bospaden en langere, rode afdalingen. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is één van de bekendste skigebieden van Oostenrijk. Het is dan ook een heel leuk gebied om te skiën, met mooi geprepareerde pistes en met Oostenrijkse charme. Makkelijke blauwe pistes zijn er weinig. Veel als blauw gemarkeerde pistes hebben een rood randje, maar verder is er veel variatie in de moeilijkheidsgraad van de pistes. Omdat het gebied zo uitgebreid is, is het meestal rustig op de piste. En, niet verkeerd, op de piste is er veel keuze aan berghutten. Want van die zon en sneeuw moet je goed genieten!

Tijd voor de apres-ski!
Tijd voor de apres-ski!

Saalbach ligt op ongeveer 1000 kilometer van Utrecht. Je kan met de auto naar Saalbach gaan, maar het is ook mogelijk om met de trein naar Zell am See te reizen. Vanaf daar neem je de bus of taxi naar een van de dorpen in het skigebied.
Deze blog ontstond in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Je leest in deze blog alleen mijn eigen mening.

Ook leuk om te lezen!

Laat een bericht achter