Fietsen in het voorjaar!

door Aniek

Fietsen in het voorjaar!

De voorjaarszon komt langzaam weer tevoorschijn en dan is het heerlijk fietsen. Weer in vorm komen en tegelijkertijd genieten van het voorjaar en een mooie omgeving. Maar wat zijn de beste gebieden om in het voorjaar te fietsen? Ben je op zoek naar een fietsvakantie in het voorjaar, kijk dan eens naar deze bestemmingen.

Wielrennen in Girona

Mild weer in het vroege voorjaar, de uitlopers van de Pyreneeën en de glooiende wegen naar de kust van de Middellandse Zee. De stille wegen met prachtige vergezichten maken de Catalaanse stad Girona tot een goede fietsbestemming in het voorjaar. Of je nu richting Banyoles fietst, naar het middeleeuwse dorp Madremanya of naar de zee, de stad is een perfecte uitvalsbasis om lange dagtochten te maken.

Wielrennen in Girona
Wielrennen in Girona

Of over oude vulkanen op Tenerife

Ken jij Tenerife al als fietsbestemming, een van de Canarische eilanden? Het gunstige klimaat, de afwisselende wegen en de mogelijkheid om op hoogte te overnachten maken het de perfecte trainingslocatie. Ook voor wie gewoon op zoek is naar een prachtige en rustgevende fietsvakantie. Waarom jij op Tenerife moet fietsen.

Toscane op twee wielen

Waar Toscane in de zomer overspoeld wordt door toeristen, is het er in het voor- en najaar een stuk rustiger. Toscane leent zich ook goed voor een rondtocht, waarbij je van stad naar stad fietst. Langs cipressen, wijngaarden en olijfbomen in de stralende zon. Al kan het in het voorjaar ook nog wel koud en nat zijn. Ga je fietsen in Toscane, pak dan ook zeker een stuk van de zogenaamde strade bianche, witte paden, mee. Iets meer buiten de gebaande paden dan Toscane: ga wielrennen langs eeuwenoude dorpjes en hoge heuvels, door de streek van Fausto Coppi: fietsen in Piemonte!

Downhillen of wielrennen in Andorra

Andorra ligt hemelsbreed helemaal niet zo ver van wielermekka Girona af, maar het is stukken minder bekend. Zonde eigenlijk. Je hebt er geen epische bergpassen, maar dankzij de ligging in de oostelijke Pyreneeën zijn er wel meer dan genoeg bergen om te beklimmen in Andorra. In het kleine dwergstaatje zijn maar liefst 65 toppen die boven 2000 meter uitsteken. Het land leent zich dus goed voor een fietsvakantie en wat mij betreft is wielrennen in Andorra dus een goed idee. Meer adrenaline? Dan ga je downhill mountainbiken in een bikepark!

Wielrennen in Andorra: Coll d’Ordino
Wielrennen in Andorra: Coll d’Ordino

Groene Vogezen

Zeker in het voorjaar kan het weer er wisselvallig zijn, maar schijnt de zon dan is het een prachtplek om te fietsen: de Vogezen! Veel mooie lange klimmen, glooiende heuvels en dicht bos, met typisch Franse dorpjes. Je kan er kiezen of je voor een rustige fietsvakantie gaat, met veel sightseeing, en gaat fietsen over groene fietspaden of Voies Vertes. Zeker in de Hoge Vogezen met zijn zwaardere beklimmingen, is er dankzij het hoogteverschil ook uitdaging te vinden voor sportieve fietsers.

Slovenië

Heb je al eens gedacht aan Slovenië? Lees dan eens deze blog van Mirre op Reis over fietsen in Slovenië. Ze nam de nachttrein naar Jesenice en ging op de fiets door Slovenië. Onderweg ging ze SUPpen in Ljubljana en raften in de Soča vallei.

Ook leuk om te lezen!

1 comment

Luc van de Wiel april 14, 2018 - 10:10 am

Heerlijk, fietsen in het voorjaar. Ook gewoon in Nederland hoor…. 😉

Reageren

Laat een bericht achter