Getest! Julbo beach zonnebril

door Aniek

Getest! Julbo beach zonnebril

Felle middagzon, afwisselend schaduw en lichtstralen in het bos, schitteringen op het water. Tijdens het hiken zijn er heel wat momenten dat je graag een goede zonnebril wil hebben. Ik mocht een review schrijven over de Julbo Beach bril.

Fijne outdoor bril

Als wielrenner heb ik een flinke collectie brillen; met polariserende glazen voor overdag, oranje glazen voor in de schemering en bij laagstaande zon. Een specifieke bril voor het hiken had ik nog niet. Hierom kreeg ik een zonnebril van Julbo om te testen. Om precies te zijn, de Julbo beach Blanc SP3CF Rose. Een sportieve zonnebril die je goed mee kan nemen wanneer je gaat hiken.

Mijn eerste gevoel zegt me dat het een fijne bril is. Hij voelt licht aan, zit comfortabel en ziet eruit of hij wel tegen een stootje kan. Ik mis in eerste instantie een hardcase. Bij het stoffen hoesje ben ik toch bang dat wanneer de bril per ongeluk onderin mijn tas terecht komt, en dus snel beschadigt. Maar, ondanks de stoffen hoes die ik niet vertrouwde, zitten er nog amper krasjes op de bril en de lenzen. En, zoals je kan zien op de foto in het zand, heb ik best wat van de lenzen gevraagd. Alleen de tekst die op de lens stond is inmiddels weggesleten.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan de bril, is dat de bril geen losse neusvleugels heeft. Veel van mijn fietsbrillen hebben deze wel. Ondanks dat hiermee de bril goed op je neus blijft staan, gaan de neusvleugels op een gegeven moment toch vaak los zitten of ze verschuiven. Daar heb je bij deze bril geen last van.

Getest! Julbo beach zonnebril
Getest! Julbo beach zonnebril

Gekleurde lenzen

Over de lenzen gesproken. Deze zijn fel gekleurd. Opvallen doet de bril dus zeker Maar wat doet die gekleurde lens eigenlijk? De lenzen absorberen 80-90% van het zonnelicht, is mij gezegd. Wat je daar in de praktijk van merkt is dat zelfs wanneer je tegen de felle zon in kijkt, je nog mooie contrasten ziet. Sommige brillen maken het beeld alleen maar donkerder, bij deze lens blijven de kleuren helder en zie je goede contrasten.

Ook past de bril zich snel aan aan wisselend licht. Wanneer je in het bos loopt wisselen schaduw en zonnestralen vaak af, waardoor je ineens verblind kan worden of juist heel weinig kan zien. Bij deze bril merk je minder van het wisselend lichtinval en blijf je goed zicht houden.

Bovendien zijn deze gemaakt van polycarbonaat dat bekend staat om zijn kraswerende eigenschappen, zoals ik al gemerkt had. De uv-filter tenslotte beschermt je ogen tegen schadelijke straling.

Julbo bril tijdens het autorijden in Zweden
Julbo bril tijdens het autorijden in Zweden

Review Julbo Beach zonnebril

De bril en de lenzen hebben me verrast, want wanneer je de bril vergelijkt met andere merken die sportieve brillen aanbieden zijn de Julbo brillen niet extreem duur. Maar ze bieden wel kwaliteit, zitten lekker en zien er hip uit. De brillen kunnen stegen een stootje en de lenzen zijn goed in verschillende weer- en lichtomstandigheden. Dit maakt het een fijne en betaalbare outdoorbril.  

De Julbo beach is te verkrijgen in verschillende kleuren en met diverse lenzen. De zonnebril kost €59,95 en is online onder andere te verkrijgen bij Bever.

Outdoor reviews

Ik testte de Julbo Beach voor Outdoor Reviews, een initiatief van Ecktiv.nl en outdoorbloggers.nl. Misschien vind je deze reviews ook leuk om te lezen:

Ook leuk om te lezen!

1 comment

Jouvence augustus 17, 2018 - 8:48 pm

Wat een mooie zonnebril, ik moet eigenlijk nog steeds een nieuwe zonnebril kopen.

Reageren

Laat een bericht achter