Gesäuse Huttentocht etappe 7: wandelen van het Rohrauerhaus naar Admont

door Aniek

Gesäuse Huttentocht etappe 7: wandelen van het Rohrauerhaus naar Admont

Nog een kleine 20 kilometer naar Admont, dan zit de Gesaüse Huttentocht er alweer op. Op papier wordt het niet al te moeilijk; vooral afdalen en rustig wandelen naar Admont. Door de wilde ‘Gseis’, zoals de Gesäuse door de locals wordt genoemd. Ik ben benieuwd wat deze wandeldag voor mij in petto heeft.

Bergkoeien in het bos
Bergkoeien in het bos

Bergkoeien in het bos

Ik word al vroeg wakker in het Rohrauerhaus. Zo in de bergen slaap ik fijn, ondanks het glaasje Schnapps waarmee gisteren met alle wandelaars is geproost. De reden: vandaag is de laatste wandeldag. En omdat je de wandelaars die ook de Gesaüse Huttentocht lopen iedere dag ziet, wilden we samen proosten op het (bijna) einde van de huttenwandeling.

Ardningalm bij Admont

Na ook weer het laatste bergontbijt begint de afdaling naar Admont, richting de Ardningalm en de Bacheralm. Het eerste stuk gaat over bospaden, terwijl om mij heen overal koeien tussen de bomen grazen. Dat is weer eens wat anders dan al die koeien op de bergweiden. Hier genieten ze volop van de kruiden en planten die tussen de bomen groeien. Dan bereik ik via boswegen en een Forststraße de alpenweide onder de Arlingspas.

Forststraße naar Admont
Wandelen in Oostenrijk, Ardning

Over de Ennsrivier

Eenmaal in in het dal, bij het dorpje Ardning, ben ik weer terug in de bewoonde wereld. Auto’s rijden rond, koeien staan in de stal, mijn telefoon heeft ineens weer wifi-bereik. Dan weet je dat je tocht door de bergen er bijna op zit. Kijk, daar is de Ennsrivier ook, die langs Admont stroomt. Ik steek de rivier over bij Mödringsbrücke en na een kleine kilometer tussen de weiden wandelen, duik ik een klein pad in.

Mödringsbrücke over de rivier de Enns bij Admont
Wandelen naar Admont

Het pad zou rechtstreeks naar Admont moeten voeren, daarbij de bochten van de Enns volgend, maar makkelijk is het niet. Het lijkt alsof er de laatste tijd niemand meer gelopen heeft, het pad is overgroeid met struiken en onkruid. Ik baan me langzaam een weg door de struiken, tot eindelijk Admont in zicht komt.

Admont

Na een snelle douche in het hotel maak ik nog een rondje door het dorp. Ik wandel voorbij het klooster, hier startte mijn route een week geleden. En kijk, daar op het terras zitten de Duitse wandelaars die deze week dezelfde route liepen. “Zullen we nog een keer proosten? Nu hebben we de huttentocht echt voltooid. Op een prachtige huttentocht!”

Stift Admont, benedictijns klooster in de Oostenrijkse stad Admont
Stift Admont, benedictijns klooster in de Oostenrijkse stad Admont

Gesäuse Huttentocht in Oostenrijk

In 7 dagen wandel ik van berghut naar berghut tijdens de Gesäuse Hüttenrunde ofwel Gesäuse Huttentocht in de Oostenrijkse Steiermark. De trail begint en eindigt in Admont. Door de ongerepte natuur en over bergpaden, wandel ik langs wilde rivieren en over almweiden, met uitzicht op de legendarische bergtoppen van de Ennstaler Alpen. ‘s Avonds overnacht ik in traditionele berghutten. Ik ontdek het Nationaal Park Gesäuse in de Steiermark in Oostenrijk. Lees alles over de Gesäuse Hüttenrunde: een spectaculaire huttentocht voor de meer ervaren bergwandelaar. Ik boekte een georganiseerde wandelreis bij Ecktiv.

Gesäuse huttentocht in Oostenrijk etappe 7: Rohrauerhaus – Admont, 5 uur wandelen (zonder pauzes), afstand ca. 19,4 km, ↑233 m, ↓904 m. Overnachting bij Hotel Spirodom.

Gesäuse Huttentocht etappes:

Etappe 1: van Admont naar de Mödlinger Hütte
Etappe 2: Mödlingerhütte naar de Heßhütte
Etappe 3: Heßhütte naar de Ennstaler Hütte
Etappe 4: Ennstalerhütte naar de Haindlkarhütte
Etappe 5: rustig wandelen en genieten op het terras
Etappe 6: Admonter Haus naar het Rohrauerhaus
Etappe 7: wandelen van het Rohrauerhaus naar Admont

Ook leuk om te lezen!

3 comments

Yvonne mei 20, 2021 - 10:54 am

Ik vind dat altijd zo’n bijzonder gevoel.. om na een paar dagen helemaal in de natuur, zonder verkeer en veel andere mensen weer af te dalen en ineens in de bewoonde wereld te staan.. alsof je even in een andere wereld was. Ik heb genoten van je verhalen, leuk om met je “meegewandeld” te hebben op deze tocht.

Reageren
Linda mei 21, 2021 - 8:09 pm

Leuk dat we met je mee konden reizen bij je wandelingen, deze tocht klinkt echt fantastisch. Gek om dan ineens weer terug te zijn, maar wat een voldaan gevoel moet dat geven.

Reageren
Denise juni 12, 2021 - 3:10 pm

Ik heb wel vaak in de bergen gewandeld, maar nog nooit een huttentocht. Wie weet komt dat er nog eens van en dan liefst echt lekker hoog in de bergen, maar niet té grote afstanden per dag.

Reageren

Laat een bericht achter